Lao ManE 2013 jeseň

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 15.03.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [343] A 5926x
Lao ManE 2013 jeseň
Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň
Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň
Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň
Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy: , , , ,

Popis:

LaoManE vládne nad jesennými zbermi. V tejto horskej dedinke sa robí skutočne horký čaj a taktiež 'sladký'čaj (ako ho nazývaju dedinčania). Tento pu-erh je niečo z horkého a niečo zo sladkého, veľmi vyvážený medzi horkosťou a sladkastou chuťou. Všetko ale záleží na tom, aké silné nálevy si spravíme. Pre neznalých doporučujem menej lístkov a krátke nálevy a postupne pritvrdiť, pokiaľ by nestačilo. Čajové lístky su vyberané, veľké množstvo prvých, ochlpených lístočkov, krásne spracované zručným a skromným buddhistickým mníchom. Charakter čaju je ostrý, horkastý okraj s ovocným stredom a s veľmi vyváženou chuťou.


  •   Počet zobrazení: 5926  


Ondřej
02.04.2014 10:15:08
Ondřej

Lao Man E – Bulangská vesnice

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Je zajímavé pozorovat, jak dokáže čaj velmi rychle uklidnit a uvolnit lidskou mysl. Měl jsem celkem „rozlítané“ ráno. Je to takový ten stav, kdy skoro nejste přítomni ve svém těle, ale spíš jste někde mimo u svých myšlenek. Pak jsem si uvařil čaj, vypil jeden šálek a okamžitě lze pozorovat uvolnění mysli, potažmo celého těla. Samozřejmě jde částečně o trénink - vyprázdnit mysli, ale čaj tomu velmi napomáhá. Zajímavé je pozorovat rychlost s jakou energie čaje nastupuje. Určitě nejde jen o působení aktivních látek jako teinu na tělo přes zažívací systém. Dle rychlosti s jakou energie nastupuje je zřejmé, že se jedna o Qi, tedy přesněji Cha Qi.

„Tělo klidné, mysl svobodná, pak můžete sledovat jemné.“

„Mysl je pánem celého těla, velitelem všech mentálních sil. Když je tichá, umožňuje proniknout do podstaty, když je rozrušená, stává se nejasnou.“ …jak píše Thomas Cleary v knize Practical Taoism

Sladká vůně lístečků. Chuť jemně nahořklá, výrazná svíravost, první šálek a už startujeme vzhůru. Tváře se zalívají pocitem horka. V ústech zůstává jemně hořký dozvuk, typický pro oblast Bulang.

U druhého šálku je to už síla, energie je cítit na čele a na vrcholku hlavy. Jsou to takové návaly energie do hlavy.

Chuť je velmi plná, hutná a snoubí se v ní sladkost s výraznou hořkostí a svíravostí. Nádhera. Úplně vidím světle zelené, šťavné lístky na stromech divokých čajovníků.

Mrkněte na nové video - Lao Man'e: A Bulang Tea Village

Výborný čaj, cena jak však vyšší 250g + 25g za €60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake 357g
2.5 stars 1 hodnocení

Toto je klasický jarní Menghai bland, koláč z továrny Nanuoshan TF, která byla v roce...

2015 Chawangpu Mengsong Old Tree Xiao

2015 Chawangpu Mengsong Old Tree Xiao Bing
4.5 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z pohoří Mengsong z jedné divoké čajové zahrady. Čajové stromy jsou...

2007 Xiaguan FT "Number 4" Premium

2007  Xiaguan FT "Number 4" Premium
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce : The #4 cake is produced from 1, 2 and 3 year old raw material and...

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

The raw materials of this cake came from Jingdong, Myanmar, just west of the...

2000 Shu Pu 7262

2000 Shu Pu 7262
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea...

old school 7542 BingCha 2011

old school 7542 BingCha 2011
0.0 stars 0 hodnocení

I tasted several 7542 original Dayi cakes from recent years going back to 1997. Only...


Citace - Pu-erh


„Lhasa s 12 tisíci obyvateli je prosperujícím správním střediskem. Obchodníci s čajem jsou všude. Přivážejí se ho sem tuny. Polovina zůstane tady a druhá polovina poputuje za vzdálenými klienty. I u čaje se cena stanovuje podle původu, nadmořské výšky i typu půdy, způsobu výroby i roku sklizně. Nejlepší čaje dosáhnou plné zralosti až za 30 let. Za několik gramů stoletého čaje jsou znalci ochotni zaplatit celé jmění. “

cesta_caje_a_koni_lhasa
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q414] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Když začali místní pěstitelé vyrábět druh čaje zvaný pu-erh, využili především toho, že listy obsahovali velké množství výživných prvků, zajišťující čaji vysokou kvalitu. Díky tomu se stal proslulým. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q328] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy