2012 Zhang Jia Wan

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 05.11.2015 uživatelem sypalino, Stav čaje: [451] A 2135x
2012 Zhang Jia Wan
2012 Zhang Jia Wan 2012 Zhang Jia Wan 2012 Zhang Jia Wan
2012 Zhang Jia Wan 2012 Zhang Jia Wan

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Spring

Datum výroby: 2012

Výrobce: Tea Urchin

Prodejce: Tea Urchin

Tea Urchin

Tagy: , , ,

Popis:

Popis prodejce: Zhang Jia Wan 张家湾 is a tea growing region on Man Sa mountain, north of Yiwu, just a few kilometres from the Laos border. In 1981, Zhang Jia Wan’s residents were relocated to Man La town, 13km away, down in the valley next to the highway. Their 300+ year old tea trees now grow isolated, high on the mountain at 1,300-1,600m elevation, making them highly prized. They are small arbor trees, having been cut down once in the 1980s to make way for corn. Luckily these hardy trees have regrown, drawing on their deep root systems to produce a tea with both complexity & structure. Our 2012 Spring Zhang Jia Wan cake was completely hand made, stone pressed and double wrapped in Man La. Mellow, smooth & nectar sweet, this is a great value cake. The wrapper design was inspired by a story told to me by Zhi Zheng's tea firer Da San. When he was a kid, he would sneak into the Menghai tea factory with his friends and roll cigarettes out of old tea leaves & newspaper.


  •   Počet zobrazení: 2135  


sypalino
07.04.2017 08:30:28

2012 Zhang Jia Wan

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Čajové lístky použité v tomto koláči pocházejí ze stejné lokality jako 2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu od chawangshopu, ale od jiného farmáře. Chuťově se oba koláče docela liší, jistě také proto, že koláč od TU zrál první tři roky v teplejší Shanghaji.
Ochutnávám čaj cca rok a půl od zakoupení koláče. Suchý list výrazně voní, sladce, květinově. Nálev je tmavěji žlutý až do oranžova, krásně voní, v chuti je cítit ovoce a květiny a velmi příjemná, specifická nazrálost. Připadá mi, že od zakoupení se čaj pěkně posunul, usadil, vychutnal jsem si ho více, než dříve zakoupený vzorek, na základě kterého jsem koláč pořídil.

yixing 140ml/cca 8g

oplach 5s a dále cca 20/10/20/25/30/40/50/60/90/120


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

The raw materials of this cake came from Jingdong, Myanmar, just west of the...

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4
4.5 stars 1 hodnocení

bohátá a ušlachtilá bulang horkastá chuť so sladkastých aftertastom, sladkým šteklením...

2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea

2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g
0.0 stars 0 hodnocení

Established in the Qing Dynasty and passed down for thirteen generations, Quanjihao...

2006 Ye Sheng Qiao Mu Zhuan Cha Raw 250g

2006 Ye Sheng Qiao Mu Zhuan Cha Raw 250g
0.0 stars 0 hodnocení

The Menglong TF made this 250g tea brick from ancient wild tea tree material in 2006....

Sheng 2013 Blind Tasting Set

Sheng 2013 Blind Tasting Set
4.5 stars 1 hodnocení

Buy only teas you like not teas you think you like! This is a blind tasting set of...

2015 Chawangpu Bada Old Tree Xiao Bing

2015 Chawangpu Bada Old Tree Xiao Bing
4.5 stars 1 hodnocení

Od roku 2012 je pohoří BaDa naší osobním oblíbený místem. Hodně a rádi tam cestujeme,...


Citace - Pu-erh


„Vůně čaje
Vůni čaje pu-erh lze dělit na dva typy; zřetelná a nezřetelná nebo též jasná a skrytá. Zřetelná vůně Raw (syrového) čaje Puerh je okamžitě zřejmá jako jemná, jasná vůně; jde o čerstvé, svěží a povznášející aroma.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q776] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj je velice náchylný k vstřebávání nejrůznějších vůní i pachů. Proto se při jeho výrobě až úzkostlivě dbá na vyloučení všech možných nežádoucích vlivů. Lidé, kteří pracují při sběru lístků a v čajových továrnách, nesmějí používat parfémy nebo jíst silně aromatická jídla.
Této vlastnosti čaje se využívá k jeho dodatečnému upravování. Rozlišujeme tři druhy takto upravených čajů:

1. čaje aromatizované přírodními vůněmi (ovoněné) - zpracované tradiční metodou za pomoci čerstvých květů jasmínu, magnólie, pomerančovníku, lotosu, růže, ibišku, chryzantémy…
2. čaje aromatizované esencemi - ať už přírodního či chemického původu
3. čaje ochucené - částmi sušených plodů nebo kořením, například mandlemi, sušenými jablky, rozinkami, zázvorem, kokosem, skořicí, hřebíčkem…“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q317] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy