2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng

3.5 stars  3.5  1 hodnocení  Přidáno 21.03.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [158] A 4848x
2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng
2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng 2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng 2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng

Druh: Zelený čaj

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 20.2.2013

Prodejce: LongFeng.cz

LongFeng.cz

Tagy:

Popis:

Třída: AA+
Kultivar: Yunnan Da Ye
Oblast: Si mao, Yunnan
Charakteristika: výtečný yunnanský zelený čaj produkovaný z velkolisté variety yunnanského čajovníku, celistvý středně dlouhý list velmi vysoké kvality, zelenavý nálev příjemně silné, harmonické, charakteristicky svěží chuti s květově nasládlými tóny.


Příprava:

5g/dcl, 80°C voda, louhovat 25/30/45/60s, lépe je použít chladnější vodu a delší louhování


  •   Počet zobrazení: 4848  


Ondřej
27.03.2013 11:27:36
Ondřej

Yunnanské jaro 2013 podruhé – Mao Feng AA+

5 stars 3.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Yunna Mao Feng je čaj třídy AA+. Lístky jsou větší, některé nejsou rolované. Po namočení je patrný větší podíl zahnědlých lístku, což u Long Mei, ktery je třídy AAA, není. Používám chladnější vodu - cca 70°C a první nálev louhuji 30s. Nálev je čirý, zelenkavý. Vůně je čerstvá, květinová, nasládlá. V porovnání s Long Mei ze stejné zásilky, který je o 30Kč dražší, není výraznější rozdíl v chuti. Jen ty hnědé lístky, tedy mu dávám o 0,5 hvězdičky méně. 30Kč rozdílu v ceně je dle mého názoru odpovídající. Stále je to výborný čaj. Zakoupeno za 197Kč/100g. Letošní první sklizeň yunnanských zelených čajů se opravdu povedla.

7g na 170ml -70°C – 30/35/40/50/60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Zelený čaj

Tai Ping Hou Kui

Tai Ping Hou Kui
0.0 stars 0 hodnocení

Jemný, plný, aromatický, povzbuzující čaj výborný pro celodenní popíjení.

2014 Spring Te Ji Grade Lianghe "Hui

2014 Spring Te Ji Grade Lianghe "Hui Long" Green Tea
4.5 stars 1 hodnocení

Známý vysokohorský čaj vysoké kvality z Huilong Zhai, vesnice Dachang, okresu Lianghe ,...

2012 Yunnan Green Tea Chun Jian

2012 Yunnan Green Tea Chun Jian
0.0 stars 0 hodnocení

Chun Jian (春尖) –Tento zelený čaj pochází z oblasti Simao a byl sklizen v půli března....

2013 Early Spring Premium Yunnan Long Mei

2013 Early Spring Premium Yunnan Long Mei
4.2 stars 3 hodnocení

Třída: AAA Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Zhenyuan, Simao, Yunnan...

2012 Autumn Te Ji Grade Lianghe Hui Long

2012 Autumn Te Ji Grade Lianghe Hui Long Green Tea 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Známý vysokohorský čaj vysoké kvality z Huilong Zhai, vesnice Dachang, okresu Lianghe ,...

2013 Yunnan Simao Premium Green Tea "Gao

2013 Yunnan Simao Premium Green Tea "Gao Shan Yin Ya"
4.0 stars 1 hodnocení

This is one of the best quality green tea which is produced in Yunnan province. First...


Citace - Zelený čaj


„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q140] [s31]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Hořkost
Širokolistý druh čajovníku (Sinensis Assamica) je vysoce bohatý na přírodní složky; polyfenoly, kofein, thein, atd. Zvláštností širokolistého čajovník je jeho hořká chuť, ale je důležité, aby se rychle přeměnila a nezůstávala dlouho v čaji. Toto je známka dobré kvality čaje Puerh. Pozn. V Yunnanu lze též nalézt pod-druh čajovníku – druh ku cha, který má jiné vlastnosti a nepřeměňuje hořkost stejně jako širokolistý druh.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q789] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy