2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 05.10.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [437] A 1718x
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak 2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak 2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: první jarní sklizeň (první sběr), konec února 2010

Výrobce: LongFeng.cz

Prodejce: LongFeng.cz

LongFeng.cz

Tagy: , , , , ,

Popis:

Ženich - Drak z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Zheng Jia San Dui Xiao Beeng Cha)

Místo: vesnice Zheng Jia San Dui, pouhých 15 km od Lao Ban Zhan (téměř veškerý místní Mao Cha je obchodován v Lao Ban Zhan jako Mao Cha pocházející přímo z Lao Ban Zhan, od kterého je podstatě nerozeznatelný)

Mao Cha: divoce rostoucí čajovníky staré až 250 let, sklízí se dlouhý a silný tips se dvěma listy. List nesmírně atraktivního vzhledu a nejvyšší možné kvality, zpracovaný zcela původním tradičním postupem (sha qing provedeno ve woku na ohni, sušení na slunci).

Lisování: ručně provedené v kamenných formách, koláček o hmotnosti 100 g Charakteristika: suchý list typicky těžké, velmi komplexní a bohaté vůně, chuť nálevu je extrémně silná a výrazná, nesmírně bohatá a komplexní, těžší, dosti těžko uchopitelná a popsatelná jinak, než jako klasická chuť klasického pchu-eru ze starých divokých čajovníků z nejbližšího okolí Lao Ban Zhan. Typický je výrazně trpký tón (jeden ze znaků starých divokých čajovníků obecně a obzvláště pak ve zmíněné lokalitě), celkový charakter chuti ukazuje mimořádný potenciál k archivaci a zrání (k čemuž je tento čaj určen primárně, rozhodně se nejedná o čaj k okamžitému popíjení – stejně jako je tomu u všech takovýchto pchu-erů z této oblasti). V nesmírně bohaté, dynamické a ušlechtilé dochuti lze jasně rozeznat směr, kterým čaj bude vyzrávat.

Predikce zrání: jak již bylo řečeno, jedná se o čaj určený zejména k dlouhodobému zrání.

Poznámka: tento čaj je zdaleka nejlepším a nejkvalitnějším čajem, jaký jsme vám kdy v rámci Long Feng Exclusive Pchu-er Production nabídli a osobně ručím za to, že se přinejmenším plně vyrovná nejlepším produkcím Hai Lang Hao či jiných prémiových značek. Fénix je zde


  •   Počet zobrazení: 1718  


Ondřej
07.12.2015 12:53:29
Ondřej

Silný Drak

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Spařené lístky voní květinově sladce.
Nálev má trpčí charakter v porovnání s Fénixem. Fénix je spíše sladší, Drak neobsahuje sladkost a je spíše trpčího charakteru. Sladkost opět přichází až po polknutí. V ústech pozoruji chladivý efekt.

Ve druhém nálevu začíná Drak vystrkovat drápy. Nálev má plnou, nasládlou chuť, s lehkou trpkostí, která vystupuje při polknutí vzadu na jazyku.

Energie je výrazná, hutná, dravá, povzbuzující. Po druhém šálku, ji mám plnou hlavu.

Oba čaje se mi moc líbí. Perfektně vystihují a naplňují své názvy – jemný, lehký až éterický Fénix a k němu výrazný, silný Drak – hezká dualita, moc pěkné čaje.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw

2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw Puerh Cake 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Phôngsali is a province of Laos, bordering Yiwu, Yunnan. It is located high in the...

2015 White 2 Tea Pin

2015 White 2 Tea Pin
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: 2015 Pin Raw Puer Tea 200g z White2tea. Pin je blendem vysoce...

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake
4.2 stars 2 hodnocení

Popis od prodejce : This high quality ripe cake is made of spring large-leaf varietal...

2010 Yunnan Sourcing Bang Ma Wild Arbor

2010 Yunnan Sourcing Bang Ma Wild Arbor Pu-Erh
0.0 stars 0 hodnocení

Podzimní sklizeň z čajovníků věku 60-200 let rostoucích ve vesnici Bang Ma (poblíž...

Sheng 2013 Blind Tasting Set

Sheng 2013 Blind Tasting Set
4.5 stars 1 hodnocení

Buy only teas you like not teas you think you like! This is a blind tasting set of...

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw Puerh Cake 250g
4.0 stars 1 hodnocení

Název koláčku (razítko na obalu) : Qi Zi Yuan Tento koláček pochází z...


Citace - Pu-erh


„Po dni naplněném prací, přijde k chuti šálek vonného čaje. Ženy z vesnice Pank Cha si dají zelený, ještě mladý a nekvašený. Čaj, který sebou odvezou koňské karavany, bude kvasit po celé dlouhé měsíce i roky. Podobně jako víno pak bude dán do prodeje s označením vynikající archivní čaj. “

cesta_caje_a_koni_cajova_plantaz_kroje4
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q336] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Oolong - je částečně oxidovaný čaj. Sběr lístků na jeho výrobu musí proběhnout v okamžiku jejich plné zralosti, aby čajový nálev získal svou pověstnou vyváženou chuť. Na rozdíl od ostatních čajů se nasbírané čajové lístky nechávají zavadnout na přímém slunci. Pak jsou nasypány do velkých a vzdušných otočných válců spletených z bambusu, kde jsou přetřásány tak dlouho, až se na povrchu lístků rozruší buněčné membrány a čaj začne oxidovat. Jedinečnost této metody spočívá v tom, že oxidace zasahuje pouze okraje čajových lístků a zbytek neporušené buněčné struktury si zachovává přírodní polyfenoly. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q141] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy