2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g

4.2 stars  4.2  2 hodnocení  Přidáno 04.09.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [250] A 3117x
2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g
2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g 2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g 2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g
2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g 2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g 2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g
2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Výrobce: Menghai Banzhang Tea Factory

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , ,

Popis:

This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain) and from different years. The quality and selection of raw material are much more better than 2008 Menghai Tuocha we also offer. Traditional sun-dried material was blended well and pressed careful. Tightly compression is good for long term storage. This tea was stored few years in Menghai and then moved to Kunming. Humid, hot and clean Menghai storage is big benefit for maturation.
Mellow but still powerfull. Typical Menghai taste with honey and floral aroma. Huigan is quickly, with long herbal sweet aftertaste.
The name Banzhang tuocha is not means this tuo come from any Banzhang village. It is only commercial name for this product.
At the end of 2007, the puer tea market bubble burst, followed by a large amount of low-end products is unsalable. But fortunately the quality of this tea was not affected by the "2007 puerh fever"!
The tuo come in original paper box and is Certificed Organic Product (OFDC).
Vyrobeno: 07/2007


  •   Počet zobrazení: 3117  


Ondřej
09.09.2013 09:23:54
Ondřej

Banzhang co není z Banzhangu

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Osobně mám rád čaje z Menghai, tak jsem byl velmi zvědav na tuto Tou Chu. Byla uskladněna pár let ve vlhčím a horkém prostředí Menghai a následně pak přemístěna do suchého Kunmingu. Ne všechny tyto tou chy byly takto skladované, jak jsem pochopil z komunikace s prodejcem, který porovnával právě tuto Tou se stejným čajem uskladněným pouze v suchém Kunmingu. Prý je chuť tohoto materiálu „o malinko kulatější“ :-) Jak to tedy je…
Tou cha je pevně slisovaná, vzorek drží hodně pohromadě. Oplach jsem nechal 20s a pak první louhování cca 1minutu, až nálev získal barvu a lístky trochu povolili. Lístky voní ovocně. Žádná zatuchlina. Chuť je velmi příjemná. V chuti je cítit jemná vyzrálost, výrazná ovocnost, ale i jemná kyselost. Druhý nálev zalévám 5s. Výrazná ovocná chuť s medovými tóny. Stále je v chuti jemná kyselost - ta mizí tak po 3. nálevu. Dozvuk je sladký, s jemnou svíravostí na jazyku. 7g jsem prolil 1,5 litrem vody a stále byla chuť plná. Čaj má příjemnou energii. Cena $14 za 250g a 5 let starou Tou Chu mi přijde velmi příznivá a určitě se bude její chuť dále vyvíjet.


7 g, gaiwan 170ml, 95°C – oplach 10 – 60/5/10/15/20/30/40/50/60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

massilia
11.01.2016 17:00:24

Příjemný Bulang

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Čaj jsem si pořídil na doporučení majitele Chawangshopu, když jsem hledal vyzrálejší a chutný Bulang. Dnes jej, asi po půl roce, co je mám doma, vařím teprve potřetí. Tuocha již vykazuje známky vyzrálosti, ale ještě jí dávám čas. Kvůli drobnějším lístkům volím při přípravě kratší časy louhování než obvykle, i tak při prvním nálevu cítím na jazyku výraznější hořkost. Budu muset dávat o něco méně než 4 gramy na 100 ml vody. Barva je medová, stejně tak čaj medově voní a chutná. Nálev je hutný a plný, můžu potvrdit i výše zmiňovanou kulatost chuti. Je to druh "sytého" sheng pu-erhu - hutný nálev plní žaludek, mezi jednotlivými nálevy, to chce trošku více času, ať se čaj může vstřebat. S dalšími nálevy se pěkně rozvíjí vůně a chuť do květovosti a medovosti. Láká k dalšímu a dalšímu popíjení.Energie je jemnější, nastupuje pomalu, zahřívá, postupně prostupuje tělo a mysl. Po pátém nálevu už naplno proudí, je to síla. Dobrý čajík, trošku lituji, že mám ve skříni na zrání jen jeden kousek.

4 gramy / 1 dcl, doporučuji ale menší množství čaje (pro příště zkusím cca 3,5 gramu), oplach 10 s, jednotlivé nálevy: 12/8/12/16/20/25/30/40/60/90/120


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

ManSa 2013 - blind tasting set 7

ManSa 2013 - blind tasting set 7
4.5 stars 1 hodnocení

kvetová, miestami medová, omamná vôňa, chuť taktiež prechádza do medových, sladkastých...

Meng Hai TF Purple Dayi 7542 Beeng Cha

Meng Hai TF Purple Dayi 7542 Beeng Cha 2001
0.0 stars 0 hodnocení

Archívny sheng pu-erh z Menghai Tea Factory, klasická receptúra 7542 z roku 1975,...

Xiaguan Tuocha 2007

Xiaguan Tuocha 2007
4.5 stars 1 hodnocení

Jia Ji (甲级) - "A-Grade" Čaj byl uložen v horské oblasti na Tchaj-wanu....

2009 Hai Lang Gao Shan Zhai Autumn

2009 Hai Lang  Gao Shan Zhai Autumn
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce : 2009 Hai Lang "Gao Shan Zhai Autumn" Raw Pu-erh tea cake * 400...

NaKa 2013 autumn

NaKa 2013 autumn
5.0 stars 1 hodnocení

Kráľ z NaKa si dláždi svoju cestu s robustnou a špecifickou chuťou hoci je to jesenný...

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea 500g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z podzimní sklizně 2014 z oblasti Mengsong (Menghai) a jde o blend z...


Citace - Pu-erh


„Kyselost Raw Puerhu je většinou způsobena neadekvátním odvětráváním po procesu rolování nebo po lisování čaje do koláčů, kdy byly okamžitě vystaveny na slunci.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q787] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Rozlišení čaje podle barvy nálevu úzce souvisí se způsobem, jakým jsou lístky po natrhání zpracovány. Hlavní rozdíl tkví v tom, zda v čajových listech proběhne proces oxidace, v mnoha publikacích nesprávně označovaný jako fermentace. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q132] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy