2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 05.10.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [436] A 2420x
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix 2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix 2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: první jarní sklizeň (první sběr), konec února 2010

Výrobce: LongFeng.cz

Prodejce: LongFeng.cz

LongFeng.cz

Tagy: , , ,

Popis:

Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha)

Místo: okolí vesnice Jie Liang, cca 11 km od Lao Man E

Mao Cha: přirozeně rostoucí čajovníky staré 90 až 100 let, sklízí se dlouhý a silný tips se dvěma listy. List nesmírně atraktivního vzhledu a prvotřídní kvality, zpracovaný zcela původním tradičním postupem (sha qing provedeno ve woku na ohni, sušení na slunci).

Lisování: ručně provedené v kamenných formách, koláček o hmotnosti 100 g Charakteristika: suchý list silné, velmi komplexní a bohaté vůně s dominující složkou lučních květů, chuť nálevu je velmi silná a výrazná, nesmírně bohatá a komplexní, opět s dominujícím květovým tónem, v charakteru lehčí než u čaje předchozího. Trpký tón je vzhledem k typu čajovníku přirozeně taktéž lehčí, celkový charakter chuti ukazuje mimořádný potenciál k archivaci a zrání (k čemuž je tento čaj určen primárně, byť je možné jej zkusit i k okamžitému popíjení). V nesmírně bohaté, dynamické a ušlechtilé dochuti lze jasně rozeznat směr, kterým čaj bude vyzrávat. Oproti prvnímu čaji je tento čaj v charakteru lehčí a květovější, srovnání obou ukazuje velmi zajímavě a poučně rozdíl mezi starými a divokými čajovníky a čajovníky rostoucími přirozeně v dlouho opuštěných a nekultivovaných „zahradách“. Predikce zrání: jak již bylo řečeno, jedná se o čaj určený zejména k dlouhodobému zrání.

Poznámka: tento čaj je druhým nejlepším a nejkvalitnějším čajem, jaký jsme vám kdy v rámci Long Feng Exclusive Pchu-er Production nabídli a osobně ručím za to, že se přinejmenším plně vyrovná obdobným produkcím Hai Lang Hao či jiných prémiových značek. Drak je zde


  •   Počet zobrazení: 2420  


Ondřej
07.12.2015 12:51:45
Ondřej

Éterický Fénix

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Svatební koláčky bývají malé, tak je tomu i v případě svatební edice LongFengu.cz z roku 2010. Koláčky jsou jen 100g. Fénix i Drak mají úplně stejný obal. Po rozbalení zjistíte, že v čaji zalisovaný lístek – Nei Fei je také totožný. Lisování je pevné. Dá to práci oddělit a nepolámat lístky. Barva Fénixe je hnědá – je to již 5letý čaj. Některé lístky mají až hnědo-červenou barvu. Jen občas je možné ve struktuře najít starší žlutozelený lístek (huang pian). Žluté lístky ve Draku nejsou – tak máme první rozdíl ;)

Suchý čaj voní ovocně. Při porovnání s Drakem voní více Fénix.

Spařený čaj vydává květinově-ovocnou vůni.
Chuť samotného nálevu v ústech je v podstatě nevýrazná, spíše bylinná, nasládlá s velmi jemnou svíravostí. Vše ale začne až po polknutí. Ústa jsou náhle zalita bohatou ovocnou chutí. Sladkost též stoupá až do nosu. Velmi pěkná ovocná chuť.

Energie je lehká, příjemná až éterická. Jemně prohřívá břicho, prokrví tváře a lechtá na vrcholku hlavy.

Hodně příjemný čaj k pohodovému popíjení. Cena za oba koláčky byla 997Kč v 2015.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2014 White2Tea New Amerykah 2

2014 White2Tea New Amerykah 2
4.5 stars 1 hodnocení

Menghai blend ze starých arbor stromů. Silné tělo, přetrvávající kuwei [příjemná...

2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw

2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea
4.0 stars 1 hodnocení

Premium blend of first flush of spring tea * Batch 201This is a newer Menghai...

2007 Zhen Si Long "Autumn Harvest Yi Wu"

2007 Zhen Si Long "Autumn Harvest Yi Wu" Raw Pu-erh tea cake
4.5 stars 2 hodnocení

Fall 2007 Harvest * Yi Wu Wild Tea trees * 357 grams Zhen Si Long Tea...

2012 Miles' Birthday Blend Spring

2012 Miles' Birthday Blend Spring
0.0 stars 0 hodnocení

This cake is a special Yiwu blend that we made to celebrate the birth of our son Miles,...

2007 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Ripe

2007 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Ripe 250g
2.5 stars 1 hodnocení

Jin Cha(mushroom) is especially for Tibetan market, used to be mixed with milk, it is...

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake
4.2 stars 2 hodnocení

Popis od prodejce : This high quality ripe cake is made of spring large-leaf varietal...


Citace - Pu-erh


„Proces výroby tohoto vysoce kvalitního nápoje pokračuje i po té co byl naložen na koně. Během dlouhé cesty si slisované čajové cihly zachovávali relativně stálou teplotu. Nastalo období přirozeného a plynulého kvašení. Čaj pu-erh je jako víno – čím déle ho máte, tím je lepší. “

cesta_caje_a_koni_lisovani_caje_pu_erh_kameny
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q340] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Bílé čaje obsahují rozhodující množství ochmýřených, dosud nerozvinutých tipsů spojených s několika nedorostlými lístky. Dříve se bílý čaj získával z divokých čajových stromů, které se dnes daří pěstovat ve formě zákrsků. Po nasbírání se lístky nechají zavadnout a přetřásáním na platech se mírně pomačkají. Tím se naruší buněčné membrány, což vede ke slabé oxidaci, brzy přerušené propařením či sušením. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q143] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy