Sencha Ohira 2012

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 12.03.2013 uživatelem Věčné Jaro, Stav čaje: [151] A 5222x
Sencha Ohira 2012
Sencha Ohira 2012 Sencha Ohira 2012 Sencha Ohira 2012
Sencha Ohira 2012

Druh: Zelený čaj

Země: Japonsko

Sklizeň: 2012 duben, Shizuoka, Ohira, Japonsko

Výrobce: Yamamotoen, Japonsko

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy:

Popis:

Čajík je originálne balený v Japonsku a skladovaný pri nízkych teplotách na Slovensku, čo zaručuje výnimočnú čerstvosť.
Balenie: vákuové, 50 gramov (balené v Japonsku).

Nálev je hladučký a jemný, slané vegetálne chute či skorej mňamky, dokonale vyvážená chuť bez rušivých elementov, čaj sa rozplinie na jazyku ako ranná rosa, príjemná, osviežujúca a tak pominuteľná je táto chviľa rozkoše, prvý nálev a už len spomienka s mľaskajúcim dozvukom.


  •   Počet zobrazení: 5222  


Ondřej
12.02.2014 16:34:03
Ondřej

Staré zásoby

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Japonské zelené čaje je třeba zalévat poměrně chladnou vodou. Jedna pomůcka říká, že pokud udržíte ve vodě prst po dobu 3 sekund je teplota akorát. Toto je dobrý způsob jak si poradit pokud nemáte k dispozici teploměr. Bohužel pokud jste netrpěliví, občas vede tato metoda k opaření prstíků ;-)

Moje zkušenost je, že je rozhodně lepší chladnější voda – i skoro jen teplá, než Japonce opařit a zkazit nálev hořkostí.

Spařené lístky voní intenzivně trávově. Barva nálevu je jasná, světle zelená.
Chuť je trávová, čerstvá, sladká. Celkem dlouhý sladký trávový dozvuk v ústech.

Druhý nálev nechávám pouze 10s – barva je již intenzivně žluto zelená a nálev zakalený. Chuť je výrazně trávová, s jemnou hořkostí, která pak přechází do sladkého trávového konce. V ústech zanechává pocit sucha.

Třetí nálev 15s – používám stále stejnou vodu, která postupně chladne. Nálev bez známek hořkosti. Sladký, trávový se stopou marcipánu.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Zelený čaj

Meng Ding Shi Hua 2013

Meng Ding Shi Hua 2013
5.0 stars 1 hodnocení

"Kamenná květina" - výjimečný zelený čaj z našich plantáží na hoře Meng Ding. Pečlivý...

2013 Early Spring Premium Yunnan Long Mei

2013 Early Spring Premium Yunnan Long Mei
4.2 stars 3 hodnocení

Třída: AAA Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Zhenyuan, Simao, Yunnan...

2011 Yunnan Mao Feng (early March)

2011 Yunnan Mao Feng (early March)
2.0 stars 1 hodnocení

The Yunnan Mao Feng is one of most popular green teas from Simao

SeJak 2014 ECO Korea

SeJak 2014 ECO Korea
5.0 stars 1 hodnocení

Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je...

2012 Autumn Te Ji Grade Lianghe Hui Long

2012 Autumn Te Ji Grade Lianghe Hui Long Green Tea 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Známý vysokohorský čaj vysoké kvality z Huilong Zhai, vesnice Dachang, okresu Lianghe ,...

2013 Early Spring "Yunnan Bao Hong" Green

2013 Early Spring "Yunnan Bao Hong" Green tea
4.5 stars 1 hodnocení

"Bao Hong" tea is from Yi Liang county of Yunnan. It's leaf is quite small and it...


Citace - Zelený čaj


„Všeobecným pravidlem u zelených čajů je zalévání vodou, která prošla varem, ale zchladla na 60-80 °C. Příliš teplá voda způsobí vyluhování tříslovin a dalších substancí a nálev má hořkou chuť až pachuť.“

green-tea-leaves-steeping_md
Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj>. [q416] [s35]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Kvalitní starý čaj puerh vydává ‚zralou‘ vůni (chen wei). Tuto vůni vydává čaj, který byl správně skladován a zrál bez různých nepříznivých vlivů. Xing wei (腥 味) – pach ‚rybiny‘ který můžete nalézt ve starých čajích, které byly špatně skladovány – by měl být jasně rozlišen od chen wei, který je podstatně jiný.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q777] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy