2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 02.10.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [277] A 4158x
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: Mengsong - konec března 2013, Jingmai - 4.dubna 2013

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , ,

Popis:

This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more experienced tea seller, who is also a friend. He offered many high quality Maocha from Mengsong area. The materials we chose came from the highest altitude (1860m) place, next to the Naban river national nature reserve. Far away from noise and pollution!

Jingmai tea came from the same tea-maker as last year. We watched them only pick ancient trees for us. All the tea leaves are from one single tea garden. The owner is very proud of his beautiful garden and a very tall king tree.

This blend incorporates selected materials from two different places to provide roundness of taste. Jingmai ancient tree tea and Mengsong ancient tree tea, one to one. A tea with the most stable quality and a tea with the greatest potential. They all have the same floral flavor but different structure. Mengsong added enough depth to Jingmai, Jingmai softening Mengsong and making it move. A satisfying richness and depth of flavor create harmony and balance in the tea. These, in turn, help to improve the taste and brings new strength to the cake.


  •   Počet zobrazení: 4158  


Ondřej
04.10.2013 12:51:30
Ondřej

Jingmai a Mengsong

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Minulý rok mi velmi chutnal čaj z oblasti Jingmai – šlo o koláček - 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g – hodnocený 5-ti hvězdami, a tak jsem byl velmi zvědav na letošní čaj, který je blendem Jingmai a Mengsong. Obě oblasti jsou od sebe vzdáleny cca 50km západně a východně od silnice spojující města Menghai a Lancang. Jingmai je vysokohorskou oblastí, kde roste původní čajový les se stromy starými i několik stovek let. Oblast starých čajovníků nyní obklopují nově vysazené čajové keře. Jingmai v poslední době nabývá na popularitě. Místní vláda hodně investuje do infrastruktury a turistický ruch nabývá na síle. Jak ale uvádí výrobce, materiál na tento čaj byl sbírán v horských oblastech daleko od „ruchu a znečištění“. V případě Mengsongu je materiál z čajovníků rostoucích 1860m vysoko, blízko přírodní rezervace Naban River Watershed National Nature Reserve. Vůně je velmi intenzivní. Čím více nasáváte vůni spařených lístků, tím je silnější. Je květinová a medově sladká. Jingmai čaji dodává jeho květinové aroma. Po prvním šálku zůstává na jazyku příjemná květinová chuť. Chuť je plná, vyvážená. Po druhém šálku je na jazyku velmi jemná hořkost. Po třetím šálku hořkost mizí. Huigan rychlý, intenzivní sladkost v dozvuku a dlouho trvající květinová chuť. Co se týče energie, čaj nemá takovou sílu, jako měl samotný Jingmai z minulého roku (2012). Energie je „kultivovanější“, pěkně otvírá „paj chuej“ (Sto setkání). Čaj mi chutnal. Cena je vyšší $40 za Xiao Bing 200g.

Oplach 5s - 20s, 7, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 50, 60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

Gao Shan Zhai 2012 Spring

Gao Shan Zhai 2012 Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: This is our favorite Tea Urchin pressing from the first batch of...

2008 Yong Pin Hao Yiwu Zhen Shan Spring

2008 Yong Pin Hao Yiwu Zhen Shan Spring Raw Puerh Tea Brick 250g
4.5 stars 1 hodnocení

Čajová továrna Yong Pin Hao dodržuje tradiční postupy výroby čaje od jejího založení v...

2015 Spring Xiao Hu Sai Old Tree Cake

2015 Spring Xiao Hu Sai Old Tree Cake 357g
0.0 stars 0 hodnocení

This cake is made by friend´s shop in small quantity just 150kg in total. First spring...

2016 Chawangpu Menghai "Xiao Yao"

2016 Chawangpu Menghai "Xiao Yao"
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: 2016 was very special because cold winter and spring drought destroyed...

YiWu 2012 - autumn

YiWu 2012 - autumn
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: tradične lisované kamenným lisom do 250 gramových koláčikov,...

Ya Bao

Ya Bao
0.0 stars 0 hodnocení

Čajové pupeny zpracované jako puerh. Tyto malé čajové pupeny pocházejí z...


Citace - Pu-erh


„Říká se, že když se Tibeťan dva dny nemůže napít čaje, onemocní. Tibetský čaj s jačím máslem se připravuje z čaje pu-erh do něhož se vloží oříšek jačího másla. Čaj zahřeje tělo a dodá mu potřebné kalorie, aby sneslo fyzickou námahu. Zároveň, ale také pomáhá strávit maso a zbavuje organizmus kyseliny máselné, která se v něm v těchto výškách kumuluje. “

cesta_caje_a_koni_klaster_podavani_caje2
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q403] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„A v tom je smysl meditace: stát se uvnitř prázdnými. Ani myšlenka se ve vás nezachvěje…žádný obsah, jen prázdno. V tom okamžiku zmizí veškerá mizérie, protože ta existuje jen v myšlenkách; zmizí smrt, protože i smrt existuje jen v myšlenkách; zmizí minulost, protože celé její břemeno nesete ve svých myšlenkách; rozplynou se ambice, neboť jak byste bez myšlenek mohli být ambiciózní? Jak byste se bez myšlenek mohli zbláznit?“

Zdroj Kniha: Osho. Tři poklady Tao: Rozjímání nad sútrami Lao-c’eho Tao te ťingu. Olomouc : Fontána, 2009. s. 468. ISBN: 978-80-7336-494-6. [q120] [s22]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy