Popis od prodejce: This cake is called "Da Hong Yin" or Big Red Mark. It's a blend...
Vyrobeno výhradně z jarního materiálu 2002. Tento vlhčeji uložený koláč z oblasti Banna...
Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is...
Established in the Qing Dynasty and passed down for thirteen generations, Quanjihao...
This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more...
Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) ...
„Lhasa s 12 tisíci obyvateli je prosperujícím správním střediskem. Obchodníci s čajem jsou všude. Přivážejí se ho sem tuny. Polovina zůstane tady a druhá polovina poputuje za vzdálenými klienty. I u čaje se cena stanovuje podle původu, nadmořské výšky i typu půdy, způsobu výroby i roku sklizně. Nejlepší čaje dosáhnou plné zralosti až za 30 let. Za několik gramů stoletého čaje jsou znalci ochotni zaplatit celé jmění. “
Citace tagy: Pu-erh
Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
„Studie, vedená japonskou univerzitou Tohoku, sledovala 40 520 dospělých japonců ve věku mezi 40 a 79 lety, kteří neměli mrtvici, srdeční záchvat nebo rakovinu při zahájení výzkumu v roce 1994. Studie sledovala všechny účastníky po celých 11 let a monitorovala všechny příčiny úmrtí a po 7 let monitorovala specifická úmrtí. Účastníci, kteří pili 5 a více šálků čaje denně měli o 16 procent nižší riziko předčasného úmrtí a o 26 procent nižší riziko výskytu kardiovaskulárních chorob, než účastníci, kteří pili méně než jeden šálek čaje denně. “