Kukitya 2013

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 13.01.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [323] A 2406x
Kukitya 2013
Kukitya 2013

Druh: Zelený čaj

Země: Japonsko

Sklizeň: jaro 2013 Shizuoka, Ohira

Výrobce: farmář Yamamotoen

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy:

Popis:

balenie: vákuové, 50 gramov (balené v Japonsku)


  •   Počet zobrazení: 2406  


Ondřej
12.02.2014 16:45:59
Ondřej

Kukitya 2013

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Jde o variantu kukiči, tedy čaj obsahující podíl řapíků a listů senchy. Poměr řapíků k lístkům je zhruba 1:1. Lístky jsou spíše menší, polámané.

Chuť je trávová, sladko - slaná. Hořkost jen velmi jemná.

Příjemný čaj s dobrou cenou ke každodennímu popíjení. 50g za €3,90
Konvička 80ml – voda 60°C - 60s/10/15/20


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Zelený čaj

Tai Ping Hou Kui

Tai Ping Hou Kui
0.0 stars 0 hodnocení

Jemný, plný, aromatický, povzbuzující čaj výborný pro celodenní popíjení.

Sencha Ohira 2012

Sencha Ohira 2012
4.0 stars 1 hodnocení

Čajík je originálne balený v Japonsku a skladovaný pri nízkych teplotách na Slovensku,...

DaeJak 2014 ECO Korea

DaeJak 2014 ECO Korea
4.5 stars 1 hodnocení

Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je...

Sencha Ohira 2013

Sencha Ohira 2013
4.5 stars 1 hodnocení

Vôňa zapareného, zahriateho listu je ako decentný, morský, vegetálny vánok. ...

2012 Mo Li Long Zhu Hua Cha Jasmine

 2012 Mo Li Long Zhu Hua Cha Jasmine Dragon Pearl Green Tea
0.0 stars 0 hodnocení

This is very good quality Yunnan green tea, pick one bud with one leaf and one bud with...

2013 Pi Lo Chun - Modrozelené spirálky

2013 Pi Lo Chun - Modrozelené spirálky jara
3.5 stars 1 hodnocení

Nádherný tipsový čaj. Tento velmi jemný čaj se zpravidla sbírá brzy na jaře, jakmile se...


Citace - Zelený čaj


„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q140] [s31]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

Promluva o mysli od Nebeského učitele prázdnoty a klidu říká: ‚Nebojte se vzniku myšlenek, pouze se vyvarujte liknavosti v uvědomění. Vznik myšlenek je nemoc, jejich nenásledování je lék.‘“

Zdroj Kniha: Cleary, Thomas. Practical Taoism. Shambhala Publications Inc, 1998. s. 112. ISBN: 978-1570622007. [q728] [s79]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy