2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 12.10.2012 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [2] A 6962x
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 18/04/2012

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , ,

Popis:

This tea is from Jingmai Da Zhai, grown on the Da Ping Zhang area, and is considered some of the finest Jingmai tea available. Another famous tea village is Mangjing. The Mangjing tea taste more simple and bitter, therefore be sold at a lower price.

Jingmai mountain is famous for middle/little leaf tea (中小叶种茶) which is popular for its sweet taste and floral aroma. Jingmai Da Zhai is one of the most famous village and has the biggest ancient tea tree garden in Jingmai mountain, especially Da Ping Zhang area.

Our Jingmai 2012 was picked on 26th and 27th March ( first harvest) from two families. The tea garden is natural and free from pollution. We personally selected all the material and stay with the farmers all the time. The farmers only picked from the hundreds of years old and "no dwarfing" trees that we chose. Lancang county tea industry development office started making numbers for the ancient tea trees.

The first family own more tall trees with unique number. The second family pay more attention to pick tender tea leaves. We bought fresh leaves and ask "a master of kill green" to make the maocha all by hand. And also he is a good friend whom we trust. Pure tea leaves of arbor trees , sun-dried, traditional stone pressed in Yiwu town.

Brewed tea is sparkish yellow green, with charming heavy honey and orchid fragrance. This tea is full in body and very comfortable in mouth, the bitterness is very light, huigan is very fast. Sweet and rich.


Příprava:

This tea can brewed more than 20 times.


  •   Počet zobrazení: 6962  


Ondřej
03.04.2013 13:46:28
Ondřej

Čaj z divokých čajovníků z Jingmai

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Vůně je výrazná, nasládlá. První dva nálevy jsou s jemnou hořkostí divokých čajovníků. V ústech zanechává velmi příjemnou sladkost. Hui Gan je rychlý a intenzivní. Jde o velmi silný čaj s příjemnou energií. Po dvou šálcích jsem pěkně vystřelen do oblak a zbývá ještě minimálně 12 nálevů. Je to vítečné pití na celý den a je třeba začít brzy ;-) Velmi dobrý čaj, bohužel už není dostupný. Zakoupeno za $ 30.

8g gaiwan 170ml, 100°C – oplach 10s – 15s/5/10/15/20/25/30…až 15 chutných nálevů


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



sypalino
04.04.2017 09:44:12

Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou květinovostí, trpkost se objevila jen lehce v prvním nálevu, jinak byl do sladka, spařené lístky i nálev krásně voní, barva nálevu se moc nezměnila, je lehce oranžová, vylouhované lístky jsou stále hodně zelené. Už není tak silný a výrazný jako když byl čerstvý, řekl bych že jde pěkně do ovocna, snad to není úplně mimo, ale připomněl mi 2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum" :-).


Jingmai 2012 nálev v roce 2017

Jingmai 2012 lístky v roce 2017

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw

2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw Puerh Cake 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Phôngsali is a province of Laos, bordering Yiwu, Yunnan. It is located high in the...

2000 Shu Pu 7262

2000 Shu Pu 7262
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea...

2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake

2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake
5.0 stars 1 hodnocení

Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the...

2015 Chawangpu Mengsong Old Tree Xiao

2015 Chawangpu Mengsong Old Tree Xiao Bing
4.5 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z pohoří Mengsong z jedné divoké čajové zahrady. Čajové stromy jsou...

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g
0.0 stars 0 hodnocení

Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to...

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g
4.2 stars 2 hodnocení

This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain)...


Citace - Pu-erh


„Doufáme, že tímto krátkým úvodem pomůžeme demystifikovat čaj puerh. Neexistují žádná tajemství, jak poznat dobrý Puerh. Svět Puerhu je složitý, ale není nevysvětlitelný.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q775] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Označení výrobku First Flush Darjeeling (první sběr po zimní přestávce) pocházejícího z této oblasti vytvářejí světlý nápoj, Second Flush Darjeeling (druhý sběr) tmavý, není ale tak intenzivně zabarvený jako čajovníkové listy z Assámu.“

Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q313] [s42]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy