„Oblast, kde se čaj pěstuje a místo jeho určení, tedy kde na něj čekají konzumenti, byly od sebe vždy velmi vzdáleny. Čaj se přepravoval z Yunnanu do Pekingu a z Yunnanu do Tibetu, což byla dvě střediska odkud dodávky putovali do Indie, ale také do Francie.“
When people pick the tea from ancient trees, usually they pick one bud and three to...
Fall 2007 Harvest * Yi Wu Wild Tea trees * 357 grams Zhen Si Long Tea...
This nice small cake is made from early spring Wuliangshan and Lincang material. Many...
Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is...
高山流水 [gāo shān liú shuǐ] :lofty mountains and flowing water; -- referring to the harsh...
This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain)...
„Každá vesnice má svoje výrobní tajemství , které se pečlivě střeží. Právě to dodá čaji z každé sklizně jinou a originální chuť. Listy se nejprve nahřívají , aby zvláčněli. Pak se odstraní přebytek vody, aby se zvýraznila chuť. Tuto práci vykonávají společně vesnické ženy. Pak se listy drtí rolováním. Musí se vyvinout přesný tlak, aby se porušili buněčné struktury listů, a tím se zajistila lepší fermentace. “
Citace tagy: Pu-erh, Výroba čaje
Di Jie je jedna z mála vesnic v okolí Bingdao. Tato macho pochází z pozdní zářijové sklizně ze starých...
Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál pochází z regionu...
Tento čaj pochází z Jingmai Da Zhai, pěstované v Da Ping Zhang oblasti, a je považován za nejlepší Jingmai...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.