2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 05.10.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [440] A 2874x
2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g - Srovnání 2013 ChawangPu Zhang Lang BaDa - 2015 ChawangPu BaDa 2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g - Srovnání 2013 ChawangPu Zhang Lang BaDa - 2015 ChawangPu BaDa 2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g - Srovnání 2013 ChawangPu Zhang Lang BaDa - 2015 ChawangPu BaDa

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Čajovna Scivias Telč

Čajovna Scivias Telč

Tagy: , , ,

Popis:

Velmi hezky zpracovaný a kompletně ručně vyrobený čaj z pohoří Bada za použití tradičních postupů (pražení na pánvi, sušení na slunci. Čaj je produkován menším producentem, který čaj osobně zakoupil ve vesnici Zhang Lang od dvou Bulangských rodin koncem března, tedy z jarní (nejžádanější) sklizně. Díky osobnímu přístupu dohlížel na šetrné zpracování čajových lístků a stejně tak na lisování, které proběhlo tradičně kamennou formou. Čajové lístky byly sklízeny ze stromů z lesního porostu a volně rostoucích čajovníků starých přibližně 50-80 let. Koláč je volněji lisovaný, jsou vidět skutečně krásně zpracované celé lístky s houževnatými tipsy.

Již suché lístky vydávají velmi příjemnou aromatickou vůni. Spařené lístky jsou mnohem intenzivnější ve vůni, aroma je bohaté s tóny lesního ovoce a náznakem citrusů. Chuť je silná, výrazná, plná, je cítit zřetelná svíravost typická pro mladé sheng puerhy. Celkově se jedná o velmi příjemný mladý puerh z pohoří Bada


  •   Počet zobrazení: 2874  


Ondřej
27.10.2015 17:29:19
Ondřej

2013 ChawangPu Bada

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Tento čaj pochází z vesnice Zhang Lang. Jde o 50-80 let staré arbor stromy. Čaj je velmi pěkně zpracovaný. Obsahuje velké množství pupenů.

Nálev je jiskrně průzračný.

Vůně spařeného čaje je medově-ovocná. Chuť čaje má bylinný, sladký charakter. Chuť je hodně podobná Lao Yu 2013, které je také z oblasti BaDa.

Jde o 2,5-letý čaj (jaro 2013 - podzim 2015). Ve srovnání s 2015 BaDa ChawangPu je barva nálevu 2013 jen o trochu tmavší. Rozdíl v chuti proti 2015 není moc veliký. V testru vycházejí čaje dosti podobně. 2013 má více karamelovou chuť.

Dva koláčky jsem koupil na jaře 2015 za $16, nyní už je vyprodán.

 Srovnání 2013 Bada Pu-erh.sk - 2013 ChawangPu BaDa Zhang Lang -  2015 ChawangPu BaDa Old Trees

Srovnání s 2013 Bada Pu-erh.sk s 2013/2015 Chawangpu Bada v podstatě není možné. Čaj z pu-erh.sk je diametrálně odlišný. 2013 Bada Pu-erh.sk je Gu Shu materiál - divoké čajovníky a stromy jsou výrazně starší. V prvních nálevech je „slovenská“ BaDa výrazně hořká. Jde o tu dřevitou hořkost divokého listí. Sladkost přichází až v pozdějších nálevech. Po porovnání v testrech si pak v BaDách z Chawangu o hořkosti nedovolím téměř psát (i když tam je, ale velmi jemná). 2013 Bada Pu-erh.sk je super čaj. Cenovka je samozřejmě také v jiném pásmu: €49,80 za 250g koláček (10/2015) Já kupoval v lednové slevě za €29. Ať žijí akce!


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4
4.5 stars 1 hodnocení

bohátá a ušlachtilá bulang horkastá chuť so sladkastých aftertastom, sladkým šteklením...

NaKa 2013 autumn

NaKa 2013 autumn
5.0 stars 1 hodnocení

Kráľ z NaKa si dláždi svoju cestu s robustnou a špecifickou chuťou hoci je to jesenný...

2005 Yibang Old Tree Raw Puerh Brick

2005 Yibang Old Tree Raw Puerh Brick
4.0 stars 1 hodnocení

Tato nazrálá cihlička z Yibangu je vyrobena z jarního materiál roku 2005. Unikátní...

2008 Xiaguan FT Xizi (Happy) Tuo Cha Raw

2008 Xiaguan FT Xizi (Happy) Tuo Cha Raw 100g in Box
4.0 stars 1 hodnocení

Xizi tuo je jeden z nejznámějších Xiaguan Fei Tai produktů. Je v něm použit vysoce...

2007 Menghai Tea Factory 7532

2007 Menghai Tea Factory  7532
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce : A classic recipe from Menghai, but the first production of 2007...

2006 Myanmar Kokang Mei Hua Bing Raw

2006 Myanmar Kokang Mei Hua Bing Raw Puerh Tea 100g
4.2 stars 2 hodnocení

Tento malý koláček pochází z pohraniční oblasti Myanmaru, z oblasti Kokang (果敢; pinyin:...


Citace - Pu-erh


„Uhlazenost, jemnost a povaha čaje puerh
Čaj puerh je post-fermentovaný typ čaje. Pokud je uložen ve správném prostředí bude se s časem měnit, proto tedy post-fermentovaný čaj. V čaji dochází k pomalé transformaci hořkosti a svíravosti. Chuť se uhlazuje, vyzrává, stává se plnější, povaha čaje se stává kulatější a zralejší.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q793] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Velmi dobré lisované čaje se vyrábějí v čínské provincii Jün-nan. Odtud také pochází proslulý čaj Pchu-er, který sice existuje i v podobě lístků, nejčastěji však bývá slisován do cihel, koláčů nebo misek. Pojmenování Pchu-er je odvozeno od názvu města a okresu, kde se tento čaj zpracovával už v době dynastie Tchang (618-907). Někdy jsou pod tímto jménem uváděny i čaje jiného druhu. Pravý Pchu-er je však nezaměnitelný a zcela výjimečný. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q145] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy