Domů >  >  > 

Témata - Zdraví

Kniha čaje, mnichem jménem Eisai v roce 1191, popisuje pozitivní účinky pití zeleného čaje na pět životně důležitých orgánů, obzvláště pak na srdce.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Čaje - Zdraví

2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste

2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g
0.0 stars 0 hodnocení

Established in the Qing Dynasty and passed down for thirteen generations, Quanjihao (Quan family)...

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

2009 Ripe Puerh Tea Paste
0.0 stars 0 hodnocení

Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to the Qing...

2011 Raw Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

2011 Raw Puerh Tea Paste
0.0 stars 0 hodnocení

Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to the Qing...

2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw

2014 Xiaguan TF
4.5 stars 1 hodnocení

Tato prémiová tuo obsahuje blend 1 až 3 roky starého výběrového materiálu. Jde o velmi kvalitní...

SeJak 2014 ECO Korea

SeJak 2014 ECO Korea
5.0 stars 1 hodnocení

Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako...

2013 Jinggu Da Bai Hao Hong Cha

2013 Jinggu Da Bai Hao Hong Cha
4.5 stars 1 hodnocení

Jinggu area, it's famous for one of varietal tea trees – Da Bai Hao – “Big White tomentum”. The...


Citace - Zdraví

„Antioxidanty v zeleném čaji mohou pomoci prevenci a snížení obtíží při reumatické artitídě, tak alespoň uvádí studie CWRU School of Medicinem uveřejněná 13.dubna 2005 ve vydání magazínu Proceedings of the National Academy of Sciences.“

green-tea-leaves-steeping_md
Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj>. [q160] [s35]


„pokud zelený čaj chrání člověka proti kardiovaskulárním chorobám nebo rakovině, lze očekávat, že pití tohoto nápoje se bude částečně podílet na prodloužení života, kde právě kardiovaskulární choroby a rakovina jsou dvě celosvětově nejčastější příčiny předčasného úmrtí“

green-tea-leaves-steeping_md
Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj>. [q155] [s35]


„Pití čaje Pu Er má pozitivní dopad na vzhled člověka
Čaj Pu Er byl tradičně vnímán a nazýván “čajem pro staré“, nicméně během posledních let je čím dále tím častěji zviditelňován jako “čaj pro ženy”. Důvodem je schopnost regulovat metabolismus, urychlovat cirkulaci krve a obecně stabilizovat tělesné funkce, což se kladně podepisuje na fyzickém vzhledu člověka.“

zdravotni_ucinky_caje_puerh_md
Zdroj Web: Zdravotní účinky čaje Pu Er[online]. Good Tea, s.r.o., 2013. s. 5. Dostupné z WWW: <http://www.dobrycaj.cz>. [q536] [s70]



Fotky - Zdraví

Bohužel jsme nic nenašli


Videa - Zdraví


Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Rozlišení čaje podle barvy nálevu úzce souvisí se způsobem, jakým jsou lístky po natrhání zpracovány. Hlavní rozdíl tkví v tom, zda v čajových listech proběhne proces oxidace, v mnoha publikacích nesprávně označovaný jako fermentace. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q132] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy