2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 24.01.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [399] A 4579x
2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box
2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box 2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box 2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box
2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box 2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box 2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box
2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box 2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box 2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box
2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box 2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box 2014 Xiaguan TF "Feng Yao" Export Grade Raw TuoCha in Paper Box

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: 28/3/2014

Výrobce: Xiaguan Tea Factory

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , ,

Popis:

Tato prémiová tuo obsahuje blend 1 až 3 roky starého výběrového materiálu. Jde o velmi kvalitní blend určený k dlouhodobému zrání! Silný, dobrá hořkost, květinová chuť s rychlým huiganem.

Exportní bio kvalita!


  •   Počet zobrazení: 4579  


Ondřej
13.11.2015 09:21:35
Ondřej

Výborný čaj na hubnutí!

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: +1 / 0

V krabičce je přiložený drobný lístek s usmívající se slečnou a pěkně hubeným pasem. Cílová skupina tohoto produkt je tedy jasně daná. Přesto v názvu zmíněný „Exportní Grade“ dává tušit, že kvalita by neměla být ošizena.

Vzpomněl jsme si, jak se na mě někdy před rokem obrátila jedna paní z Indie, že manžel z Číny přivezl větší množství čaje puerh. Chtěla poradit s přípravou a hlavně se ptala, jak je to s tím hubnutím. Naše planeta je fakt malá.

O blahodárných účincích pití čaje puerh většinou panuje v celku solidní povědomí. Tady jich pár je: léčí záněty, působí antibakteriálně, chrání zuby, podporuje cirkulaci krve, působí preventivně proti nádorovým onemocněním, reguluje trávení, působí proti zácpě, předchází kardiovaskulární onemocnění a snižuje tlak. Prostě všelék ;-)

Pak tu jsou další obecně pozitivní účinky, na které se s oblibou zaměřuje současná čajový mass marketing a to, že zpomaluje stárnutí, má pozitivní vliv na vzhled člověka a reguluje množství tuku v těle - tedy naše oblíbené hubnutí.

Osobně s nadváhou problém nemám, ale těžko říci zda je to důsledek pití čaje puerh či jiných vlivů. Je pravda, že po čaji mi vždy pěkně vytráví. Čaj spolehlivě rozpustí jakkoliv „těžký“ oběd, čehož lze využit v právě probíhajícím období svato-martinských hus nebo blížících se vánočních svátků. Takže, něco na tom hubnutí bude.

Než se pustíte do hubnutí, jedno upozornění. K popíjení čaje je třeba ještě dodržovat pitný režim. Čaj, sám o sobě, organizmus odvodňuje, a tak je třeba mu vodu dodávat, aby vás nebolela hlava. Voda také pomáhá vyplavit z těla různé toxiny. Takže vzhůru do hubnutí!

Na netu jsem ještě našel tuto informaci k zelenému čaji (zelený mladý puerh nebo taky raw, sheng pu-erh je mu hodně blízký ;-):

Studie publikovaná v lednu 2005 v magazínu American Journal of Clinical Nutrition uvádí, že „denní konzumace čaje s obsahem 690mg katechinů po 12 týdnů snížila množství tělesného tuku, což znamená, že příjem katechinů může být užitečný při prevenci a zlepšování chorob špatného životního stylu, hlavně obezity.“ Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj


 Xiaguan – čaj na hubnutí

Nyní zpět k naší toučce.

Suchý čaj voní lehce kouřově.

První šálek je velké překvapení, nechutná jako typický Xiaguan. Není v něm obligátní výrazná kouřovost. Nálev je příjemně voňavý, nasládlý. Docela mě to překvapilo, čekal jsem klasický Xiaguan taste.

Čaj má voňavou a sladkou chuť se svíravostí v závěru při polknutí. Suchý pocit na jazyku. Ovocný dozvuk. Tam lze pozorovat velmi drobnou kouřovou stopu.

Hořkost nabíhá ve třetím nálevu, ale není nepříjemná. Jde ruku v ruce se svíravostí.

Jde o bylinný čaj s příjemným hořkým a svíravým charakterem. Dlouhý a ovocný dozvuk. Energie čaje je příjemná a povzbuzující. Dobře pitelný čaj s dobrým potenciálem k dalšímu proměně.

Myslím, že je to dobře zpracovaný čaj, obsahuje hodně pupenů, má slušnou výdrž. Příjemně mě překvapilo, že Xiaguan TF taky umí vyrobit „normální“ čaj bez té typické kouřovosti. Mě moc chutná, i když nehodlám hubnout ;-) Cena $8,80 za 100g (2015)


„Keep fit not fat. Beauty for you.” Xiaguan TF


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
4.8 stars 4 hodnocení

Tento koláč je jeden ze sady čtyř koláčů vyrobených mistrem Shi Kun Mu (Yiwu ,...

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea 500g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z podzimní sklizně 2014 z oblasti Mengsong (Menghai) a jde o blend z...

Gao Shan Zhai 2012 Spring

Gao Shan Zhai 2012 Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: This is our favorite Tea Urchin pressing from the first batch of...

2010 Longchang Puer Brick 100g

2010 Longchang Puer  Brick 100g
0.5 stars 1 hodnocení

Shu cihlička přivezená z Číny jako dárek, prodejce neznámý. Výrobce je uveden jako...

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian stored)
4.0 stars 1 hodnocení

Čaj byl vyroben ve středních až pozdních 80-ých letech. Tyto koláče byly uloženy po...

2007 Xiaguan FT "Number 4" Premium

2007  Xiaguan FT "Number 4" Premium
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce : The #4 cake is produced from 1, 2 and 3 year old raw material and...


Citace - Pu-erh


„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„V současné době spotřebuje lamaserie přibližně 20 tun čaje ročně. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q405] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy