2012 Zhang Jia Wan

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 05.11.2015 uživatelem sypalino, Stav čaje: [451] A 4605x
2012 Zhang Jia Wan
2012 Zhang Jia Wan 2012 Zhang Jia Wan 2012 Zhang Jia Wan
2012 Zhang Jia Wan 2012 Zhang Jia Wan

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Spring

Datum výroby: 2012

Výrobce: Tea Urchin

Prodejce: Tea Urchin

Tea Urchin

Tagy: , , ,

Popis:

Popis prodejce: Zhang Jia Wan 张家湾 is a tea growing region on Man Sa mountain, north of Yiwu, just a few kilometres from the Laos border. In 1981, Zhang Jia Wan’s residents were relocated to Man La town, 13km away, down in the valley next to the highway. Their 300+ year old tea trees now grow isolated, high on the mountain at 1,300-1,600m elevation, making them highly prized. They are small arbor trees, having been cut down once in the 1980s to make way for corn. Luckily these hardy trees have regrown, drawing on their deep root systems to produce a tea with both complexity & structure. Our 2012 Spring Zhang Jia Wan cake was completely hand made, stone pressed and double wrapped in Man La. Mellow, smooth & nectar sweet, this is a great value cake. The wrapper design was inspired by a story told to me by Zhi Zheng's tea firer Da San. When he was a kid, he would sneak into the Menghai tea factory with his friends and roll cigarettes out of old tea leaves & newspaper.


  •   Počet zobrazení: 4605  


sypalino
07.04.2017 08:30:28

2012 Zhang Jia Wan

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Čajové lístky použité v tomto koláči pocházejí ze stejné lokality jako 2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu od chawangshopu, ale od jiného farmáře. Chuťově se oba koláče docela liší, jistě také proto, že koláč od TU zrál první tři roky v teplejší Shanghaji.
Ochutnávám čaj cca rok a půl od zakoupení koláče. Suchý list výrazně voní, sladce, květinově. Nálev je tmavěji žlutý až do oranžova, krásně voní, v chuti je cítit ovoce a květiny a velmi příjemná, specifická nazrálost. Připadá mi, že od zakoupení se čaj pěkně posunul, usadil, vychutnal jsem si ho více, než dříve zakoupený vzorek, na základě kterého jsem koláč pořídil.

yixing 140ml/cca 8g

oplach 5s a dále cca 20/10/20/25/30/40/50/60/90/120


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

ManZhuan 2013 - blind tasting set 5

ManZhuan 2013 - blind tasting set 5
3.5 stars 1 hodnocení

sladkastá, bohatá, hutná chuť nastupuje už od začiatku, pri druhom nálevu vystupuje do...

2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu

2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Our Yiwu gushu for this year comes from an old village in Mansa area - Zhang Jia Wan...

2015 Chawangpu Bada Old Tree Xiao Bing

2015 Chawangpu Bada Old Tree Xiao Bing
4.5 stars 1 hodnocení

Od roku 2012 je pohoří BaDa naší osobním oblíbený místem. Hodně a rádi tam cestujeme,...

2014 Jingmai Gu Shu Huang Pian

2014 Jingmai Gu Shu Huang Pian
4.0 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z Jingmai Da Zhai, pěstované v Da Ping Zhang oblasti, a je považován...

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g
4.2 stars 2 hodnocení

This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain)...

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake Red Label" Ripe Pu-erh tea cake
3.5 stars 1 hodnocení

Prémiový zralý pu-erh složený výhradně z 6 až 4 letého ripe puerhu z Lincangu. Lehká až...


Citace - Pu-erh


„Čaj, který je sklízen v létě, je často označován jako Yu Shui Cha a takový čaj nemá vysokou kvalitu. V období dešťů je úroveň slunečního záření srovnatelně nižší, a většinou tedy není možné sušit čaj na slunci. K sušení se pak používají kamna na dřevo. To pak může vytvářet kouřové aroma a chuť. To s časem odezní, ale ne úplně, tedy kouřový čaj, který jste neviděli vyrábět je nejlépe odložit.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q786] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„V roce 1854 vláda vydala zákon o rozvoji pěstování čajovníku a nařizuje v něm pěstovat tuto kulturu na všech dosud neobdělávaných půdách. Právě tento zákon přispěl k rozvoji tzv. čajovníkových zahrad a napomohl urychlit pěstovatelské aktivity v Indii. Od roku 1870 nastává trvalý vzestup v pěstování a čajovník se stává nejdůležitější kulturní plodinou v této zemi. Oblast Assámu se stala největší pěstitelskou částí Indie s množstvím menších a větších čajovníkových plantáží. Nejznámější produkční oblasti Indie jsou Dvár a oblast Darjeelingu.“

Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q311] [s42]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy