„Jarní sběr čaje v Sip Song Phan Na (Xishuangbanna) v jižním Yunnanu začíná obětním rituálem. Zde také zahajujeme naše dlouhé putování po starodávné čajové cestě. V údolí šesti čajových hor rostl divoký čajovník. Myšlenka louhovat jeho široké listy ve vařící vodě pochází rovněž odsud. To vše se odehrálo asi před třemi tisíci lety. Vzácný čaj pu-erh, pojmenovaný podle města v této oblasti je páteří zdejší ekonomiky. Vznikli tu plantáže a každá vesnice přišla s vlastními postupy produkce čaje včetně lisování ve tvaru cihel, aby se usnadnila jeho přeprava. “
Citace tagy: Pu-erh, Gushu, Yunnan, Koláč, Výroba čaje
Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the...
"Jin Gua Gong Cha" nebo též "Tuan Cha", je speciální druh lisovaného čaje. Vypadá jako...
Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea...
Jedná se o klasický a starý styl koláčku z Nannuoshan Tea Factory, která byla...
This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain)...
Yiwu 1999 maocha is a well stored tea in Taiwan. Loose leaves, maocha, is not stored...
„Navštívili jsme tibetský dům. Od čínských domů se nápadně liší. Vnitřní výzdoba je do detailů propracovaná. Podle tradice připravují ženy čaj ve velkých bambusových tubusech. Čaj se rozdrtí na prášek, což si může vyžádat až 3 hodiny práce. “
Citace tagy: Příprava čaje, Pu-erh
Popis od prodejce: tradične lisované kamenným lisom do 250 gramových koláčikov, jesenný materiál. Masívna...
Prémiový zralý pu-erh složený výhradně z 6 až 4 letého ripe puerhu z Lincangu. Lehká až střední fermentace...
This tea is from Jingmai Da Zhai, grown on the Da Ping Zhang area, and is considered some of the finest...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.