Kabusé Daitsuin 2013

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 13.01.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [321] A 2480x
Kabusé Daitsuin 2013
Kabusé Daitsuin 2013

Druh: Zelený čaj

Země: Japonsko

Sklizeň: jaro 2013, Shizuoka, Ohira

Výrobce: farmář Yamamotoen

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy:

Popis:

balenie: vákuové, 30 gramov (balené v Japonsku)


  •   Počet zobrazení: 2480  


Ondřej
12.02.2014 16:44:07
Ondřej

Kabusé 2013

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Do pytlíku jsem strčil nos a nasál aroma suchých lístku. Je cítit sladce po jahodovém džemu.

Lístky jsou velmi tmavě zelené a krásně lesklé.

Kabusé je v podstatě stejný čaj jako Sencha, liší se tím, že čajové keře jsou 10 dní před sklizní zakryty rohoží. Tím se sníží množství slunečního svitu dopadajícího na lístky a čajovník je tedy nucen zvýšit množství chlorofylu, aby s menším svitem mohl provozovat fotosyntézu. Chuť je pak jemnější a méně hořká ve srovnání se senchou.

Je to lahoda. Na první nálev používám velmi chladnou vodou cca 45°C. Nálev nechávám 1 minutu a je velmi světlé barvy s jemným zákalem. Chuť je sladká, jakoby krémová bez známek hořkosti, pouze jemně svírající trávová chuť.

Druhý nálev - opět chladná voda a 10s louhování. Stále žádná hořkost, výraznější svíravost. Sladko slaná chuť. Trávová chuť, ve které nacházím tóny jahodového džemu. V ústech lze na závěr pozorovat velmi jemnou hořkost jádrovin.

Prostě dobrota.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Zelený čaj

DaeJak 2014 ECO Korea

DaeJak 2014 ECO Korea
4.5 stars 1 hodnocení

Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je...

2014 Spring Te Ji Grade Lianghe "Hui

2014 Spring Te Ji Grade Lianghe "Hui Long" Green Tea
4.5 stars 1 hodnocení

Známý vysokohorský čaj vysoké kvality z Huilong Zhai, vesnice Dachang, okresu Lianghe ,...

2013 Early Spring "Yunnan Bao Hong" Green

2013 Early Spring "Yunnan Bao Hong" Green tea
4.5 stars 1 hodnocení

"Bao Hong" tea is from Yi Liang county of Yunnan. It's leaf is quite small and it...

Lung Ching Xi Hu

Lung Ching Xi Hu
0.0 stars 0 hodnocení

Dle tradic je druh čaje “Dračí studna” hodnocen čtyřmi kvalitami: zelená barva,...

Kukitya 2013

Kukitya 2013
4.5 stars 1 hodnocení

balenie: vákuové, 50 gramov (balené v Japonsku)

2012 Spring Te Ji Grade Lianghe Hui Long

2012 Spring Te Ji Grade Lianghe Hui Long Green Tea
0.0 stars 0 hodnocení

"Te Ji" - premium grade of famous high mountain green tea from Huilong village, Dachang...


Citace - Zelený čaj


„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q140] [s31]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Říká se, že když se Tibeťan dva dny nemůže napít čaje, onemocní. Tibetský čaj s jačím máslem se připravuje z čaje pu-erh do něhož se vloží oříšek jačího másla. Čaj zahřeje tělo a dodá mu potřebné kalorie, aby sneslo fyzickou námahu. Zároveň, ale také pomáhá strávit maso a zbavuje organizmus kyseliny máselné, která se v něm v těchto výškách kumuluje. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q403] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy