Domů >  >  > 

Témata - Zelený čaj

Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Čaje - Zelený čaj

2015 Snow Dragon

2015 Snow Dragon
0.0 stars 0 hodnocení

Sněžný Drak je název velice dobrého, bohatě ochmýřeného čaje. Krásný zelenostříbřitý vzhled,...

Podzimní Simao Silver Strands

Podzimní Simao Silver Strands
0.0 stars 0 hodnocení

Příjemný zelený čaj z časné podzimní sklizně (konec září). Velmi aromatický s dlouhým dozvukem...

DaeJak 2014 ECO Korea

DaeJak 2014 ECO Korea
4.5 stars 1 hodnocení

Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako...

JungJak 2014 ECO Korea

JungJak 2014 ECO Korea
4.5 stars 1 hodnocení

Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako...

Sencha Tsuyuhikari 2014

Sencha Tsuyuhikari 2014
5.0 stars 1 hodnocení

Výborná sencha ze stenojmenného kultivaru, který byl vyšlechtěn speciálně pro vyšší horské...

SeJak 2014 ECO Korea

SeJak 2014 ECO Korea
5.0 stars 1 hodnocení

Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako...


Citace - Zelený čaj

„Na rozdíl od čínských zelených čajů se v Japonsku k přerušení oxidace většinou používá horká pára.“

japanese_green_tea_md
Zdroj Web: Japonské zelené čaje[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/>. [q420] [s58]


„Nelze stanovit „správný“ způsob přípravy čaje. Každá sklizeň i stejného druhu čaje je vždycky odlišná a prožitek spojený s čajováním spočívá také v experimentu a odhalování kvalit čaje, který se připravuje.“

green-tea-leaves-steeping_md
Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj>. [q418] [s35]


„煎茶 Senča (Sencha, sekaný čaj) - Nejrozšířenější typ japonského čaje. List, jehož oxidace byla zastavena napařením, je svinut do tenkých tmavě zelených jehliček. Sencha označuje způsob zpracování čaje, lze se tedy setkat s čaji velmi nízké kvality až po zcela ručně zpracované exkluzivní čaje, jejichž cena dosahuje takřka astronomických hodnot.“

japanese_green_tea_md
Zdroj Web: Japonské zelené čaje[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/>. [q423] [s58]



Fotky - Zelený čaj

Bohužel jsme nic nenašli


Videa - Zelený čaj


Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„A šaman už zahajuje svatební obřad. Čte úryvky z knihy čaje Meng Beng a opakuje slova boha čaje: ‚Zanechám-li svým dětem peníze nebo potravu, brzy jim nezbude nic. Zanechám-li jim čajovníky, je to dar, který bude trvat věčně, generaci za generací.‘“

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q345] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy