2012 EoT Bulang Puer Tea 400g

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 21.11.2013 uživatelem sypalino, Stav čaje: [292] A 5268x
2012 EoT Bulang Puer Tea 400g
2012 EoT Bulang Puer Tea 400g 2012 EoT Bulang Puer Tea 400g 2012 EoT Bulang Puer Tea 400g
2012 EoT Bulang Puer Tea 400g 2012 EoT Bulang Puer Tea 400g 2012 EoT Bulang Puer Tea 400g
2012 EoT Bulang Puer Tea 400g 2012 EoT Bulang Puer Tea 400g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Prodejce: Essence of Tea

Essence of Tea

Tagy: , , ,

Popis:

This tea was a bit of an experiment for us. We'd found 2 different maochas from Bulang mountain, which were each excellent, but in different ways. One was old trees from around Manmu village, while the other was old trees from a few km away. We went back and forth, trying to choose one of them to press into cakes, and in the end decided to blend the two teas. The Manmu was very pure in flavour with a strong qi and strong ku (pleasant bitterness), the other was thicker in the mouth and more sweet in the aftertaste, but also with a strong qi.

My feeling is that the result has turned out well. The strong ku of the Manmu has been tamed a little and become more thick, while the other has benefited from some extra bitterness and qi. Thick and exceptionally smooth, the bitterness that Bulang is famed for is nicely balanced with a quick, sweet aftertaste and long evolving flavours and sensations in the mouth.

We'll need to see how this ages, but my feeling is that this is the best Bulang tea we've made so far.


  •   Počet zobrazení: 5268  


Ondřej
22.11.2013 12:48:05
Ondřej

Nevídaná Qi

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Kamarád mi dal tento vzorek s varováním, že je čaj velmi rychlý a je nutné slévat po 5s. Jinak je nálev hořký a nepitelný.

Dostatečně varován, nechávám po opláchnutí čaj pouze 10s a nálev je v pořádku. Zatím žádná hořkost. Příjemná svíravost, medovost.

Druhý nálev 7s – svíravost a hořkost jsou tak na hraně pitelnosti. Je to prostě Bulang jak má být, v dozvuku je výrazná hořkost s medovou sladkostí. Energie čaje je cítit již po druhém šálku. Prohřívá břicho, hruď.

Třetí nálev nechávám pouze 5s – zajímavé, jak i po tak krátké době má nálev pěknou žluto-zelenou barvu. Tento kratší nálev nechává pěkně vyniknout komplexnosti chutí v dozvuku čaje. Přijde mi to jak monáda, kde se spojuje hořkost a sladkost v jeden úplný chuťový celek.

Energie čaje je obrovská. Hlava mi svítí jako žárovka :) a po čtvrtém šálku si musím dát pauzu. Realita se lehce zamlží a nezbývá než se ponořit do meditace.

Výborný čaj – plný, kořeněný, extrémně silná Cha Qi, hořký a sladký najednou. £86 za 400g nebo £0.28/g.

3g na 80ml, 99°C voda - oplach – 10s/7s/5s/7s/10/12/15/20/30


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

The raw materials of this cake came from Jingdong, Myanmar, just west of the...

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”
3.5 stars 2 hodnocení

Popis od prodejce: Use Jingmai mountain arbor (Qiao Mu) tea which picked before Grain...

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g
3.0 stars 1 hodnocení

This is one of classic recipe from Langhe tea factory which is similar with 8542 from...

2003 Xiaguan Jiaji Tuocha in box

2003 Xiaguan Jiaji Tuocha in box
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: Classic Xiaguan green box JiaJi tuocha is replenished! Xiaguan...

2014 Jingmai Gu Shu Huang Pian

2014 Jingmai Gu Shu Huang Pian
4.0 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z Jingmai Da Zhai, pěstované v Da Ping Zhang oblasti, a je považován...

2008 Xiaguan FT Xizi (Happy) Tuo Cha Raw

2008 Xiaguan FT Xizi (Happy) Tuo Cha Raw 100g in Box
4.0 stars 1 hodnocení

Xizi tuo je jeden z nejznámějších Xiaguan Fei Tai produktů. Je v něm použit vysoce...


Citace - Pu-erh


„Velmi dobré lisované čaje se vyrábějí v čínské provincii Jün-nan. Odtud také pochází proslulý čaj Pchu-er, který sice existuje i v podobě lístků, nejčastěji však bývá slisován do cihel, koláčů nebo misek. Pojmenování Pchu-er je odvozeno od názvu města a okresu, kde se tento čaj zpracovával už v době dynastie Tchang (618-907). Někdy jsou pod tímto jménem uváděny i čaje jiného druhu. Pravý Pchu-er je však nezaměnitelný a zcela výjimečný. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q145] [s31]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Proces výroby tohoto vysoce kvalitního nápoje pokračuje i po té co byl naložen na koně. Během dlouhé cesty si slisované čajové cihly zachovávali relativně stálou teplotu. Nastalo období přirozeného a plynulého kvašení. Čaj pu-erh je jako víno – čím déle ho máte, tím je lepší. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q340] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy