1997 CNNP Big Red Mark Raw Puerh Cake

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 03.10.2013 uživatelem sypalino, Stav čaje: [279] A 4298x
1997 CNNP Big Red Mark Raw Puerh Cake
1997 CNNP Big Red Mark Raw Puerh Cake 1997 CNNP Big Red Mark Raw Puerh Cake 1997 CNNP Big Red Mark Raw Puerh Cake
1997 CNNP Big Red Mark Raw Puerh Cake 1997 CNNP Big Red Mark Raw Puerh Cake

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: 1997

Výrobce: CNNP

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , ,

Popis:

Popis od prodejce: This cake is called "Da Hong Yin" or Big Red Mark. It's a blend from Banna area tea leaves and the raw materials are pressed into wooden molds that give them their irregular shape. The weight of these cakes are from 380g to 430g. The tea was stored in Hongkong traditional storage and then moved to Malasia. Its clean wet storage without white 'frost' on the surface.Aged aroma with hint of nutty, deep and clean tea soup. Smooth and sweet. The mouthfeel is complex, huigan is fast. After few infusions when the tea would be open, it is really enjoyable aged tea with good energy. This tea was bought back to Kunming few months ago. Some Chinese sellers sold these cakes as more expensive late 80' s or early 90' s old tea!


  •   Počet zobrazení: 4298  


sypalino
03.10.2013 11:17:35

1997 CNNP Big Red Mark

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Jedná se o již dosti vyzrálý, vlhce skladovaný čaj, nejprve v Honkongu, poté v Malajsii.
Čaj v suchém stavu má dosti výrazné zemité aroma, v prvním nálevu dominuje zemitost a značná hořkost. Od druhého nálevu zemitost postupně ustupuje, i hořkost ubývá na intenzitě , v nálevech se mísí zemitost/vyzrálost s příjemnou hořkostí a ořechové? aroma, barva nálevu je krásně tmavě červená. Výdrž je velmi slušná, nejlepší byly nálevy 3/4/5, cca po devátém nálevu začíná slábnout. Čaj má dosti energie, krásně zahřeje.
Při příští přípravě raději použiji 2 oplachovací nálevy, čaji to jistě prospěje.
Velmi příjemné čajování, i když čaj mě úplně neoslovil, možná byl na mě až moc vlhce skladovaný, nebo prostě ještě nemám, co se týče archivních čajů ještě tolik napito, abych ho dokázal ocenit. Každopádně vřele doporučuji alespoň vyzkoušet.

Yixing konvička 110 ml/5g

oplach 10s a dále 20/10/15/20/25/30/35/45/55/80/90


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing

2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
5.0 stars 1 hodnocení

This tea is from Jingmai Da Zhai, grown on the Da Ping Zhang area, and is considered...

2008 Yong Pin Hao Yiwu Zhen Shan Spring

2008 Yong Pin Hao Yiwu Zhen Shan Spring Raw Puerh Tea Brick 250g
4.5 stars 1 hodnocení

Čajová továrna Yong Pin Hao dodržuje tradiční postupy výroby čaje od jejího založení v...

2009 Hai Lang Gao Shan Zhai Autumn

2009 Hai Lang  Gao Shan Zhai Autumn
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce : 2009 Hai Lang "Gao Shan Zhai Autumn" Raw Pu-erh tea cake * 400...

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake
4.2 stars 2 hodnocení

Popis od prodejce : This high quality ripe cake is made of spring large-leaf varietal...

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake Red Label" Ripe Pu-erh tea cake
3.5 stars 1 hodnocení

Prémiový zralý pu-erh složený výhradně z 6 až 4 letého ripe puerhu z Lincangu. Lehká až...

Yiwu 1999 maocha

Yiwu 1999 maocha
3.5 stars 1 hodnocení

Yiwu 1999 maocha is a well stored tea in Taiwan. Loose leaves, maocha, is not stored...


Citace - Pu-erh


„Říká se, že když se Tibeťan dva dny nemůže napít čaje, onemocní. Tibetský čaj s jačím máslem se připravuje z čaje pu-erh do něhož se vloží oříšek jačího másla. Čaj zahřeje tělo a dodá mu potřebné kalorie, aby sneslo fyzickou námahu. Zároveň, ale také pomáhá strávit maso a zbavuje organizmus kyseliny máselné, která se v něm v těchto výškách kumuluje. “

cesta_caje_a_koni_klaster_podavani_caje2
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q403] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„I když je pojmenování Camellia sinensis, stanovené v 19. století význačným botanikem sirem Georgem Wattem, všeobecně uznávané, přesto se ještě poměrně často můžeme setkat s názvem Thea sinensis, jenž dal čajovníku švédský botanik Linné (1707-1778). “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q131] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy