2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 20.05.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [192] A 6766x
2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea
2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: raw material from 2009-2011 mao cha

Výrobce: Menghai Tea Factory

Prodejce: Yunnan Sourcing

Yunnan Sourcing

Tagy: , , ,

Popis:

Premium blend of first flush of spring tea * Batch 201

This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007, and 2008. This recipe is comprised entirely of Menghai county early spring raw material from 2009-2011 mao cha. It's special characteristics are bitter, pungent, aromatic and thick and full in the mouth. The tea quickly causes salivating in the mouth and cha qi is warming.

Tightly rolled leaves lock in the pungent aroma!

Producer: Menghai Tea Factory
Vintage: 2012 / Batch 201
Tea Weight: 357 grams
42 cakes per case


  •   Počet zobrazení: 6766  


Ondřej
22.05.2013 12:27:40
Ondřej

Tři jara z Menghai

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Jedná se o směs prvních jarních sklizní roků 2009, 2010 a 2011 z Menghai, lisováných do koláčů v roce 2012. Koláček voní velmi svěže. Je pevně lisován a je poměrně tenký. Lístky jsou spíše menší. Není jednoduché uloupnout celý kousek, hodně se drolí. Spařené lístky voní velmi pěkně sladce. Nálev má jemnou kořeněnou vůni. Chuť je opravdu plná, aromatická, sladká s jemnou kouřovostí. Chuť je příjemně vyvážená. Velmi povzbuzující čaj. Cena mi přijde také v pohodě - $14. Dobrý čaj na každodenní pití. Zajímavé bude srovnání se stejným čajem z roku 2009 ($34), který je blandem roků 2006-2008 – sypalino má jeden koláček.

Musím říci, že mi chvíli trvalo, než se podařila vyladit příprava. Čaj je velmi rychlý. Nejlépe pokud se vám podaří ulomit kousek čaje v celku a doplnit trochou volných lístků. Stačí menší množství čaje, dávám cca 4g na gaiwan 170ml. Čaj lze snadno přetáhnout a je pak velmi hořký. 4g na 170ml – 100°C – oplach - 15s/5/10/15/20/25/30/35/40/45/60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



Ondřej
22.05.2013 13:28:11
Ondřej

Tak cena je již na $25. Asi nejsme první kdo zjistil, že je fakt dobrej :(

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
22.05.2013 14:47:49

Jestli je mají na sampletea za starou cenu tak určitě nějaký koupím. Jestli ne, tak bude asi nejlepší počkat na verzi 2013, jestli bude za nízkou cenu. Ale vypadá to spíš na skokové zdražení všeho :-(

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

Ya Bao

Ya Bao
0.0 stars 0 hodnocení

Čajové pupeny zpracované jako puerh. Tyto malé čajové pupeny pocházejí z...

2005 Xiaguan Yushang Tuo

2005 Xiaguan Yushang Tuo
2.5 stars 1 hodnocení

Tato 200g tuo [čaj ve tvaru hnízda] z Xiaguan Tea Factory byla uložena v suchém...

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g
4.2 stars 2 hodnocení

This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain)...

2006 Ye Sheng Qiao Mu Zhuan Cha Raw 250g

2006 Ye Sheng Qiao Mu Zhuan Cha Raw 250g
0.0 stars 0 hodnocení

The Menglong TF made this 250g tea brick from ancient wild tea tree material in 2006....

2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong

2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g
4.5 stars 1 hodnocení

Nezpracovaný materiál pro tento koláč pochází z vesnic Myanmaru (Barma), jde o severní...

2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo

2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g
5.0 stars 1 hodnocení

The best ripe tuo cha this factory has ever made. The 801 product line is well known...


Citace - Pu-erh


„Proces výroby tohoto vysoce kvalitního nápoje pokračuje i po té co byl naložen na koně. Během dlouhé cesty si slisované čajové cihly zachovávali relativně stálou teplotu. Nastalo období přirozeného a plynulého kvašení. Čaj pu-erh je jako víno – čím déle ho máte, tím je lepší. “

cesta_caje_a_koni_lisovani_caje_pu_erh_kameny
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q340] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Kvalitní starý čaj puerh vydává ‚zralou‘ vůni (chen wei). Tuto vůni vydává čaj, který byl správně skladován a zrál bez různých nepříznivých vlivů. Xing wei (腥 味) – pach ‚rybiny‘ který můžete nalézt ve starých čajích, které byly špatně skladovány – by měl být jasně rozlišen od chen wei, který je podstatně jiný.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q777] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy