Big Green Tree Yiwu 2004

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 29.05.2013 uživatelem petroff, Stav čaje: [200] A 5420x
Big Green Tree Yiwu 2004
Big Green Tree Yiwu 2004 Big Green Tree Yiwu 2004 Big Green Tree Yiwu 2004
Big Green Tree Yiwu 2004 Big Green Tree Yiwu 2004 Big Green Tree Yiwu 2004
Big Green Tree Yiwu 2004 Big Green Tree Yiwu 2004 Big Green Tree Yiwu 2004

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2004

Výrobce: CNNP

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy: , ,

Popis:

Big Green Tree Yiwu (special grade) year 2004 is a very nice aged pu-erh still for a reasonable price. The tea was stored in Taiwan, lately in Guangzhou province in China. I recomend to try it, the whole bing cha's will be in stock later. Now 7 gram samples for trying it - €1.00


  •   Počet zobrazení: 5420  


petroff
05.06.2013 14:24:29

9 let staré YiWu

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Lístky jsou menší, polámané. Nevím, zda je to pouze vzorkem. Spařené lístky voní velmi pěkně – je to plná, bohatá, ovocná vůně. Chuť je vyzrálá, plná, vyrovnaná, ovocně sladká. Nálev zanechává sladký dozvuk v ústech, huigan je rychlý. Čaj je příjemně povzbuzující. V ústech vytváří lehký chladivý efekt. Upíjíte horký čaj, a přesto máte v ústech pocit „průvanu“ :-) Dobrý čaj, uvidíme, kolik bude stát celý koláč.

Voda 100°C - oplach 10s – 20s / 10s/15/20/30/40/50…mnoho nálevů :)


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2006 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Raw

2006 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Raw 250g
4.5 stars 1 hodnocení

Raw Jin Cha (houba) je určena zejména pro tibetský trh, používá se smíchána s mlékem,...

2012 Miles' Birthday Blend Spring

2012 Miles' Birthday Blend Spring
0.0 stars 0 hodnocení

This cake is a special Yiwu blend that we made to celebrate the birth of our son Miles,...

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha
4.8 stars 2 hodnocení

Koláček Lao Yu (老妪: stará žena) z roku 2014 je poněkud jiný v porovnání s předchozím...

HaiWan Wild Tea 99

HaiWan Wild Tea 99
4.0 stars 1 hodnocení

Yiwu Hai Wan wild tea - special grade (pu-erh.sk favorite) Year: 1999...

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g
3.0 stars 1 hodnocení

Jarní a pozdně jarní sklizen roku 2009, jde o blend materiálu z Lacangu a Menghai....

2010 Yunnan Yin Hao Xiao Yuan Cha- Raw

2010 Yunnan Yin Hao Xiao Yuan Cha- Raw Organic Small Iron Cake (930)125g
3.0 stars 1 hodnocení

This nice small cake is made from early spring Wuliangshan and Lincang material. Many...


Citace - Pu-erh


„Pokud pijete čaj a pociťujete na špičce nebo blízko špičky jazyka - píchání, brnění nebo znecitlivující pocit, můžete si být téměř jisti přítomností agro-chemie v čaji.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q784] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Bílé čaje obsahují rozhodující množství ochmýřených, dosud nerozvinutých tipsů spojených s několika nedorostlými lístky. Dříve se bílý čaj získával z divokých čajových stromů, které se dnes daří pěstovat ve formě zákrsků. Po nasbírání se lístky nechají zavadnout a přetřásáním na platech se mírně pomačkají. Tím se naruší buněčné membrány, což vede ke slabé oxidaci, brzy přerušené propařením či sušením. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q143] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy