JungJak 2014 ECO Korea

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 13.12.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [388] A 4905x
JungJak 2014 ECO Korea
JungJak 2014 ECO Korea JungJak 2014 ECO Korea JungJak 2014 ECO Korea
JungJak 2014 ECO Korea JungJak 2014 ECO Korea JungJak 2014 ECO Korea
JungJak 2014 ECO Korea JungJak 2014 ECO Korea JungJak 2014 ECO Korea
JungJak 2014 ECO Korea JungJak 2014 ECO Korea JungJak 2014 ECO Korea

Druh: Zelený čaj

Země: Korea

Sklizeň: 1. až 7. květen 2014

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy:

Popis:

Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako organický na jedné z nejlepších malých čajových společností v této oblasti. Vše je kompletně ručně zpracováno. Čajové lístky byly zabaleny přímo na čajové farmě, takže je zajištěna čerstvost. Čaj dává několik chutných nálevů, dokonce i pro 5-6 vaří. Šetrný způsob jeho výroby zachovává svěžest i po více než jednom roce.

JungJak "grade" se vztahuje k druhé sklizni, která probíhá od 1.do 7. května

Chuť je rafinovaná s ořechovou dochutí, slaná i nasládlá. Celkově je velmi chutná se silnou vůní.

Vyrobeno z listů, které obdrželi mnoho sluníčko.


  •   Počet zobrazení: 4905  


Ondřej
29.12.2014 10:43:17
Ondřej

Korea - vzorek JungJak

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

JungJak pochází z druhé sklizně a „jung“ označuje prostřední nebo též střední (list).

Méně kořeněný v porovnání se SeJakem, chybí zde chuť jehličí, jemnější vegetálnost, bez hořkosti. Celkově je aroma a chuť trochu lehčí a uhlazenější oproti SeJaku i DaeJaku. Taky skvělý čaj. 50g/€16,60

Srovnání všech tří Korejců najdete u SeJaku.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Zelený čaj

Podzimní Simao Silver Strands

Podzimní Simao Silver Strands
0.0 stars 0 hodnocení

Příjemný zelený čaj z časné podzimní sklizně (konec září). Velmi aromatický s dlouhým...

2013 Pi Lo Chun - Modrozelené spirálky

2013 Pi Lo Chun - Modrozelené spirálky jara
3.5 stars 1 hodnocení

Nádherný tipsový čaj. Tento velmi jemný čaj se zpravidla sbírá brzy na jaře, jakmile se...

Kukitya 2013

Kukitya 2013
4.5 stars 1 hodnocení

balenie: vákuové, 50 gramov (balené v Japonsku)

2013 Early Spring "Yunnan Bao Hong" Green

2013 Early Spring "Yunnan Bao Hong" Green tea
4.5 stars 1 hodnocení

"Bao Hong" tea is from Yi Liang county of Yunnan. It's leaf is quite small and it...

2012 Mo Li Long Zhu Hua Cha Jasmine

 2012 Mo Li Long Zhu Hua Cha Jasmine Dragon Pearl Green Tea
0.0 stars 0 hodnocení

This is very good quality Yunnan green tea, pick one bud with one leaf and one bud with...

2013 Yunnan Simao Premium Green Tea "Gao

2013 Yunnan Simao Premium Green Tea "Gao Shan Yin Ya"
4.0 stars 1 hodnocení

This is one of the best quality green tea which is produced in Yunnan province. First...


Citace - Zelený čaj


„Kvalitní listové zelené čaje lze zalévat vícekrát. Pro další nálevy lze zvýšit teplotu vody nebo prodloužit dobu louhování.“

green-tea-leaves-steeping_md
Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj>. [q417] [s35]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Kouřovost
Umění výroby čaje ze starých čajovníků je velmi staré. Není jednoduché se naučit umění ručního pečení čaje. Jakákoliv malá chyba ovlivní chuť čaje. Kouřovost nebo yan wei je jedním z příkladů, ale je nutné jej odlišit od připálené chuti, která je popisována jako hu wei. Ta druhá chuť – připálená – obvykle vzniká, pokud není čaj dobře pečen a bohužel je velmi častá. Yan wei nebo též kouřovost je způsobena přesušením.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q785] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy