2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 01.08.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [232] A 3854x
2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams
2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams
2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: časně jarní sklizně roků 2007-2009 mao cha

Výrobce: Menghai Tea Factory

Prodejce: Yunnan Sourcing

Yunnan Sourcing

Tagy: , , ,

Popis:

This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007, and 2008. This recipe is comprised entirely of Menghai county early spring raw material from 2007-2009 mao cha. It's special characteristics are bitter, pungent, aromatic and thick and full in the mouth. The tea quickly causes salivating in the mouth and cha qi is warming.

Tightly rolled leaves lock in the pungent aroma!

Producer: Menghai Tea Factory
Vintage: 2009 / Batch 901
Tea Weight: 357 grams
42 cakes per case


  •   Počet zobrazení: 3854  


Ondřej
08.08.2013 10:00:04
Ondřej

Tři jara z Menghai - 2009

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: +3 / 0

Koláček voní pěkně, aroma si udržuje svým velmi pevným lisováním. Okraje koláče jsou tenčí, není jednoduché odloupnout první kousek čaje v celku. Dosti se drolí.
9g na 170ml, oplach 10s, první nálev chladnější vodou 90°C – 15s. Mokré lístky voní medově sladce. Čaj má příjemnou chuť, žádná hořkost, ovocně nasládlý nálev. Druhý nálev - voda opět 90°C – 7s. Intenzivní chuť ovoce. V dozvuku je jemná, ale příjemná svíravost, hui gan. Třetí nálev – 10s – V chuti se objevila hořkost. 10s bylo asi příliš. Hui gan je velmi intenzivní. Nastupuje energie čaje. Je příjemně povzbudivá.
Čaj je přirozeně hořčí, je nutné používat chladnější vodu a kratší časy.
Mohu srovnávat se stejným produktem z roku 2012. Dle mého názoru jde o vyvedenou produktovou řadu. 2009 je lehce vyzrálejší, jemnější než 2012. Určitě si pořídím další koláče 2012. 2009 je již na YS vyprodaná.
Jinak co se týče poznámky – „The tea quickly causes salivating in the mouth“ – přijde mi, že si stačí přivonět k mokrým lístkům čaje a už slintám :-) Spíše to bude ale pavlovův reflex milovníka čajů :-D


9g, 170ml, voda 90°C – oplach 10s – 15s/5/7/10/15/20/…


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g
3.0 stars 1 hodnocení

This is one of classic recipe from Langhe tea factory which is similar with 8542 from...

2016 Chawangpu Menghai "Xiao Yao"

2016 Chawangpu Menghai "Xiao Yao"
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: 2016 was very special because cold winter and spring drought destroyed...

2015 Chawangpu Bada Old Tree Xiao Bing

2015 Chawangpu Bada Old Tree Xiao Bing
4.5 stars 1 hodnocení

Od roku 2012 je pohoří BaDa naší osobním oblíbený místem. Hodně a rádi tam cestujeme,...

Gao Shan Zhai 2012 Spring

Gao Shan Zhai 2012 Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: This is our favorite Tea Urchin pressing from the first batch of...

Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube

Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube
5.0 stars 1 hodnocení

Lao Banzhang 2004 is a pu-erh pressed into bamboo tubes. Mighty and rich tea soup...

Xiaguan Tuocha 2007

Xiaguan Tuocha 2007
4.5 stars 1 hodnocení

Jia Ji (甲级) - "A-Grade" Čaj byl uložen v horské oblasti na Tchaj-wanu....


Citace - Pu-erh


„Každá vesnice má svoje výrobní tajemství , které se pečlivě střeží. Právě to dodá čaji z každé sklizně jinou a originální chuť. Listy se nejprve nahřívají , aby zvláčněli. Pak se odstraní přebytek vody, aby se zvýraznila chuť. Tuto práci vykonávají společně vesnické ženy. Pak se listy drtí rolováním. Musí se vyvinout přesný tlak, aby se porušili buněčné struktury listů, a tím se zajistila lepší fermentace. “

cesta_caje_a_koni_cajova_plantaz_kroje3
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q335] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Život existuje díky napětí mezi protiklady, díky jejich setkávání. Pokud je odmítáte, možná jednou budete dokonalí, ale nebudete celiství, něco vám bude chybět. Jakkoli je Buddha nádherný, něco mu chybí. Lao-c‘ není tak krásný, není tak dokonalý.
Oba dva stojí před vámi: Lao-c‘ vypadá obyčejně a Buddha vypadá pozoruhodně, jedinečně. Pamatujte si však, co vám říkám: v Lao-c’em existují tisíce buddhů. Je hluboce zakořeněn v zemi a sahá vysoko do nebe. Je obojím, je nebem i zemí, je spojením protikladů.“

Zdroj Kniha: Osho. Tři poklady Tao: Rozjímání nad sútrami Lao-c’eho Tao te ťingu. Olomouc : Fontána, 2009. s. 468. ISBN: 978-80-7336-494-6. [q116] [s22]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy