Domů >  >  > 

Témata - Pu-erh

Pu-erh je vzácný čaj pojmenovaný podle města v oblasti Sip Song Phan Na (Xishuangbanna) v jižním Yunnanu, Číne.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Čaje - Pu-erh

2016 Chawangpu Menghai "Xiao Yao"

2016 Chawangpu Menghai
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: 2016 was very special because cold winter and spring drought destroyed one-third...

2016 Chawangpu Bada Laoyu Raw Puerh Cake 400g

2016 Chawangpu Bada Laoyu Raw Puerh Cake 400g
0.0 stars 0 hodnocení

Lao Yu (老妪) : old woman Material for this cake came from a small Bulang village in...

2008 Yi Wu Gu Shu

2008 Yi Wu Gu Shu
0.0 stars 0 hodnocení

2008 Yi Wu Gu Shu, jaro, směs z různých oblastí. Do roku 2015 zrál na Taiwanu.

2012 Xiaguan FT Zi Yun Hao Raw Tuo 100g

2012 Xiaguan FT Zi Yun Hao Raw Tuo 100g
0.0 stars 0 hodnocení

This Xiaguan tuo shape raw puerh tea is made for Fei Tai (For Taiwan)" means this product was a...

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

The raw materials of this cake came from Jingdong, Myanmar, just west of the Xishuangbanna. The...

2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing

2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Last winter was unusually cold. Many people thought they would have a good harvest the next...


Citace - Pu-erh

„Každá vesnice má svoje výrobní tajemství , které se pečlivě střeží. Právě to dodá čaji z každé sklizně jinou a originální chuť. Listy se nejprve nahřívají , aby zvláčněli. Pak se odstraní přebytek vody, aby se zvýraznila chuť. Tuto práci vykonávají společně vesnické ženy. Pak se listy drtí rolováním. Musí se vyvinout přesný tlak, aby se porušili buněčné struktury listů, a tím se zajistila lepší fermentace. “

cesta_caje_a_koni_cajova_plantaz_kroje3
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q335] [s34]


„Pokud se ve vůni čaje objeví nepříjemný pach, je na zváženou zda vůbec ochutnávat takový čaj, který bude s velkou pravděpodobností neuspokojivý.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q778] [s87]


„Pokud pijete čaj a pociťujete na špičce nebo blízko špičky jazyka - píchání, brnění nebo znecitlivující pocit, můžete si být téměř jisti přítomností agro-chemie v čaji.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q784] [s87]



Fotky - Pu-erh

zhang wei; 樟味 -
Mapa čajových hor,
Pu-erh shape -
Camphor laurel
The fruits and seeds
Mapa čajových hor,
Pu'er traditionally
Nèi fēi (内飞 or 內飛):
The longan (龍眼 lóng
Muži naložení


Videa - Pu-erh


Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„V roce 1854 vláda vydala zákon o rozvoji pěstování čajovníku a nařizuje v něm pěstovat tuto kulturu na všech dosud neobdělávaných půdách. Právě tento zákon přispěl k rozvoji tzv. čajovníkových zahrad a napomohl urychlit pěstovatelské aktivity v Indii. Od roku 1870 nastává trvalý vzestup v pěstování a čajovník se stává nejdůležitější kulturní plodinou v této zemi. Oblast Assámu se stala největší pěstitelskou částí Indie s množstvím menších a větších čajovníkových plantáží. Nejznámější produkční oblasti Indie jsou Dvár a oblast Darjeelingu.“

Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q311] [s42]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy