2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g

3.0 stars  3.0  1 hodnocení  Přidáno 24.01.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [403] A 2953x
2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g
2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g 2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g 2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g
2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g 2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g 2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: 6/06/2009

Výrobce: Liming Xinghuo Tea Factory

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , ,

Popis:

Jarní a pozdně jarní sklizen roku 2009, jde o blend materiálu z Lacangu a Menghai. Nálev je žlutý, čistý se silným květinovým aroma. Povzbudivý, s plnou chutí a rychlým huiganem. Lehce pitelný.

Továrna Liming Tea byla založena v roce 1983 jako 7.pobočka Státního podniku Liming, který byla v roce 2006 privatizována pod značkou Liming Xinghuo TF. Továrna se nachází ve vesnici Mengman.


  •   Počet zobrazení: 2953  


Ondřej
09.10.2015 14:29:40
Ondřej

2009 Lixing Raw Puerh Cake

5 stars 3.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Suchý čaj voní pěkně - čerstvá, nasládlá vůně.

Kvalita listu je slabší. Hodně řapíků, více žlutých listů, občas pupeny.
Spařené listy voní hezky, ovocně, květinově. Nic rušivého. Prázdný kalíšek po vylití oplachu voní také hezky sladce.

Chuť je lehká, nasládlá, jemná svíravost. Velmi jemná hořkost v prvním nálevu. Huigan hned po prvním šálku. Čaj má překvapivě silnou energii. Vlna horka mi projela od břicha až k hlavě. Pěkně zahřívá břicho.

Jde o dobře pitelný čaj k běžnému popíjení. Jemná hořkost v chuti. Sladký dozvuk. Kratší výdrž – 4 až 5 nálevů. Cena $8 za velký koláč rozhodně odpovídá. Získáte tak hodně materiálu se slušnou energií k všednímu popíjení.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring

2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g
4.5 stars 1 hodnocení

Tento vysoce kvalitní čaj ze starých čajovníků pochází z malého obchůdku v Yongde. Byl...

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g
4.5 stars 2 hodnocení

"Zi Qi Dong Lai" : The Purple Air coming from the east -- a propitious omen (from the...

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw Puerh Cake 250g
4.0 stars 1 hodnocení

Název koláčku (razítko na obalu) : Qi Zi Yuan Tento koláček pochází z...

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g
3.0 stars 1 hodnocení

This is one of classic recipe from Langhe tea factory which is similar with 8542 from...

Late 1990s "Jin Gua Gong Cha" 500g

Late 1990s "Jin Gua Gong Cha" 500g
3.5 stars 1 hodnocení

"Jin Gua Gong Cha" nebo též "Tuan Cha", je speciální druh lisovaného čaje. Vypadá jako...

Gao Shan Zhai 2012 Spring

Gao Shan Zhai 2012 Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: This is our favorite Tea Urchin pressing from the first batch of...


Citace - Pu-erh


„Sladkost čaje
Pokud si usrknete raw puerhu měl by se velmi rychle dostavit sladký pocit v ústech. Čím silnější, déle trvající, vyrovnanější chuť, tím je to lepší čaj.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q792] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Kouřovost
Umění výroby čaje ze starých čajovníků je velmi staré. Není jednoduché se naučit umění ručního pečení čaje. Jakákoliv malá chyba ovlivní chuť čaje. Kouřovost nebo yan wei je jedním z příkladů, ale je nutné jej odlišit od připálené chuti, která je popisována jako hu wei. Ta druhá chuť – připálená – obvykle vzniká, pokud není čaj dobře pečen a bohužel je velmi častá. Yan wei nebo též kouřovost je způsobena přesušením.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q785] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy