2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 06.01.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [318] A 4675x
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2013 Hekai, Menghai

Datum výroby: konec března 2013

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , , ,

Popis:

Tato mao cha byla sklizena v jeden den v jedné čajové zahradě. Světle žlutý nálev s bohatou vůní divokých květů; postupný nástup uhlazené, jemné chuti v ústech; čerstvá delikátní chuť. Tento vzorek vám pomůže poznat čaj z oblasti Hekai.


  •   Počet zobrazení: 4675  


Ondřej
06.01.2014 15:14:46
Ondřej

Hořký, sladký, plný energie - Hekai

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Suché lístky jsou ohromné. Některé až 5cm dlouhé. Občas je ve vzorku žlutý lístek. Vůně suchých lístů je ovocno-medová. Spařené lístky voní velmi intenzivně ovocně a sladce, hodně podobné maoče z Mengsongu.

První nálev 20s. Světlejší nálev, velmi jemná svíravost na jazyku a sladkost v dozvuku. Jemná květinová chuť.

Druhý nálev opět 20s – nálev jiskrně světle žlutý a chuť stále jemná. Výraznější svíravost a hořkost vzadu na jazyku. V dozvuk se mísí sladkost s hořkostí divokých čajovníků - „Gu Shu“. Sladkost se vrací zpět do úst z jícnu – „Hui Gan“. Hořkost v ústech zůstává dlouho a je velmi pronikavá až dřevitá.

Třetí nálev – výrazná chuť, intenzivní svíravost přecházející v hořkost – „Ku Se“. Nastupuje výrazná energie – „Cha Qi“ a přímo do hlavy. Energii lze výrazně cítit i po 7. a 8. šálku. Čaj má prostě velkou energii. Další nálevy mají hořkost méně výraznou.

O proti MengSongu má výraznější hořkost, není tak medově sladký a voňavý. U pozdějších nálevů jsou přítomny houbové tóny v dozvuku na jazyku.
Prostě skvělý materiál s velkým potenciálem ke zrání.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2003 CNNP "Yi Wu Old Tree Round Cake" Raw

2003 CNNP "Yi Wu Old Tree Round Cake" Raw Aged Pu-erh tea cake
4.0 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: Probably a small tea factory in Yi Wu area pressed this cake under...

2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon

2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti...

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake Red Label" Ripe Pu-erh tea cake
3.5 stars 1 hodnocení

Prémiový zralý pu-erh složený výhradně z 6 až 4 letého ripe puerhu z Lincangu. Lehká až...

2005 Xiaguan Yushang Tuo

2005 Xiaguan Yushang Tuo
2.5 stars 1 hodnocení

Tato 200g tuo [čaj ve tvaru hnízda] z Xiaguan Tea Factory byla uložena v suchém...

Lao Banzhang 2013

Lao Banzhang 2013
5.0 stars 2 hodnocení

Lao Banzhang is the pu-erh that you will pay the most money for and the pu-erh that you...

2006 Bailong TF Jinggu "Da Bai Hao" 357g

2006 Bailong TF Jinggu "Da Bai Hao" 357g
0.0 stars 0 hodnocení

Jinggu area, it's famous for one of varietal tea trees – Da Bai Hao – “Big White...


Citace - Pu-erh


„Kyselost Raw Puerhu je většinou způsobena neadekvátním odvětráváním po procesu rolování nebo po lisování čaje do koláčů, kdy byly okamžitě vystaveny na slunci.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q787] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q139] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy