2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 01.08.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [232] A 4286x
2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams
2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams
2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: časně jarní sklizně roků 2007-2009 mao cha

Výrobce: Menghai Tea Factory

Prodejce: Yunnan Sourcing

Yunnan Sourcing

Tagy: , , ,

Popis:

This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007, and 2008. This recipe is comprised entirely of Menghai county early spring raw material from 2007-2009 mao cha. It's special characteristics are bitter, pungent, aromatic and thick and full in the mouth. The tea quickly causes salivating in the mouth and cha qi is warming.

Tightly rolled leaves lock in the pungent aroma!

Producer: Menghai Tea Factory
Vintage: 2009 / Batch 901
Tea Weight: 357 grams
42 cakes per case


  •   Počet zobrazení: 4286  


Ondřej
08.08.2013 10:00:04
Ondřej

Tři jara z Menghai - 2009

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: +3 / 0

Koláček voní pěkně, aroma si udržuje svým velmi pevným lisováním. Okraje koláče jsou tenčí, není jednoduché odloupnout první kousek čaje v celku. Dosti se drolí.
9g na 170ml, oplach 10s, první nálev chladnější vodou 90°C – 15s. Mokré lístky voní medově sladce. Čaj má příjemnou chuť, žádná hořkost, ovocně nasládlý nálev. Druhý nálev - voda opět 90°C – 7s. Intenzivní chuť ovoce. V dozvuku je jemná, ale příjemná svíravost, hui gan. Třetí nálev – 10s – V chuti se objevila hořkost. 10s bylo asi příliš. Hui gan je velmi intenzivní. Nastupuje energie čaje. Je příjemně povzbudivá.
Čaj je přirozeně hořčí, je nutné používat chladnější vodu a kratší časy.
Mohu srovnávat se stejným produktem z roku 2012. Dle mého názoru jde o vyvedenou produktovou řadu. 2009 je lehce vyzrálejší, jemnější než 2012. Určitě si pořídím další koláče 2012. 2009 je již na YS vyprodaná.
Jinak co se týče poznámky – „The tea quickly causes salivating in the mouth“ – přijde mi, že si stačí přivonět k mokrým lístkům čaje a už slintám :-) Spíše to bude ale pavlovův reflex milovníka čajů :-D


9g, 170ml, voda 90°C – oplach 10s – 15s/5/7/10/15/20/…


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2013 White 2 Tea New Amerykah

2013 White 2 Tea New Amerykah
4.5 stars 2 hodnocení

Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál...

2015 Chawangpu Bada Lao Yu Xiao Bing

2015 Chawangpu Bada Lao Yu Xiao Bing
4.0 stars 1 hodnocení

Toto je třetí pokračování Lao Yu(老妪) : stará žena. Materiál pro tento...

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g
4.5 stars 2 hodnocení

"Zi Qi Dong Lai" : The Purple Air coming from the east -- a propitious omen (from the...

1998 CNNP Youle Qiaomu

1998 CNNP Youle Qiaomu
0.0 stars 0 hodnocení

"Youle qiaomu" is custom-made product from Kunming TF. The Maocha came from Youle...

2013 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha

2013 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha 200g
5.0 stars 1 hodnocení

Lao Yu (老妪) : stará žena Materiál pro tento koláček pochází z malé...

2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao

2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

高山流水 [gāo shān liú shuǐ] :lofty mountains and flowing water; -- referring to the harsh...


Citace - Pu-erh


„Do jižních oblastí čínské provincie Yunnan zavítalo jaro. Jezdci na statných koních se sem sjíždějí ze všech stran. Nastala doby sklizně proslulého čaje pu-erh. Projde složitým procesem zpracování, než bude po starodávné čajové cestě odeslán na trhy v Tibetu, Indii, Nepálu či Pakistánu. Zkušení jezdci se takto sjíždějí rok co rok podle tradice staré několik století.“

cesta_caje_a_koni_3
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q146] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„茎茶 Kukiča (Kukicha, stonkový čaj) - Čaj produkovaný z "odpadu" z výroby čajů Sencha či Gyokuro. Dle sorty bývá v tomto čaji různý podíl řapíků, čajové prachu a zlomkového listu. Chuť většinou bývá lehčí, s výraznými trávovými tóny.“

Zdroj Web: Japonské zelené čaje[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/>. [q428] [s58]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy