2013 Yunnan Simao Huoqing Green Tea

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 25.07.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [216] A 2937x
2013 Yunnan Simao Huoqing Green Tea
2013 Yunnan Simao Huoqing Green Tea 2013 Yunnan Simao Huoqing Green Tea 2013 Yunnan Simao Huoqing Green Tea
2013 Yunnan Simao Huoqing Green Tea 2013 Yunnan Simao Huoqing Green Tea

Druh: Zelený čaj

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Konec února 2013, Simao area

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy:

Popis:

Spring comes to Yunnan earlier this year. And also spring teas from regular spring harvest are picked a bit early.This good quality green tea comes from Simao area and was picked in late February. Picked one bud and two leaves. Commercial name for this tea is Bi luo chun in Kunming market, but we feel this tea doesn't look like original Biluochun, and the taste is not similar either. We call this tea Huoqing, because the look of jade green leaves is very similar to Yongxi Huoqing (涌溪火青, prov. Anhui).

Light yellow-green liquor; fresh and strong aroma, floral with hints of white spring flowers; delicate taste, sweet and full in mouth.


  •   Počet zobrazení: 2937  


Ondřej
08.08.2013 13:45:29
Ondřej

Skvělý čaj na běžné pití

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: +1 / 0

Lístky jsou rolované do malých nepravidelných zámotků. Čaj mám velmi rád a každý rok si jej kupuji k běžnému pití. Chuť je výrazná, kořeněná, plná. Čaj je velmi povzbuzující, vhodný k duševní práci. Doporučuji používat chladnější vodu, aby se chuť příjemně rozvinula. Přes léto a v horkém počasí ho připravuji i studenou vodou. Zakoupeno za $7/100g.

Příprava horkou vodou: 7g na 170ml gaiwan – voda 60-70°C – 20/15/20/30/40/50
Příprava za studena: 10g na 1,5litru vody – studená voda – začínám popíjet po cca 25minutách, lístky nechávám celou dobu ve džbánku. Po cca 1 hodině je čaj stále pitelný a není hořký. Druhý nálev – opět 1,5 litru studené vody – po cca 20 minutách je možné pít. Druhý nálev je již slabší.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Zelený čaj

Sencha Ohira 2013

Sencha Ohira 2013
4.5 stars 1 hodnocení

Vôňa zapareného, zahriateho listu je ako decentný, morský, vegetálny vánok. ...

SeJak 2014 ECO Korea

SeJak 2014 ECO Korea
5.0 stars 1 hodnocení

Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je...

2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng

2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng
3.5 stars 1 hodnocení

Třída: AA+ Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Si mao, Yunnan...

Kukitya 2013

Kukitya 2013
4.5 stars 1 hodnocení

balenie: vákuové, 50 gramov (balené v Japonsku)

2015 Snow Dragon

2015 Snow Dragon
0.0 stars 0 hodnocení

Sněžný Drak je název velice dobrého, bohatě ochmýřeného čaje. Krásný zelenostříbřitý...

2012 Yunnan Green Tea Chun Jian

2012 Yunnan Green Tea Chun Jian
0.0 stars 0 hodnocení

Chun Jian (春尖) –Tento zelený čaj pochází z oblasti Simao a byl sklizen v půli března....


Citace - Zelený čaj


„Za sladkastú chuť v zelenom čaji môže aminokyselina L-theanín, ktorá sa produkuje v koreňoch čajovníkov a odtiaľ je transportovaná do stoniek a listov. Mladšie lístky obsahujú vyšší obsah L-theanínu ako staré listy. Vysoký obsah tejto aminokyseliny určite nájdeme v zatieňovaných čajoch typu Kabusé, Gyokuro a veľmi obľúbenom práškovom čaji Matcha. Tiež ho obsahujú všetky prvozberové (Ichibancha) čaje typu Sencha, Kukicha či Tamaryokucha.“

gold-in-teapot_md


Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj je velice náchylný k vstřebávání nejrůznějších vůní i pachů. Proto se při jeho výrobě až úzkostlivě dbá na vyloučení všech možných nežádoucích vlivů. Lidé, kteří pracují při sběru lístků a v čajových továrnách, nesmějí používat parfémy nebo jíst silně aromatická jídla.
Této vlastnosti čaje se využívá k jeho dodatečnému upravování. Rozlišujeme tři druhy takto upravených čajů:

1. čaje aromatizované přírodními vůněmi (ovoněné) - zpracované tradiční metodou za pomoci čerstvých květů jasmínu, magnólie, pomerančovníku, lotosu, růže, ibišku, chryzantémy…
2. čaje aromatizované esencemi - ať už přírodního či chemického původu
3. čaje ochucené - částmi sušených plodů nebo kořením, například mandlemi, sušenými jablky, rozinkami, zázvorem, kokosem, skořicí, hřebíčkem…“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q317] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy