2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 25.07.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [225] A 3648x
2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g
2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g 2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g 2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g
2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g 2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g 2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Výroba 2004

Výrobce: Nan Jian Tea Factory

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , ,

Popis:

The best ripe tuo cha this factory has ever made. The 801 product line is well known for the highest grade of leaves and mellow taste. Handpicked in high mountains (more than 2000 meters high mountain area in Wuliangshan), large leaf tea. Finely and traditionally processed. After 7 years aging, the tea produces sweet, smooth taste and aged fragrance of dried longan. A full deep ruby colored liquor with nice aroma.

Very good storage in Kunming!

Such a good tea is quite rare now. Jin Hao Tuo won the gold medal in the 1th Chinese (Zhongshan) International Tea Culture Expo(2009).


  •   Počet zobrazení: 3648  


Ondřej
18.12.2013 12:41:27
Ondřej

Výborná ovocná tuocha

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: +1 / 0

Spařený čaj voní krásně medově a po tropickém ovoci bez zemitosti.

Velmi delikátní ovocná chuť bez rušivých elementů. Jemná svíravost u prvního a druhého nálevu, vyzrálost, kulatost. Dozvuk je intenzivně ovocný.

Chuť je sladká, po třetím nálevu mi chvílemi připomíná až karamel.

Výborná ovocná tuocha. Cena $11,9 za 100g.

6g na 150ml - oplach – 15s/10/12/15/20/30/40


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
4.8 stars 4 hodnocení

Tento koláč je jeden ze sady čtyř koláčů vyrobených mistrem Shi Kun Mu (Yiwu ,...

2013 White 2 Tea New Amerykah

2013 White 2 Tea New Amerykah
4.5 stars 2 hodnocení

Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál...

2007 Yong Pin Hao Spring Yiwu Zheng Shan

2007 Yong Pin Hao Spring Yiwu Zheng Shan
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce: Yong Pin Hao adhere to the traditional process since its foundation...

2007 Zhen Si Long "Autumn Harvest Yi Wu"

2007 Zhen Si Long "Autumn Harvest Yi Wu" Raw Pu-erh tea cake
4.5 stars 2 hodnocení

Fall 2007 Harvest * Yi Wu Wild Tea trees * 357 grams Zhen Si Long Tea...

2015 Chawangpu Mengsong Old Tree Xiao

2015 Chawangpu Mengsong Old Tree Xiao Bing
4.5 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z pohoří Mengsong z jedné divoké čajové zahrady. Čajové stromy jsou...

Luo Shui Dong 2012 Spring

Luo Shui Dong 2012 Spring
4.0 stars 1 hodnocení

Tento koláč je vyroben z vysoce kvalitního Gushu materiálu pocházejícího z Luo Shui...


Citace - Pu-erh


„Doufáme, že tímto krátkým úvodem pomůžeme demystifikovat čaj puerh. Neexistují žádná tajemství, jak poznat dobrý Puerh. Svět Puerhu je složitý, ale není nevysvětlitelný.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q775] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Rozlišení čaje podle barvy nálevu úzce souvisí se způsobem, jakým jsou lístky po natrhání zpracovány. Hlavní rozdíl tkví v tom, zda v čajových listech proběhne proces oxidace, v mnoha publikacích nesprávně označovaný jako fermentace. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q132] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy