2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 12.10.2012 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [2] A 4855x
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 18/04/2012

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , ,

Popis:

This tea is from Jingmai Da Zhai, grown on the Da Ping Zhang area, and is considered some of the finest Jingmai tea available. Another famous tea village is Mangjing. The Mangjing tea taste more simple and bitter, therefore be sold at a lower price.

Jingmai mountain is famous for middle/little leaf tea (中小叶种茶) which is popular for its sweet taste and floral aroma. Jingmai Da Zhai is one of the most famous village and has the biggest ancient tea tree garden in Jingmai mountain, especially Da Ping Zhang area.

Our Jingmai 2012 was picked on 26th and 27th March ( first harvest) from two families. The tea garden is natural and free from pollution. We personally selected all the material and stay with the farmers all the time. The farmers only picked from the hundreds of years old and "no dwarfing" trees that we chose. Lancang county tea industry development office started making numbers for the ancient tea trees.

The first family own more tall trees with unique number. The second family pay more attention to pick tender tea leaves. We bought fresh leaves and ask "a master of kill green" to make the maocha all by hand. And also he is a good friend whom we trust. Pure tea leaves of arbor trees , sun-dried, traditional stone pressed in Yiwu town.

Brewed tea is sparkish yellow green, with charming heavy honey and orchid fragrance. This tea is full in body and very comfortable in mouth, the bitterness is very light, huigan is very fast. Sweet and rich.


Příprava:

This tea can brewed more than 20 times.


  •   Počet zobrazení: 4855  


Ondřej
03.04.2013 13:46:28
Ondřej

Čaj z divokých čajovníků z Jingmai

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Vůně je výrazná, nasládlá. První dva nálevy jsou s jemnou hořkostí divokých čajovníků. V ústech zanechává velmi příjemnou sladkost. Hui Gan je rychlý a intenzivní. Jde o velmi silný čaj s příjemnou energií. Po dvou šálcích jsem pěkně vystřelen do oblak a zbývá ještě minimálně 12 nálevů. Je to vítečné pití na celý den a je třeba začít brzy ;-) Velmi dobrý čaj, bohužel už není dostupný. Zakoupeno za $ 30.

8g gaiwan 170ml, 100°C – oplach 10s – 15s/5/10/15/20/25/30…až 15 chutných nálevů


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



sypalino
04.04.2017 09:44:12

Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou květinovostí, trpkost se objevila jen lehce v prvním nálevu, jinak byl do sladka, spařené lístky i nálev krásně voní, barva nálevu se moc nezměnila, je lehce oranžová, vylouhované lístky jsou stále hodně zelené. Už není tak silný a výrazný jako když byl čerstvý, řekl bych že jde pěkně do ovocna, snad to není úplně mimo, ale připomněl mi 2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum" :-).


Jingmai 2012 nálev v roce 2017

Jingmai 2012 lístky v roce 2017

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2015 White 2 Tea Pin

2015 White 2 Tea Pin
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: 2015 Pin Raw Puer Tea 200g z White2tea. Pin je blendem vysoce...

2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao

2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Last winter was unusually cold. Many people thought they would have a good harvest the...

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian stored)
4.0 stars 1 hodnocení

Čaj byl vyroben ve středních až pozdních 80-ých letech. Tyto koláče byly uloženy po...

2015 Chawangpu Hekai Gushu Xiao Bing

2015 Chawangpu Hekai Gushu Xiao Bing
5.0 stars 1 hodnocení

Materiál pro tento koláč pochází z Man Nan Lao Zhai v pohoří Hekai. V Man Nan Lao Zhai...

2005 Changda Hao Yiwu Mansa Gu Shu Cha

2005 Changda Hao Yiwu Mansa Gu Shu Cha Raw Puerh Cake 400g
4.0 stars 1 hodnocení

Changda Hao is one of famous and established earlier tea factory in Yiwu town. Changda...

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake 357g
2.5 stars 1 hodnocení

Toto je klasický jarní Menghai bland, koláč z továrny Nanuoshan TF, která byla v roce...


Citace - Pu-erh


„Když začali místní pěstitelé vyrábět druh čaje zvaný pu-erh, využili především toho, že listy obsahovali velké množství výživných prvků, zajišťující čaji vysokou kvalitu. Díky tomu se stal proslulým. “

cesta_caje_a_koni_vareni_caje_v_bambusu_na_ohni
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q328] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy