Mapa čajových hor, Xishuangbanna, Yunna, Čína - Pu-erh


xishuangbanna-tea-mountains-map-hodnotimecaj-cz
Mapa čajových hor, Xishuangbanna, Yunna, Čína

Zdroj Web: Pu-erh. Mapa čajových hor, Xishuangbanna, Yunna, Čína: Podkladová mapa: Impact of Land Use and Land Cover Changes on Ecosystem Services in Southwest China[online]. s. 10. Dostupné z WWW: <http://english.xtbg.cas.cn/ic/ip/200809/W020090811336434467423.pdf>. [q966] [s122]


severne-od-xishuangbanna-mapa-cajovych-hor-hodnotime-caj
Mapa čajových hor, Severně od Xishuangbanna, Yunna, Čína

Zdroj Web: Pu-erh. Mapa čajových hor, Xishuangbanna, Yunna, Čína: Podkladová mapa: Impact of Land Use and Land Cover Changes on Ecosystem Services in Southwest China[online]. s. 10. Dostupné z WWW: <http://english.xtbg.cas.cn/ic/ip/200809/W020090811336434467423.pdf>. [q968] [s122]


cina-yunnan-xishuangbanna-mapa-cajovych-hor-hodnotime-caj-1
Mapa čajových hor, Xishuangbanna, Yunna, Čína

Zdroj Web: Pu-erh. Mapa čajových hor, Xishuangbanna, Yunna, Čína: Podkladová mapa: Impact of Land Use and Land Cover Changes on Ecosystem Services in Southwest China[online]. s. 10. Dostupné z WWW: <http://english.xtbg.cas.cn/ic/ip/200809/W020090811336434467423.pdf>. [q972] [s122]


cina-yunnan-xishuangbanna-mapa-cajovych-hor-hodnotime-caj
Mapa čajových hor, Xishuangbanna, Yunna, Čína

Zdroj Web: Pu-erh. Mapa čajových hor, Xishuangbanna, Yunna, Čína: Podkladová mapa: Impact of Land Use and Land Cover Changes on Ecosystem Services in Southwest China[online]. s. 10. Dostupné z WWW: <http://english.xtbg.cas.cn/ic/ip/200809/W020090811336434467423.pdf>. [q974] [s122]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj je velice náchylný k vstřebávání nejrůznějších vůní i pachů. Proto se při jeho výrobě až úzkostlivě dbá na vyloučení všech možných nežádoucích vlivů. Lidé, kteří pracují při sběru lístků a v čajových továrnách, nesmějí používat parfémy nebo jíst silně aromatická jídla.
Této vlastnosti čaje se využívá k jeho dodatečnému upravování. Rozlišujeme tři druhy takto upravených čajů:

1. čaje aromatizované přírodními vůněmi (ovoněné) - zpracované tradiční metodou za pomoci čerstvých květů jasmínu, magnólie, pomerančovníku, lotosu, růže, ibišku, chryzantémy…
2. čaje aromatizované esencemi - ať už přírodního či chemického původu
3. čaje ochucené - částmi sušených plodů nebo kořením, například mandlemi, sušenými jablky, rozinkami, zázvorem, kokosem, skořicí, hřebíčkem…“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q317] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy