2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 05.10.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [437] A 4924x
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak 2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak 2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: první jarní sklizeň (první sběr), konec února 2010

Výrobce: LongFeng.cz

Prodejce: LongFeng.cz

LongFeng.cz

Tagy: , , , , ,

Popis:

Ženich - Drak z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Zheng Jia San Dui Xiao Beeng Cha)

Místo: vesnice Zheng Jia San Dui, pouhých 15 km od Lao Ban Zhan (téměř veškerý místní Mao Cha je obchodován v Lao Ban Zhan jako Mao Cha pocházející přímo z Lao Ban Zhan, od kterého je podstatě nerozeznatelný)

Mao Cha: divoce rostoucí čajovníky staré až 250 let, sklízí se dlouhý a silný tips se dvěma listy. List nesmírně atraktivního vzhledu a nejvyšší možné kvality, zpracovaný zcela původním tradičním postupem (sha qing provedeno ve woku na ohni, sušení na slunci).

Lisování: ručně provedené v kamenných formách, koláček o hmotnosti 100 g Charakteristika: suchý list typicky těžké, velmi komplexní a bohaté vůně, chuť nálevu je extrémně silná a výrazná, nesmírně bohatá a komplexní, těžší, dosti těžko uchopitelná a popsatelná jinak, než jako klasická chuť klasického pchu-eru ze starých divokých čajovníků z nejbližšího okolí Lao Ban Zhan. Typický je výrazně trpký tón (jeden ze znaků starých divokých čajovníků obecně a obzvláště pak ve zmíněné lokalitě), celkový charakter chuti ukazuje mimořádný potenciál k archivaci a zrání (k čemuž je tento čaj určen primárně, rozhodně se nejedná o čaj k okamžitému popíjení – stejně jako je tomu u všech takovýchto pchu-erů z této oblasti). V nesmírně bohaté, dynamické a ušlechtilé dochuti lze jasně rozeznat směr, kterým čaj bude vyzrávat.

Predikce zrání: jak již bylo řečeno, jedná se o čaj určený zejména k dlouhodobému zrání.

Poznámka: tento čaj je zdaleka nejlepším a nejkvalitnějším čajem, jaký jsme vám kdy v rámci Long Feng Exclusive Pchu-er Production nabídli a osobně ručím za to, že se přinejmenším plně vyrovná nejlepším produkcím Hai Lang Hao či jiných prémiových značek. Fénix je zde


  •   Počet zobrazení: 4924  


Ondřej
07.12.2015 12:53:29
Ondřej

Silný Drak

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Spařené lístky voní květinově sladce.
Nálev má trpčí charakter v porovnání s Fénixem. Fénix je spíše sladší, Drak neobsahuje sladkost a je spíše trpčího charakteru. Sladkost opět přichází až po polknutí. V ústech pozoruji chladivý efekt.

Ve druhém nálevu začíná Drak vystrkovat drápy. Nálev má plnou, nasládlou chuť, s lehkou trpkostí, která vystupuje při polknutí vzadu na jazyku.

Energie je výrazná, hutná, dravá, povzbuzující. Po druhém šálku, ji mám plnou hlavu.

Oba čaje se mi moc líbí. Perfektně vystihují a naplňují své názvy – jemný, lehký až éterický Fénix a k němu výrazný, silný Drak – hezká dualita, moc pěkné čaje.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea

2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g
0.0 stars 0 hodnocení

Established in the Qing Dynasty and passed down for thirteen generations, Quanjihao...

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian stored)
4.0 stars 1 hodnocení

Čaj byl vyroben ve středních až pozdních 80-ých letech. Tyto koláče byly uloženy po...

2007 Boyou "Man Lu Da Shan" Meng Song

2007 Boyou "Man Lu Da Shan" Meng Song
4.2 stars 3 hodnocení

Popis od prodejce: Boyou tea factory was started by yet another ex-Menghai tea...

2000 Shu Pu 7262

2000 Shu Pu 7262
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea...

1997 CNNP Big Red Mark Raw Puerh Cake

1997 CNNP Big Red Mark Raw Puerh Cake
4.0 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: This cake is called "Da Hong Yin" or Big Red Mark. It's a blend...

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g
0.0 stars 0 hodnocení

Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to...


Citace - Pu-erh


„Do jižních oblastí čínské provincie Yunnan zavítalo jaro. Jezdci na statných koních se sem sjíždějí ze všech stran. Nastala doby sklizně proslulého čaje pu-erh. Projde složitým procesem zpracování, než bude po starodávné čajové cestě odeslán na trhy v Tibetu, Indii, Nepálu či Pakistánu. Zkušení jezdci se takto sjíždějí rok co rok podle tradice staré několik století.“

cesta_caje_a_koni_3
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q146] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q140] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy