2015 Chawangpu kolekce

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 14.10.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [447] A 4626x
2015 Chawangpu kolekce
2015 Chawangpu kolekce - srovnání Lao Yu 2013, Lao Yu 2014 a  Lao Yu 2015 2015 Chawangpu kolekce - Srovnání 2013 BaDa Pu-erh.sk - 2013 ChawangPu BaDa - 2015 ChawangPu BaDa

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , , , , , ,

Popis:

Na jaře jsme si pořídili kompletní kolekci puerhů Cha Wang Shopu 2015 a postupně se jí propíjíme. Kolekce obsahuje 6 koláčků o hmotnosti 200g:


Příprava:

2015 Chawangpu Bada Lao Yu Xiao Bing
2015 Chawangpu Bada Old Tree Xiao Bing
2015 Chawangpu Hekai Gushu Xiao Bing
2015 Chawangpu Menghai "Cheng Shuang" Xiao Bing
2015 Chawangpu Mengsong Old Tree Xiao Bing
2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g

Začneme srovnáním Lao Yu. Budeme porovnávat:
2013 Chawangpu Lao Yu
2014 Chawangpu Lao Yu
2015 Chawangpu Lao Yu.

Chystáme se také porovnat:
2013 Chawangpu BaDu
2015 Chawangpu BaDu
2013 BaDa z pu-erh.sk


  •   Počet zobrazení: 4626  




Ondřej
15.10.2015 09:26:16
Ondřej

2015 Chawangpu kolekce - Mohu jen prozradit, že všechny čaje vycházejí dobře :)

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

Ondřej
21.10.2015 15:40:33
Ondřej

Srovnání všech Lao Yu je konečně dopsáno. To jsem se zase zčajoval :)

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

Ondřej
29.10.2015 13:08:38
Ondřej

Srovnání 2013/2015 BaDa ChawangPu je tu!

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2009 Youleshan Tuo Cha Raw 100g

2009 Youleshan Tuo Cha Raw 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Tato tuo je vyrobena z divokého arbor na slunci sušeného materiálu z hory Youle, také...

Yiwu 1999 maocha

Yiwu 1999 maocha
3.5 stars 1 hodnocení

Yiwu 1999 maocha is a well stored tea in Taiwan. Loose leaves, maocha, is not stored...

2007 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Ripe

2007 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Ripe 250g
2.5 stars 1 hodnocení

Jin Cha(mushroom) is especially for Tibetan market, used to be mixed with milk, it is...

2012 Mangzhi Huang Shan Cha Xiao Bing

2012 Mangzhi Huang Shan Cha Xiao Bing 200g
4.0 stars 2 hodnocení

This tea came from Mangzhi mountain which is located in the west of Xiangming village...

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak
5.0 stars 1 hodnocení

Ženich - Drak z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Zheng Jia San Dui Xiao Beeng Cha)...

2000 Shu Pu 7262

2000 Shu Pu 7262
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea...


Citace - Pu-erh


„Pití čaje Pu Er pomáhá regulovat množství tuku v těle člověka
Stres, přehnané diety, přejídání, nedostatek pohybu a další faktory napomáhají akumulaci nezdravých tuků, čemuž Pu Er dokáže účinně předcházet. Čaj Pu Er potlačuje syntézu cholesterolu v játrech a efektivně tak snižuje jeho množství v krvi, stejně tak množství triglyceridů a volných mastných kyselin. Čaj Pu Er zároveň výrazně zvyšuje rychlost odbourávání “špatného“cholesterolu.“

zdravotni_ucinky_caje_puerh_md
Zdroj Web: Zdravotní účinky čaje Pu Er[online]. Good Tea, s.r.o., 2013. s. 5. Dostupné z WWW: <http://www.dobrycaj.cz>. [q532] [s70]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Rozlišení čaje podle barvy nálevu úzce souvisí se způsobem, jakým jsou lístky po natrhání zpracovány. Hlavní rozdíl tkví v tom, zda v čajových listech proběhne proces oxidace, v mnoha publikacích nesprávně označovaný jako fermentace. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q132] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy