2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 15.09.2016 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [481] A 3108x
2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g
2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g 2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g 2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g
2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g 2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: 2015

Výrobce: Quanjihao 权记号

Tagy: , , ,

Popis:

Established in the Qing Dynasty and passed down for thirteen generations, Quanjihao (Quan family) is a representative tea shop producing tea with delicate craftsmanship. Mr.Quan is in his 60s and he's still making tea and the packing by hand.

Manzhuan tea paste, made from the finest raw material, are full of fantastic delicious flavor and nutrition.

In order to make a good tea paste, Mr.Quan had consulted various old people and tea-makers, tried many times and finally succeeded in 2007. People got the 2007 tea paste from him thought the tea tasted really good now. Selected 70% Huangpian (older tea leaves) and 30% maocha from Manzhuan area. Refining 18 kg of the tea leaves would produce only 1 kg of paste. He use stainless steel soup pot to cook the tea. Simmer for three days until the liquid reduces slightly and thickens to paste, then cool the paste in bamboo shell. When boiling it, Mr.Quan must keep stirring to avoid to burn or stick to the bottom of the pot. The work to make tea paste was meticulous and time-consuming.


  •   Počet zobrazení: 3108  






Čaje - Pu-erh

2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake

2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake
4.0 stars 1 hodnocení

Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the...

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake Red Label" Ripe Pu-erh tea cake
3.5 stars 1 hodnocení

Prémiový zralý pu-erh složený výhradně z 6 až 4 letého ripe puerhu z Lincangu. Lehká až...

Shu 7581 - 1998

Shu 7581 - 1998
5.0 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si”. Čaj bol...

2016 Chawangpu Manzhuan Gu Shu Huang Pian

2016 Chawangpu Manzhuan Gu Shu Huang Pian 200g
0.0 stars 0 hodnocení

When people pick the tea from ancient trees, usually they pick one bud and three to...

2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw

2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea
4.0 stars 1 hodnocení

Premium blend of first flush of spring tea * Batch 201This is a newer Menghai...

2006 Myanmar Kokang Mei Hua Bing Raw

2006 Myanmar Kokang Mei Hua Bing Raw Puerh Tea 100g
4.2 stars 2 hodnocení

Tento malý koláček pochází z pohraniční oblasti Myanmaru, z oblasti Kokang (果敢; pinyin:...


Citace - Pu-erh


„Vůně čaje
Vůni čaje pu-erh lze dělit na dva typy; zřetelná a nezřetelná nebo též jasná a skrytá. Zřetelná vůně Raw (syrového) čaje Puerh je okamžitě zřejmá jako jemná, jasná vůně; jde o čerstvé, svěží a povznášející aroma.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q776] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Uhlazenost, jemnost a povaha čaje puerh
Čaj puerh je post-fermentovaný typ čaje. Pokud je uložen ve správném prostředí bude se s časem měnit, proto tedy post-fermentovaný čaj. V čaji dochází k pomalé transformaci hořkosti a svíravosti. Chuť se uhlazuje, vyzrává, stává se plnější, povaha čaje se stává kulatější a zralejší.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q793] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy