„Říká se, že když se Tibeťan dva dny nemůže napít čaje, onemocní. Tibetský čaj s jačím máslem se připravuje z čaje pu-erh do něhož se vloží oříšek jačího másla. Čaj zahřeje tělo a dodá mu potřebné kalorie, aby sneslo fyzickou námahu. Zároveň, ale také pomáhá strávit maso a zbavuje organizmus kyseliny máselné, která se v něm v těchto výškách kumuluje. “
Citace tagy: Pu-erh, Zdraví, Houba - Jin Cha
„Čaj se stal nedílnou součástí stravy. Pověst o jeho blahodárném účinku se postupně rozšířila až do Tibetu, kde je jen málo ovoce a zeleniny a kočovné obyvatelstvo se živí převážně velmi tučným jačím masem. Čaj poskytoval nezbytné vitamíny a zpestřil jinak velmi jednostrannou stravu.“
Citace tagy: Zdraví, Houba - Jin Cha
He he is the last cake from Chawangpu 2013 spring production we offer now. He He is another...
Buy only teas you like not teas you think you like! This is a blind tasting set of all pu-erh.sk spring...
Popis od prodejce: Probably a small tea factory in Yi Wu area pressed this cake under the "zhong cha"...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
„Čaj, který je sklízen v létě, je často označován jako Yu Shui Cha a takový čaj nemá vysokou kvalitu. V období dešťů je úroveň slunečního záření srovnatelně nižší, a většinou tedy není možné sušit čaj na slunci. K sušení se pak používají kamna na dřevo. To pak může vytvářet kouřové aroma a chuť. To s časem odezní, ale ne úplně, tedy kouřový čaj, který jste neviděli vyrábět je nejlépe odložit.“