„煎茶 Senča (Sencha, sekaný čaj) - Nejrozšířenější typ japonského čaje. List, jehož oxidace byla zastavena napařením, je svinut do tenkých tmavě zelených jehliček. Sencha označuje způsob zpracování čaje, lze se tedy setkat s čaji velmi nízké kvality až po zcela ručně zpracované exkluzivní čaje, jejichž cena dosahuje takřka astronomických hodnot.“
Citace tagy: Japonsko, Zelený čaj, Oxidace čaje
Jaro přišlo tento rok do Yunnanu brzy. A také čaje z pravidelné jarní sklizně se letos...
Výborná sencha ze stenojmenného kultivaru, který byl vyšlechtěn speciálně pro vyšší...
Známý vysokohorský čaj vysoké kvality z Huilong Zhai, vesnice Dachang, okresu Lianghe ,...
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je...
Chun Jian (春尖) –Tento zelený čaj pochází z oblasti Simao a byl sklizen v půli března....
„Studie publikovaná v lednu 2005 v magazínu American Journal of Clinical Nutrition uvádí, že „denní konzumace čaje s obsahem 690mg katechinů po 12 týdnů snížila množství tělesného tuku, což znamená, že příjem katechinů může být užitečný při prevenci a zlepšování chorob špatného životního stylu, hlavně obezity.““
Citace tagy: Zelený čaj, Zdraví
Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the strictest sanitary...
Výslovnost: CNNP Šeng Chuo Fu Čuan Čcha. Sheng Huo Fu Zhuan je druh Hei Cha (tmavý čaj), který...
hutný, bohatý, horkasto-nasládlý, ovocno voňajúci čajík, plné telo pohlcuje celé ústa a dáva pocit až...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.