„Každá vesnice má svoje výrobní tajemství , které se pečlivě střeží. Právě to dodá čaji z každé sklizně jinou a originální chuť. Listy se nejprve nahřívají , aby zvláčněli. Pak se odstraní přebytek vody, aby se zvýraznila chuť. Tuto práci vykonávají společně vesnické ženy. Pak se listy drtí rolováním. Musí se vyvinout přesný tlak, aby se porušili buněčné struktury listů, a tím se zajistila lepší fermentace. “
Citace tagy: Pu-erh, Výroba čaje
Tento malý koláček pochází z pohraniční oblasti Myanmaru, z oblasti Kokang (果敢; pinyin:...
Popis od prodejce : This high quality ripe cake is made of spring large-leaf varietal...
Popis prodejce: This is our favorite Tea Urchin pressing from the first batch of...
Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is...
This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007,...
Raw Jin Cha (houba) je určena zejména pro tibetský trh, používá se smíchána s mlékem,...
„Hořkost
Širokolistý druh čajovníku (Sinensis Assamica) je vysoce bohatý na přírodní složky; polyfenoly, kofein, thein, atd. Zvláštností širokolistého čajovník je jeho hořká chuť, ale je důležité, aby se rychle přeměnila a nezůstávala dlouho v čaji. Toto je známka dobré kvality čaje Puerh. Pozn. V Yunnanu lze též nalézt pod-druh čajovníku – druh ku cha, který má jiné vlastnosti a nepřeměňuje hořkost stejně jako širokolistý druh.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Čajová továrna Yong Pin Hao dodržuje tradiční postupy výroby čaje od jejího založení v roce 1999. Každá...
Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is located next to the...
Tento čaj je vyroben stejným způsobem jako známý bílý čaj "Bílá pivoňka" (Bai Mu Dan) z oblasti Fujain -...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.