Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 09.08.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [241] A 4941x
Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube
Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube
Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2004

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy: , ,

Popis:

Lao Banzhang 2004 is a pu-erh pressed into bamboo tubes. Mighty and rich tea soup reminds us its great power and true origin. It's making is not masterly but back in 2004, when LBZ was not that which is today, they did no care much about good tea processing. In spite of this one could taste and have a feeling how LBZ could develop in almost 10 years of storing. Stored in Taiwan.


  •   Počet zobrazení: 4941  


Ondřej
09.08.2013 16:19:47
Ondřej

Lao Ban Zhang z bambusu

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Čaj byl pevně namačkán do bambusu, je tedy hodně kompaktní. První nálev po oplachu nechávám 20s. Spařené lístky voní výrazně po přezrálém ovoci. Přestože jde o 9 let starý čaj, je vůně příjemně svěží, čerstvá. Jemně nasládlý nálev v závěru s malou svíravostí na jazyku. Hui Gan. Cítím jemný nástup energie. Druhý nálev, plná vyzrálá chuť, ovocná, na jazyku zanechává drobnou hořkost v dozvuku. Třetí nálev – velmi plná, komplexní chuť, hořkost v dozvuku ustupuje, velmi silný Hui Gan. Čtvrtý nálev – objevují se mentolové tóny, jak ve vůni mokrých lístků, tak v nálevu. Chladivý efekt v ústech. Hořkost v dozvuku vymizela, zůstává jen příjemná svíravost a pocit sucha na jazyku. Pátý nálev – chuť je stále velmi bohatá, komplexní, plná. Šestý nálev – zapomínám se při psaní e-mailů a louhuji 2 minuty :-( velmi plná chuť, v dozvuku je opět hořkost, silný mentol, ale nálev je stále pitelný :-) … 7., 8., 9., 10., 11. a 12. nálev - chuť stále drží. Bylo to velmi pěkné čajování. Skvělý zážitek. Jsem nad míru spokojen a dávám 5 hvězd.

7g, voda 95°C, oplach 10s – 20s, 10s, 15s, 20s, 25s, 2min, 45s, 1min, 2min, 3min, 4min, 5min


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

NaKa 2013 autumn

NaKa 2013 autumn
5.0 stars 1 hodnocení

Kráľ z NaKa si dláždi svoju cestu s robustnou a špecifickou chuťou hoci je to jesenný...

2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao

2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Last winter was unusually cold. Many people thought they would have a good harvest the...

2001 CNNP Private Order 7542 Raw Puerh

2001 CNNP Private Order 7542 Raw Puerh Cake 357g
0.0 stars 0 hodnocení

This is a good example of CNNP "7542" production. This custom-made "7542" cake was...

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g
4.2 stars 2 hodnocení

This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain)...

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian stored)
4.0 stars 1 hodnocení

Čaj byl vyroben ve středních až pozdních 80-ých letech. Tyto koláče byly uloženy po...

2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred

2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha
5.0 stars 1 hodnocení

Zpracování: přerušení oxidace, rolování, sušení na slunci, vlhčení, lisování provedené...


Citace - Pu-erh


„Pití čaje Pu Er předchází kardiovaskulárním chorobám a snižuje krevní tlak
Chemické látky obsažené v čaji Pu Er pomáhají bránit hromadění enolu a neutrálního tuku v krvi a játrech, pomáhají posilovat pružnost cév a v neposlední řadě předcházet arterioskleróze a krvácení do mozku.“

zdravotni_ucinky_caje_puerh_md
Zdroj Web: Zdravotní účinky čaje Pu Er[online]. Good Tea, s.r.o., 2013. s. 5. Dostupné z WWW: <http://www.dobrycaj.cz>. [q531] [s70]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy