2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 01.08.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [232] A 4408x
2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams
2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams
2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: časně jarní sklizně roků 2007-2009 mao cha

Výrobce: Menghai Tea Factory

Prodejce: Yunnan Sourcing

Yunnan Sourcing

Tagy: , , ,

Popis:

This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007, and 2008. This recipe is comprised entirely of Menghai county early spring raw material from 2007-2009 mao cha. It's special characteristics are bitter, pungent, aromatic and thick and full in the mouth. The tea quickly causes salivating in the mouth and cha qi is warming.

Tightly rolled leaves lock in the pungent aroma!

Producer: Menghai Tea Factory
Vintage: 2009 / Batch 901
Tea Weight: 357 grams
42 cakes per case


  •   Počet zobrazení: 4408  


Ondřej
08.08.2013 10:00:04
Ondřej

Tři jara z Menghai - 2009

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: +3 / 0

Koláček voní pěkně, aroma si udržuje svým velmi pevným lisováním. Okraje koláče jsou tenčí, není jednoduché odloupnout první kousek čaje v celku. Dosti se drolí.
9g na 170ml, oplach 10s, první nálev chladnější vodou 90°C – 15s. Mokré lístky voní medově sladce. Čaj má příjemnou chuť, žádná hořkost, ovocně nasládlý nálev. Druhý nálev - voda opět 90°C – 7s. Intenzivní chuť ovoce. V dozvuku je jemná, ale příjemná svíravost, hui gan. Třetí nálev – 10s – V chuti se objevila hořkost. 10s bylo asi příliš. Hui gan je velmi intenzivní. Nastupuje energie čaje. Je příjemně povzbudivá.
Čaj je přirozeně hořčí, je nutné používat chladnější vodu a kratší časy.
Mohu srovnávat se stejným produktem z roku 2012. Dle mého názoru jde o vyvedenou produktovou řadu. 2009 je lehce vyzrálejší, jemnější než 2012. Určitě si pořídím další koláče 2012. 2009 je již na YS vyprodaná.
Jinak co se týče poznámky – „The tea quickly causes salivating in the mouth“ – přijde mi, že si stačí přivonět k mokrým lístkům čaje a už slintám :-) Spíše to bude ale pavlovův reflex milovníka čajů :-D


9g, 170ml, voda 90°C – oplach 10s – 15s/5/7/10/15/20/…


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

HaiWan Wild Tea 99

HaiWan Wild Tea 99
4.0 stars 1 hodnocení

Yiwu Hai Wan wild tea - special grade (pu-erh.sk favorite) Year: 1999...

2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing

2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

Velmi hezky zpracovaný a kompletně ručně vyrobený čaj z pohoří Bada za použití...

2012 Zhang Jia Wan

2012 Zhang Jia Wan
4.5 stars 1 hodnocení

Popis prodejce: Zhang Jia Wan 张家湾 is a tea growing region on Man Sa mountain, north of...

2008 Yong Pin Hao Yiwu Zhen Shan Spring

2008 Yong Pin Hao Yiwu Zhen Shan Spring Raw Puerh Tea Brick 250g
4.5 stars 1 hodnocení

Čajová továrna Yong Pin Hao dodržuje tradiční postupy výroby čaje od jejího založení v...

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g
0.0 stars 0 hodnocení

Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to...

2013 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha

2013 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha 200g
5.0 stars 1 hodnocení

Lao Yu (老妪) : stará žena Materiál pro tento koláček pochází z malé...


Citace - Pu-erh


„Proces výroby tohoto vysoce kvalitního nápoje pokračuje i po té co byl naložen na koně. Během dlouhé cesty si slisované čajové cihly zachovávali relativně stálou teplotu. Nastalo období přirozeného a plynulého kvašení. Čaj pu-erh je jako víno – čím déle ho máte, tím je lepší. “

cesta_caje_a_koni_lisovani_caje_pu_erh_kameny
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q340] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Všeobecným pravidlem u zelených čajů je zalévání vodou, která prošla varem, ale zchladla na 60-80 °C. Příliš teplá voda způsobí vyluhování tříslovin a dalších substancí a nálev má hořkou chuť až pachuť.“

Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj>. [q416] [s35]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy