2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 20.05.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [192] A 3809x
2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea
2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: raw material from 2009-2011 mao cha

Výrobce: Menghai Tea Factory

Prodejce: Yunnan Sourcing

Yunnan Sourcing

Tagy: , , ,

Popis:

Premium blend of first flush of spring tea * Batch 201

This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007, and 2008. This recipe is comprised entirely of Menghai county early spring raw material from 2009-2011 mao cha. It's special characteristics are bitter, pungent, aromatic and thick and full in the mouth. The tea quickly causes salivating in the mouth and cha qi is warming.

Tightly rolled leaves lock in the pungent aroma!

Producer: Menghai Tea Factory
Vintage: 2012 / Batch 201
Tea Weight: 357 grams
42 cakes per case


  •   Počet zobrazení: 3809  


Ondřej
22.05.2013 12:27:40
Ondřej

Tři jara z Menghai

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Jedná se o směs prvních jarních sklizní roků 2009, 2010 a 2011 z Menghai, lisováných do koláčů v roce 2012. Koláček voní velmi svěže. Je pevně lisován a je poměrně tenký. Lístky jsou spíše menší. Není jednoduché uloupnout celý kousek, hodně se drolí. Spařené lístky voní velmi pěkně sladce. Nálev má jemnou kořeněnou vůni. Chuť je opravdu plná, aromatická, sladká s jemnou kouřovostí. Chuť je příjemně vyvážená. Velmi povzbuzující čaj. Cena mi přijde také v pohodě - $14. Dobrý čaj na každodenní pití. Zajímavé bude srovnání se stejným čajem z roku 2009 ($34), který je blandem roků 2006-2008 – sypalino má jeden koláček.

Musím říci, že mi chvíli trvalo, než se podařila vyladit příprava. Čaj je velmi rychlý. Nejlépe pokud se vám podaří ulomit kousek čaje v celku a doplnit trochou volných lístků. Stačí menší množství čaje, dávám cca 4g na gaiwan 170ml. Čaj lze snadno přetáhnout a je pak velmi hořký. 4g na 170ml – 100°C – oplach - 15s/5/10/15/20/25/30/35/40/45/60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



Ondřej
22.05.2013 13:28:11
Ondřej

Tak cena je již na $25. Asi nejsme první kdo zjistil, že je fakt dobrej :(

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
22.05.2013 14:47:49

Jestli je mají na sampletea za starou cenu tak určitě nějaký koupím. Jestli ne, tak bude asi nejlepší počkat na verzi 2013, jestli bude za nízkou cenu. Ale vypadá to spíš na skokové zdražení všeho :-(

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

YiWu 2012 - autumn

YiWu 2012 - autumn
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: tradične lisované kamenným lisom do 250 gramových koláčikov,...

2012 Xiaguan FT Zi Yun Hao Raw Tuo 100g

2012 Xiaguan FT Zi Yun Hao Raw Tuo 100g
0.0 stars 0 hodnocení

This Xiaguan tuo shape raw puerh tea is made for Fei Tai (For Taiwan)" means this...

2015 Chawangpu Hekai Gushu Xiao Bing

2015 Chawangpu Hekai Gushu Xiao Bing
5.0 stars 1 hodnocení

Materiál pro tento koláč pochází z Man Nan Lao Zhai v pohoří Hekai. V Man Nan Lao Zhai...

Gao Shan Zhai 2012 Spring

Gao Shan Zhai 2012 Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: This is our favorite Tea Urchin pressing from the first batch of...

2001 CNNP Private Order 7542 Raw Puerh

2001 CNNP Private Order 7542 Raw Puerh Cake 357g
0.0 stars 0 hodnocení

This is a good example of CNNP "7542" production. This custom-made "7542" cake was...

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea 500g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z podzimní sklizně 2014 z oblasti Mengsong (Menghai) a jde o blend z...


Citace - Pu-erh


„Když začali místní pěstitelé vyrábět druh čaje zvaný pu-erh, využili především toho, že listy obsahovali velké množství výživných prvků, zajišťující čaji vysokou kvalitu. Díky tomu se stal proslulým. “

cesta_caje_a_koni_vareni_caje_v_bambusu_na_ohni
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q328] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Je nutné zapomenout pocity a vědomé vnímání, abyste se postupně mohli vrátit na Cestu. Vjemy jsou semeny zrození a smrti, pokud budete udržovat v mysli vědomí vnímání, pak budete vytvářet pocity ohledně předmětů. Pokud nejsou žádné předměty uvnitř vás, jak se pak mohou objevit vnější předměty? Pokud se neobjeví vnější předměty, nevzniknou vnitřní předměty, takže uvnitř i venku je klid a mír.
Když mysl ničí předměty, jste mudrc. Pokud předměty ničí mysl, jste smrtelník.“

Zdroj Kniha: Cleary, Thomas. Practical Taoism. Shambhala Publications Inc, 1998. s. 112. ISBN: 978-1570622007. [q730] [s79]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy