2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 15.09.2016 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [479] A 3288x
2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g
2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g 2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g 2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g
2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Výrobce: Puer Dajianshan Tea Factory, Simao

Tagy: , ,

Popis:

Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to the Qing Dynasty imperial court. According to the Supplement to the Compendium of Materia Medica, Pu-erh tea paste is often pitch black; It is best known as antidote to drunkenness and the green paste is especially good for improving digestion and reducing phlegm.①

The ripe puerh paste is made of 2009 fermented Yunnan large leaves material. Separate the fibers from the tea infusion by special processes, and then reprocessing the liquor until it is condensed into paste. Extracting 1kg tea paste need 10kg of ripe puerh material. The reasons the tea paste is more expensive are because of more materials cost and more complex manufacturing process. Puerh tea paste looks like charcoal. Its fragrance is similar to that of combined fragrance of brown sugar, candied dates and puerh tea.

The tea liquid is deep red. Full, sweet and unique taste, great experience for lovers of ripe puerh tea!

The puerh paste instantly dissolves in water and leaves no sediment in the cup. The strength of the tea is easy to control. Steeping 1g tea paste in hot water, wait a while and 150ml special puerh tea is ready. Store in a cool dry place, keep away from direct sunlight.
① Wang Jidong, Pu-erh Tea


  •   Počet zobrazení: 3288  






Čaje - Pu-erh

2015 Spring Xiao Hu Sai Old Tree Cake

2015 Spring Xiao Hu Sai Old Tree Cake 357g
0.0 stars 0 hodnocení

This cake is made by friend´s shop in small quantity just 150kg in total. First spring...

2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu

2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Our Yiwu gushu for this year comes from an old village in Mansa area - Zhang Jia Wan...

Lao Banzhang 2013

Lao Banzhang 2013
5.0 stars 2 hodnocení

Lao Banzhang is the pu-erh that you will pay the most money for and the pu-erh that you...

2013 A few Single Trees (maocha)

2013 A few Single Trees (maocha)
4.5 stars 1 hodnocení

This tea is a blend of a few single tree teas from Bangwei and Bulang. These trees...

Yiwu 1999 maocha

Yiwu 1999 maocha
3.5 stars 1 hodnocení

Yiwu 1999 maocha is a well stored tea in Taiwan. Loose leaves, maocha, is not stored...

2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon

2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti...


Citace - Pu-erh


„Říká se, že když se Tibeťan dva dny nemůže napít čaje, onemocní. Tibetský čaj s jačím máslem se připravuje z čaje pu-erh do něhož se vloží oříšek jačího másla. Čaj zahřeje tělo a dodá mu potřebné kalorie, aby sneslo fyzickou námahu. Zároveň, ale také pomáhá strávit maso a zbavuje organizmus kyseliny máselné, která se v něm v těchto výškách kumuluje. “

cesta_caje_a_koni_klaster_podavani_caje2
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q403] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čajovník se pěstuje i na úpatí Himalájí, v oblasti Darjeelingu. Plantáže leží v nadmořské výšce od 2000 do 3000 m n.m. a jsou orientované na jižních svazích těchto velehor. V těchto místech jsou produkované čajovníkové listy vynikajících kvalit. Jsou značně aromatické, s velkým obsahem vrcholových nazlátlých lístků oblíbených pro své příjemné aroma, které je ovlivněno vysokohorskou polohou plantáží a klimatickými podmínkami.“

Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q312] [s42]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy