2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 15.09.2016 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [479] A 1396x
2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g
2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g 2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g 2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g
2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Výrobce: Puer Dajianshan Tea Factory, Simao

Tagy: , ,

Popis:

Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to the Qing Dynasty imperial court. According to the Supplement to the Compendium of Materia Medica, Pu-erh tea paste is often pitch black; It is best known as antidote to drunkenness and the green paste is especially good for improving digestion and reducing phlegm.①

The ripe puerh paste is made of 2009 fermented Yunnan large leaves material. Separate the fibers from the tea infusion by special processes, and then reprocessing the liquor until it is condensed into paste. Extracting 1kg tea paste need 10kg of ripe puerh material. The reasons the tea paste is more expensive are because of more materials cost and more complex manufacturing process. Puerh tea paste looks like charcoal. Its fragrance is similar to that of combined fragrance of brown sugar, candied dates and puerh tea.

The tea liquid is deep red. Full, sweet and unique taste, great experience for lovers of ripe puerh tea!

The puerh paste instantly dissolves in water and leaves no sediment in the cup. The strength of the tea is easy to control. Steeping 1g tea paste in hot water, wait a while and 150ml special puerh tea is ready. Store in a cool dry place, keep away from direct sunlight.
① Wang Jidong, Pu-erh Tea


  •   Počet zobrazení: 1396  






Čaje - Pu-erh

2014 White2Tea New Amerykah 2

2014 White2Tea New Amerykah 2
4.5 stars 1 hodnocení

Menghai blend ze starých arbor stromů. Silné tělo, přetrvávající kuwei [příjemná...

2007 Zhen Si Long "Autumn Harvest Yi Wu"

2007 Zhen Si Long "Autumn Harvest Yi Wu" Raw Pu-erh tea cake
4.5 stars 2 hodnocení

Fall 2007 Harvest * Yi Wu Wild Tea trees * 357 grams Zhen Si Long Tea...

2008 Yong Pin Hao Yiwu Zhen Shan Spring

2008 Yong Pin Hao Yiwu Zhen Shan Spring Raw Puerh Tea Brick 250g
4.5 stars 1 hodnocení

Čajová továrna Yong Pin Hao dodržuje tradiční postupy výroby čaje od jejího založení v...

Shu Tuocha 2003

Shu Tuocha 2003
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “ Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea...

2008 Yi Wu Gu Shu

2008 Yi Wu Gu Shu
0.0 stars 0 hodnocení

2008 Yi Wu Gu Shu, jaro, směs z různých oblastí. Do roku 2015 zrál na Taiwanu.

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake 357g
2.5 stars 1 hodnocení

Toto je klasický jarní Menghai bland, koláč z továrny Nanuoshan TF, která byla v roce...


Citace - Pu-erh


„Po dni naplněném prací, přijde k chuti šálek vonného čaje. Ženy z vesnice Pank Cha si dají zelený, ještě mladý a nekvašený. Čaj, který sebou odvezou koňské karavany, bude kvasit po celé dlouhé měsíce i roky. Podobně jako víno pak bude dán do prodeje s označením vynikající archivní čaj. “

cesta_caje_a_koni_cajova_plantaz_kroje4
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q336] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q140] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy