2013 Early Spring Premium Yunnan Long Mei

4.2 stars  4.2  3 hodnocení  Přidáno 21.03.2013 uživatelem sypalino, Stav čaje: [159] A 7840x
2013 Early Spring Premium Yunnan Long Mei
2013 Early Spring Premium Yunnan Long Mei 2013 Early Spring Premium Yunnan Long Mei

Druh: Zelený čaj

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: únor 2013

Prodejce: LongFeng.cz

LongFeng.cz

Tagy:

Popis:

Třída: AAA
Kultivar: Yunnan Da Ye
Oblast: Zhenyuan, Simao, Yunnan
Charakteristika: výtečný yunnanský zelený čaj produkovaný z velkolisté variety yunnanského čajovníku, celistvý drobnější list, velmi vysoké kvality, zelenavý nálev příjemně silné, harmonické, charakteristicky svěží chuti s květově ovocnýmmi tóny.


Příprava:

5g/dcl, 75°C voda, louhovat 25/30/45/60s, lépe je použít chladnější vodu a delší louhování


  •   Počet zobrazení: 7840  


sypalino
21.03.2013 14:09:02

můj první letošní zelený čaj

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

První letošní zelený čaj, který jsem ochutnal. List je drobnější, krásně vonící, nálev velice příjemné svěží květinové chuti, řekl bych dosti povzbuzující, pro mě osobně vhodný spíše na dopolední popíjení. Snese 4 - 5 velmi dobrých nálevů.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

Ondřej
27.03.2013 11:26:33
Ondřej

Yunnanské jaro 2013 poprvé – Long Mei AAA

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: +1 / 0

Yunnan Long Mei je čaj třídy AAA. Lístky jsou drobnější, pěkně rolované. Suchý list voní sladce. Nálev světle zeleno-žlutý, čirý. Chuť je příjemná, nasládlá, jarní, svěží. Příjemně povzbudivý. Moc dobrý čaj. V porovnání s Mao Feng ze stejné zásilky, který je o 30Kč levnější, doporučuji spíše Long Mei. Zakoupeno za 227Kč/100g. Letošní první sklizeň yunnanských zelených čajů se opravdu povedla.

7g na 170ml – 70°C – 25s/30/35/40/50


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

massilia
01.04.2013 16:26:32

Jarní svěžest

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Příjemný svěží jarní čaj z Yunnanu. Chutí mi připomíná čaje typu Pi Lo Chun, voní jako čerstvě posekaná louka. Doporučuji spíše na dopolední popíjení, velmi povzbuzující čaj.

Čaj jsem připravoval podle návodu od prodejce: teplota 75°C, nálevy postupně 25/30/45/60 s. Na první nálevy opravdu stačí zmíněných 25 až 30 sekund.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



massilia
18.03.2016 11:11:08

Dopíjím teď zbytky Yunnan Long Mei z loňského jara, je překvapivě stále svěží. S odstupem času bych jej zařadil mezi své nejoblíbenější zelené čaje.

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Zelený čaj

2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng

2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng
3.5 stars 1 hodnocení

Třída: AA+ Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Si mao, Yunnan...

2014 Yunnan Zao Chun

2014 Yunnan Zao Chun
4.0 stars 1 hodnocení

"Časné jaro" - Čerstvý zelený čaj z vyšších poloh okolí Yun Pan Shan (1100 m.n.m.) z...

2012 Spring Te Ji Grade Lianghe Hui Long

2012 Spring Te Ji Grade Lianghe Hui Long Green Tea
0.0 stars 0 hodnocení

"Te Ji" - premium grade of famous high mountain green tea from Huilong village, Dachang...

Meng Ding Shi Hua 2013

Meng Ding Shi Hua 2013
5.0 stars 1 hodnocení

"Kamenná květina" - výjimečný zelený čaj z našich plantáží na hoře Meng Ding. Pečlivý...

Kabusé Daitsuin 2013

Kabusé Daitsuin 2013
5.0 stars 1 hodnocení

balenie: vákuové, 30 gramov (balené v Japonsku)

Sencha Ohira 2012

Sencha Ohira 2012
4.0 stars 1 hodnocení

Čajík je originálne balený v Japonsku a skladovaný pri nízkych teplotách na Slovensku,...


Citace - Zelený čaj


„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q140] [s31]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Jarní sběr čaje v Sip Song Phan Na (Xishuangbanna) v jižním Yunnanu začíná obětním rituálem. Zde také zahajujeme naše dlouhé putování po starodávné čajové cestě. V údolí šesti čajových hor rostl divoký čajovník. Myšlenka louhovat jeho široké listy ve vařící vodě pochází rovněž odsud. To vše se odehrálo asi před třemi tisíci lety. Vzácný čaj pu-erh, pojmenovaný podle města v této oblasti je páteří zdejší ekonomiky. Vznikli tu plantáže a každá vesnice přišla s vlastními postupy produkce čaje včetně lisování ve tvaru cihel, aby se usnadnila jeho přeprava. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q400] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy