2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 15.09.2016 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [481] A 1045x
2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g
2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g 2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g 2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g
2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g 2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: 2015

Výrobce: Quanjihao 权记号

Tagy: , , ,

Popis:

Established in the Qing Dynasty and passed down for thirteen generations, Quanjihao (Quan family) is a representative tea shop producing tea with delicate craftsmanship. Mr.Quan is in his 60s and he's still making tea and the packing by hand.

Manzhuan tea paste, made from the finest raw material, are full of fantastic delicious flavor and nutrition.

In order to make a good tea paste, Mr.Quan had consulted various old people and tea-makers, tried many times and finally succeeded in 2007. People got the 2007 tea paste from him thought the tea tasted really good now. Selected 70% Huangpian (older tea leaves) and 30% maocha from Manzhuan area. Refining 18 kg of the tea leaves would produce only 1 kg of paste. He use stainless steel soup pot to cook the tea. Simmer for three days until the liquid reduces slightly and thickens to paste, then cool the paste in bamboo shell. When boiling it, Mr.Quan must keep stirring to avoid to burn or stick to the bottom of the pot. The work to make tea paste was meticulous and time-consuming.


  •   Počet zobrazení: 1045  






Čaje - Pu-erh

2015 Chawangpu kolekce

2015 Chawangpu kolekce
0.0 stars 0 hodnocení

Na jaře jsme si pořídili kompletní kolekci puerhů Cha Wang Shopu 2015 a postupně se jí...

YouLe 2013 - blind tasting set 6

YouLe 2013 - blind tasting set 6
4.5 stars 1 hodnocení

hutný, bohatý, horkasto-nasládlý, ovocno voňajúci čajík, plné telo pohlcuje celé ústa a...

2006 Haiwan Organic Pasha Tea Brick 500g

2006 Haiwan Organic Pasha Tea Brick 500g
3.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: This brick was stored in Kunming since 2006, it was made by using...

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha
4.8 stars 2 hodnocení

Koláček Lao Yu (老妪: stará žena) z roku 2014 je poněkud jiný v porovnání s předchozím...

2001 CNNP Private Order 7542 Raw Puerh

2001 CNNP Private Order 7542 Raw Puerh Cake 357g
0.0 stars 0 hodnocení

This is a good example of CNNP "7542" production. This custom-made "7542" cake was...

2003 CNNP "Yi Wu Old Tree Round Cake" Raw

2003 CNNP "Yi Wu Old Tree Round Cake" Raw Aged Pu-erh tea cake
4.0 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: Probably a small tea factory in Yi Wu area pressed this cake under...


Citace - Pu-erh


„Říká se, že když se Tibeťan dva dny nemůže napít čaje, onemocní. Tibetský čaj s jačím máslem se připravuje z čaje pu-erh do něhož se vloží oříšek jačího másla. Čaj zahřeje tělo a dodá mu potřebné kalorie, aby sneslo fyzickou námahu. Zároveň, ale také pomáhá strávit maso a zbavuje organizmus kyseliny máselné, která se v něm v těchto výškách kumuluje. “

cesta_caje_a_koni_klaster_podavani_caje2
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q403] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Tajemství taa spočívá v prázdotě mysli. Rozežeňte myšlenky a zrodí se původní dech života. Srdce náleží ohnivému živlu a oheň obsahuje jak jin, tak jang. Symbolem ohně jsou dvě pevné čáry (jang) obklopující jednu přerušovanou čáru (jin). Jang a jin se navzájem potřebují ke spojení a k vytvoření Zlaté pilulky. Myšlenky sídlící v mysli jsou jako démoni. Jsou překážkou, jsou překážkou jež vám brání v dosažení taa. Pokud nedokážete sklidnit svou mysl, pak nemůžete ničeho dosáhnout a tao bude ještě vzdálenější než předtím.“

Zdroj Kniha: WONG, Eva; ŽLÁBKOVÁ, Jana. SEDM TAOISTICKÝCH MISTRŮ: Čínský lidový román: O cestě návratu k podstatě. Praha : Pavel Dobrovský - BETA, 2006. s. 232. ISBN: 80-7306-247-X. [q304] [s6]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy