DaeJak 2014 ECO Korea

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 13.12.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [390] A 7420x
DaeJak 2014 ECO Korea
DaeJak 2014 ECO Korea DaeJak 2014 ECO Korea DaeJak 2014 ECO Korea
DaeJak 2014 ECO Korea DaeJak 2014 ECO Korea DaeJak 2014 ECO Korea
DaeJak 2014 ECO Korea DaeJak 2014 ECO Korea DaeJak 2014 ECO Korea
DaeJak 2014 ECO Korea DaeJak 2014 ECO Korea

Druh: Zelený čaj

Země: Korea

Sklizeň: Jaro 2014 Hadong district, Jiri mountains

Datum výroby: 8. až 15. května 2014

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy:

Popis:

Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako organický na jedné z nejlepších malých čajových společností v této oblasti. Vše je kompletně ručně zpracováno. Čajové lístky byly zabaleny přímo na čajové farmě, takže je zajištěna čerstvost. Čaj dává několik chutných nálevů, dokonce i pro 5-6 vaří. Šetrný způsob jeho výroby zachovává svěžest i po více než jednom roce.

DaeJak "grade" se vztahuje ke třetí sklizni, která je většinou poslední, ale některé farmy provádí ještě jednu.

Chuť je sladká s drobnou hořkostí, tmavě zelený list se silným aroma.Celkově působí vůně i chuť divokým dojmem. Vyrobeno z listů, které obdržely velké množství vláhy. Pečeno za vysokých teplot.


  •   Počet zobrazení: 7420  


Ondřej
29.12.2014 10:44:09
Ondřej

Korea - vzorek DaeJak

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

DaeJak je třetí sklizeň a „dae“ je velký.

Kořeněná vůně, vegetálnější aroma skoro jako sušená kořenová zelenina. Sladký, aroma jehličí, snad i chaluhy (?), lehce slaný. Výrazná trávovost podobná se SeJakem. Lehká hořkost. DaeJak je SeJaku dost podobný v chuti. SeJak má však intenzivnější a déle trvající aroma. DaeJak má již ve 3. nálevu více tříslovin a nemá tedy tak dlouhou výdrž jako SeJak a JungJak. Taky je to skvělý čaj. Slabší výdž je kompenzována nižžší cenou 50g/€10,90

Srovnání všech tří Korejců najdete u SeJaku.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Zelený čaj

Kabusé Daitsuin 2013

Kabusé Daitsuin 2013
5.0 stars 1 hodnocení

balenie: vákuové, 30 gramov (balené v Japonsku)

Tai Ping Hou Kui

Tai Ping Hou Kui
0.0 stars 0 hodnocení

Jemný, plný, aromatický, povzbuzující čaj výborný pro celodenní popíjení.

Lung Ching Xi Hu

Lung Ching Xi Hu
0.0 stars 0 hodnocení

Dle tradic je druh čaje “Dračí studna” hodnocen čtyřmi kvalitami: zelená barva,...

2014 Spring Te Ji Grade Lianghe "Hui

2014 Spring Te Ji Grade Lianghe "Hui Long" Green Tea
4.5 stars 1 hodnocení

Známý vysokohorský čaj vysoké kvality z Huilong Zhai, vesnice Dachang, okresu Lianghe ,...

Sencha Ohira 2013

Sencha Ohira 2013
4.5 stars 1 hodnocení

Vôňa zapareného, zahriateho listu je ako decentný, morský, vegetálny vánok. ...

2013 Early Spring Premium Yunnan Long Mei

2013 Early Spring Premium Yunnan Long Mei
4.2 stars 3 hodnocení

Třída: AAA Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Zhenyuan, Simao, Yunnan...


Citace - Zelený čaj


„Studie publikovaná v lednu 2005 v magazínu American Journal of Clinical Nutrition uvádí, že „denní konzumace čaje s obsahem 690mg katechinů po 12 týdnů snížila množství tělesného tuku, což znamená, že příjem katechinů může být užitečný při prevenci a zlepšování chorob špatného životního stylu, hlavně obezity.““

green-tea-leaves-steeping_md
Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj>. [q159] [s35]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q140] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy