2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 20.05.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [192] A 6289x
2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea
2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: raw material from 2009-2011 mao cha

Výrobce: Menghai Tea Factory

Prodejce: Yunnan Sourcing

Yunnan Sourcing

Tagy: , , ,

Popis:

Premium blend of first flush of spring tea * Batch 201

This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007, and 2008. This recipe is comprised entirely of Menghai county early spring raw material from 2009-2011 mao cha. It's special characteristics are bitter, pungent, aromatic and thick and full in the mouth. The tea quickly causes salivating in the mouth and cha qi is warming.

Tightly rolled leaves lock in the pungent aroma!

Producer: Menghai Tea Factory
Vintage: 2012 / Batch 201
Tea Weight: 357 grams
42 cakes per case


  •   Počet zobrazení: 6289  


Ondřej
22.05.2013 12:27:40
Ondřej

Tři jara z Menghai

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Jedná se o směs prvních jarních sklizní roků 2009, 2010 a 2011 z Menghai, lisováných do koláčů v roce 2012. Koláček voní velmi svěže. Je pevně lisován a je poměrně tenký. Lístky jsou spíše menší. Není jednoduché uloupnout celý kousek, hodně se drolí. Spařené lístky voní velmi pěkně sladce. Nálev má jemnou kořeněnou vůni. Chuť je opravdu plná, aromatická, sladká s jemnou kouřovostí. Chuť je příjemně vyvážená. Velmi povzbuzující čaj. Cena mi přijde také v pohodě - $14. Dobrý čaj na každodenní pití. Zajímavé bude srovnání se stejným čajem z roku 2009 ($34), který je blandem roků 2006-2008 – sypalino má jeden koláček.

Musím říci, že mi chvíli trvalo, než se podařila vyladit příprava. Čaj je velmi rychlý. Nejlépe pokud se vám podaří ulomit kousek čaje v celku a doplnit trochou volných lístků. Stačí menší množství čaje, dávám cca 4g na gaiwan 170ml. Čaj lze snadno přetáhnout a je pak velmi hořký. 4g na 170ml – 100°C – oplach - 15s/5/10/15/20/25/30/35/40/45/60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



Ondřej
22.05.2013 13:28:11
Ondřej

Tak cena je již na $25. Asi nejsme první kdo zjistil, že je fakt dobrej :(

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
22.05.2013 14:47:49

Jestli je mají na sampletea za starou cenu tak určitě nějaký koupím. Jestli ne, tak bude asi nejlepší počkat na verzi 2013, jestli bude za nízkou cenu. Ale vypadá to spíš na skokové zdražení všeho :-(

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2013 White 2 Tea New Amerykah

2013 White 2 Tea New Amerykah
4.5 stars 2 hodnocení

Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál...

2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade

2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box
4.5 stars 1 hodnocení

Tato prémiová tuo obsahuje blend 1 až 3 roky starého výběrového materiálu. Jde o velmi...

ManZhuan 2013 - blind tasting set 5

ManZhuan 2013 - blind tasting set 5
3.5 stars 1 hodnocení

sladkastá, bohatá, hutná chuť nastupuje už od začiatku, pri druhom nálevu vystupuje do...

Shu 7581 - 2002

Shu 7581 - 2002
5.0 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si”. Čaj bol...

2007 Menghai Tea Factory 7532

2007 Menghai Tea Factory  7532
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce : A classic recipe from Menghai, but the first production of 2007...

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake Red Label" Ripe Pu-erh tea cake
3.5 stars 1 hodnocení

Prémiový zralý pu-erh složený výhradně z 6 až 4 letého ripe puerhu z Lincangu. Lehká až...


Citace - Pu-erh


„Čaj, který je sklízen v létě, je často označován jako Yu Shui Cha a takový čaj nemá vysokou kvalitu. V období dešťů je úroveň slunečního záření srovnatelně nižší, a většinou tedy není možné sušit čaj na slunci. K sušení se pak používají kamna na dřevo. To pak může vytvářet kouřové aroma a chuť. To s časem odezní, ale ne úplně, tedy kouřový čaj, který jste neviděli vyrábět je nejlépe odložit.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q786] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Kouřovost
Umění výroby čaje ze starých čajovníků je velmi staré. Není jednoduché se naučit umění ručního pečení čaje. Jakákoliv malá chyba ovlivní chuť čaje. Kouřovost nebo yan wei je jedním z příkladů, ale je nutné jej odlišit od připálené chuti, která je popisována jako hu wei. Ta druhá chuť – připálená – obvykle vzniká, pokud není čaj dobře pečen a bohužel je velmi častá. Yan wei nebo též kouřovost je způsobena přesušením.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q785] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy