2007 Xiaguan FT "Number 4" Premium

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 19.04.2013 uživatelem sypalino, Stav čaje: [177] A 2911x
2007  Xiaguan FT "Number 4" Premium
2007  Xiaguan FT "Number 4" Premium 2007  Xiaguan FT "Number 4" Premium 2007  Xiaguan FT "Number 4" Premium

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Date Stamp: July 16, 2007 / 1, 2 and 3 year old blended raw material

Výrobce: Xiaguan Tea Factory

Prodejce: Yunnan Sourcing

Yunnan Sourcing

Tagy: , ,

Popis:

Popis od prodejce : The #4 cake is produced from 1, 2 and 3 year old raw material and wasblended in the traditional style of other Xiaguan products. This FTrelease is higher quality than regular Xiaguan productions and it really shows in the taste of the tea. The look of the leaves themselves is a dark green and brown color, theleaves are strong with lots of bud and leaf sets on a stem. The leavesare somewhat broken, this cake was tightly compressed using a hydraulicpress. The liquor color is a thick gold-yellow. The drinker willnotice the pungent aroma that is characteristic of Xiaguan teas. Theafter-taste is sweet and there is a mouth-watering effect that happensquickly. Notice the aroma at the bottom of your drinking cup aftereach infusion. An excellent tea really. I personally recommend it! About the Xiaguan Tea Factory “FT” Brand. Xiaguan Tea Factory and the Taiwan-based “Fei Tai” business workedtogether to produce these super premium blends in the Xiaguan traditionof quality. These special leaf blends are produced from the highestquality Pu-erh leaves and are intended for export directly toTaiwan, hence the “FT” has also come be known as meaning “For Taiwan”. I am happy to be able to offer these fine Xiaguan teas to my customersall over the world, but please keep in mind they are very limited inquantity!


  •   Počet zobrazení: 2911  






Čaje - Pu-erh

2003 CNNP "Yi Wu Old Tree Round Cake" Raw

2003 CNNP "Yi Wu Old Tree Round Cake" Raw Aged Pu-erh tea cake
4.0 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: Probably a small tea factory in Yi Wu area pressed this cake under...

2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw

2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea
4.0 stars 1 hodnocení

Premium blend of first flush of spring tea * Batch 201This is a newer Menghai...

2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha

2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more...

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
4.8 stars 4 hodnocení

Tento koláč je jeden ze sady čtyř koláčů vyrobených mistrem Shi Kun Mu (Yiwu ,...

Xiaguan Tuocha 2007

Xiaguan Tuocha 2007
4.5 stars 1 hodnocení

Jia Ji (甲级) - "A-Grade" Čaj byl uložen v horské oblasti na Tchaj-wanu....

2007 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Ripe

2007 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Ripe 250g
2.5 stars 1 hodnocení

Jin Cha(mushroom) is especially for Tibetan market, used to be mixed with milk, it is...


Citace - Pu-erh


„Hořkost
Širokolistý druh čajovníku (Sinensis Assamica) je vysoce bohatý na přírodní složky; polyfenoly, kofein, thein, atd. Zvláštností širokolistého čajovník je jeho hořká chuť, ale je důležité, aby se rychle přeměnila a nezůstávala dlouho v čaji. Toto je známka dobré kvality čaje Puerh. Pozn. V Yunnanu lze též nalézt pod-druh čajovníku – druh ku cha, který má jiné vlastnosti a nepřeměňuje hořkost stejně jako širokolistý druh.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q789] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Bílé čaje obsahují rozhodující množství ochmýřených, dosud nerozvinutých tipsů spojených s několika nedorostlými lístky. Dříve se bílý čaj získával z divokých čajových stromů, které se dnes daří pěstovat ve formě zákrsků. Po nasbírání se lístky nechají zavadnout a přetřásáním na platech se mírně pomačkají. Tím se naruší buněčné membrány, což vede ke slabé oxidaci, brzy přerušené propařením či sušením. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q143] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy