2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 05.10.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [436] A 5675x
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix 2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix 2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: první jarní sklizeň (první sběr), konec února 2010

Výrobce: LongFeng.cz

Prodejce: LongFeng.cz

LongFeng.cz

Tagy: , , ,

Popis:

Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha)

Místo: okolí vesnice Jie Liang, cca 11 km od Lao Man E

Mao Cha: přirozeně rostoucí čajovníky staré 90 až 100 let, sklízí se dlouhý a silný tips se dvěma listy. List nesmírně atraktivního vzhledu a prvotřídní kvality, zpracovaný zcela původním tradičním postupem (sha qing provedeno ve woku na ohni, sušení na slunci).

Lisování: ručně provedené v kamenných formách, koláček o hmotnosti 100 g Charakteristika: suchý list silné, velmi komplexní a bohaté vůně s dominující složkou lučních květů, chuť nálevu je velmi silná a výrazná, nesmírně bohatá a komplexní, opět s dominujícím květovým tónem, v charakteru lehčí než u čaje předchozího. Trpký tón je vzhledem k typu čajovníku přirozeně taktéž lehčí, celkový charakter chuti ukazuje mimořádný potenciál k archivaci a zrání (k čemuž je tento čaj určen primárně, byť je možné jej zkusit i k okamžitému popíjení). V nesmírně bohaté, dynamické a ušlechtilé dochuti lze jasně rozeznat směr, kterým čaj bude vyzrávat. Oproti prvnímu čaji je tento čaj v charakteru lehčí a květovější, srovnání obou ukazuje velmi zajímavě a poučně rozdíl mezi starými a divokými čajovníky a čajovníky rostoucími přirozeně v dlouho opuštěných a nekultivovaných „zahradách“. Predikce zrání: jak již bylo řečeno, jedná se o čaj určený zejména k dlouhodobému zrání.

Poznámka: tento čaj je druhým nejlepším a nejkvalitnějším čajem, jaký jsme vám kdy v rámci Long Feng Exclusive Pchu-er Production nabídli a osobně ručím za to, že se přinejmenším plně vyrovná obdobným produkcím Hai Lang Hao či jiných prémiových značek. Drak je zde


  •   Počet zobrazení: 5675  


Ondřej
07.12.2015 12:51:45
Ondřej

Éterický Fénix

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Svatební koláčky bývají malé, tak je tomu i v případě svatební edice LongFengu.cz z roku 2010. Koláčky jsou jen 100g. Fénix i Drak mají úplně stejný obal. Po rozbalení zjistíte, že v čaji zalisovaný lístek – Nei Fei je také totožný. Lisování je pevné. Dá to práci oddělit a nepolámat lístky. Barva Fénixe je hnědá – je to již 5letý čaj. Některé lístky mají až hnědo-červenou barvu. Jen občas je možné ve struktuře najít starší žlutozelený lístek (huang pian). Žluté lístky ve Draku nejsou – tak máme první rozdíl ;)

Suchý čaj voní ovocně. Při porovnání s Drakem voní více Fénix.

Spařený čaj vydává květinově-ovocnou vůni.
Chuť samotného nálevu v ústech je v podstatě nevýrazná, spíše bylinná, nasládlá s velmi jemnou svíravostí. Vše ale začne až po polknutí. Ústa jsou náhle zalita bohatou ovocnou chutí. Sladkost též stoupá až do nosu. Velmi pěkná ovocná chuť.

Energie je lehká, příjemná až éterická. Jemně prohřívá břicho, prokrví tváře a lechtá na vrcholku hlavy.

Hodně příjemný čaj k pohodovému popíjení. Cena za oba koláčky byla 997Kč v 2015.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g
3.0 stars 1 hodnocení

This is one of classic recipe from Langhe tea factory which is similar with 8542 from...

2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha

2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha
4.5 stars 1 hodnocení

Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is...

2006 Myanmar Kokang Mei Hua Bing Raw

2006 Myanmar Kokang Mei Hua Bing Raw Puerh Tea 100g
4.2 stars 2 hodnocení

Tento malý koláček pochází z pohraniční oblasti Myanmaru, z oblasti Kokang (果敢; pinyin:...

Xiaguan Tuocha 2007

Xiaguan Tuocha 2007
4.5 stars 1 hodnocení

Jia Ji (甲级) - "A-Grade" Čaj byl uložen v horské oblasti na Tchaj-wanu....

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g
3.0 stars 1 hodnocení

Jarní a pozdně jarní sklizen roku 2009, jde o blend materiálu z Lacangu a Menghai....

2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong

2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g
4.5 stars 1 hodnocení

Nezpracovaný materiál pro tento koláč pochází z vesnic Myanmaru (Barma), jde o severní...


Citace - Pu-erh


„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pro příslušníky národnosti Bai a Nasi i pro Tibeťany, kteří měli na čajové cestě nejvíce karavan, byl čaj základní potravinou. Potřebovali 6 měsíců, aby urazili cestu tam a 6 měsíců na cestu zpátky. Celý rok na jedno putování v mimořádně nebezpečných přírodních podmínkách. O útocích zlodějů a divokých zvířat nemluvě. Tibeťané a také Baiové a Nasiové skutečně riskovali životy, aby vybudovali prastarou čajovou stezku. Naše dějiny jsou psané kopyty jejich koní.“

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q413] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy