2012 Zhang Jia Wan

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 05.11.2015 uživatelem sypalino, Stav čaje: [451] A 2567x
2012 Zhang Jia Wan
2012 Zhang Jia Wan 2012 Zhang Jia Wan 2012 Zhang Jia Wan
2012 Zhang Jia Wan 2012 Zhang Jia Wan

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Spring

Datum výroby: 2012

Výrobce: Tea Urchin

Prodejce: Tea Urchin

Tea Urchin

Tagy: , , ,

Popis:

Popis prodejce: Zhang Jia Wan 张家湾 is a tea growing region on Man Sa mountain, north of Yiwu, just a few kilometres from the Laos border. In 1981, Zhang Jia Wan’s residents were relocated to Man La town, 13km away, down in the valley next to the highway. Their 300+ year old tea trees now grow isolated, high on the mountain at 1,300-1,600m elevation, making them highly prized. They are small arbor trees, having been cut down once in the 1980s to make way for corn. Luckily these hardy trees have regrown, drawing on their deep root systems to produce a tea with both complexity & structure. Our 2012 Spring Zhang Jia Wan cake was completely hand made, stone pressed and double wrapped in Man La. Mellow, smooth & nectar sweet, this is a great value cake. The wrapper design was inspired by a story told to me by Zhi Zheng's tea firer Da San. When he was a kid, he would sneak into the Menghai tea factory with his friends and roll cigarettes out of old tea leaves & newspaper.


  •   Počet zobrazení: 2567  


sypalino
07.04.2017 08:30:28

2012 Zhang Jia Wan

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Čajové lístky použité v tomto koláči pocházejí ze stejné lokality jako 2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu od chawangshopu, ale od jiného farmáře. Chuťově se oba koláče docela liší, jistě také proto, že koláč od TU zrál první tři roky v teplejší Shanghaji.
Ochutnávám čaj cca rok a půl od zakoupení koláče. Suchý list výrazně voní, sladce, květinově. Nálev je tmavěji žlutý až do oranžova, krásně voní, v chuti je cítit ovoce a květiny a velmi příjemná, specifická nazrálost. Připadá mi, že od zakoupení se čaj pěkně posunul, usadil, vychutnal jsem si ho více, než dříve zakoupený vzorek, na základě kterého jsem koláč pořídil.

yixing 140ml/cca 8g

oplach 5s a dále cca 20/10/20/25/30/40/50/60/90/120


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2016 Chawangpu Bada Laoyu Raw Puerh Cake

2016 Chawangpu Bada Laoyu Raw Puerh Cake 400g
0.0 stars 0 hodnocení

Lao Yu (老妪) : old woman Material for this cake came from a small Bulang...

NaKa 2013 autumn

NaKa 2013 autumn
5.0 stars 1 hodnocení

Kráľ z NaKa si dláždi svoju cestu s robustnou a špecifickou chuťou hoci je to jesenný...

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

The raw materials of this cake came from Jingdong, Myanmar, just west of the...

2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh

2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake
4.7 stars 3 hodnocení

Vyrobeno výhradně z jarního materiálu 2002. Tento vlhčeji uložený koláč z oblasti Banna...

2012 Xiaguan FT Flame Mushroom (Jin Cha)

2012 Xiaguan FT Flame Mushroom (Jin Cha) Raw Puerh Tea 250g
0.0 stars 0 hodnocení

This Xiaguan mushroom shape raw puerh tea is made for Fei Tai (For Taiwan)" means this...

2010 Yunnan Sourcing Bang Ma Wild Arbor

2010 Yunnan Sourcing Bang Ma Wild Arbor Pu-Erh
0.0 stars 0 hodnocení

Podzimní sklizeň z čajovníků věku 60-200 let rostoucích ve vesnici Bang Ma (poblíž...


Citace - Pu-erh


„Uhlazenost, jemnost a povaha čaje puerh
Čaj puerh je post-fermentovaný typ čaje. Pokud je uložen ve správném prostředí bude se s časem měnit, proto tedy post-fermentovaný čaj. V čaji dochází k pomalé transformaci hořkosti a svíravosti. Chuť se uhlazuje, vyzrává, stává se plnější, povaha čaje se stává kulatější a zralejší.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q793] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Bílé čaje obsahují rozhodující množství ochmýřených, dosud nerozvinutých tipsů spojených s několika nedorostlými lístky. Dříve se bílý čaj získával z divokých čajových stromů, které se dnes daří pěstovat ve formě zákrsků. Po nasbírání se lístky nechají zavadnout a přetřásáním na platech se mírně pomačkají. Tím se naruší buněčné membrány, což vede ke slabé oxidaci, brzy přerušené propařením či sušením. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q143] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy