2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 16.11.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [458] A 4259x
2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g
2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g 2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g 2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g
2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g 2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: 05/2006

Výrobce: Changtai Tea Group

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , , ,

Popis:

Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti letech suchého zrání, koláč stále chutná trochu hořce. Přibližně půlku byl koláč uložen v Kunmingu, později přesunut to Guangzhou. Koláč příjemně překvapil svým vývojem a zráním!

Changtai licoval stejný blen dvakrát v roce 2006. Obal má stejný designou pro obě várky – „Drak a kůň“, ale v jiné barvě. První várka má hnědou barvu a druhá, kterou prodáváme, je červená. Medově zlatý a průzračný nálev. Plný a sladký v ústech s rychlým huiganem.

Původ: Yunnan širokolistý materiál
Váha: 400g


  •   Počet zobrazení: 4259  


Ondřej
25.11.2015 10:19:02
Ondřej

Drak a kůň - 2.várka

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Tento čaj je blendem Lancangu a Menghai. Prodejce nám upřesnil, že Menghai materiál je z Bulangu. Čaj zrál v sušším Kunmingu (4 roky) a pak ve vlhčím Guangzhou (5 let), kde se pěkně posunul.

Po vylití oplachovácího nálevu voní prázdný kalíšek sladce. Spařené lístky voní po datlích ovocně a svíravě. Barva nálevu je hnědá.

15s - První doušek – chuť je nasládlá s jemnou vyzrálostí v závěru. Další doušky více zvýrazňují vyzrálejší chutě. Sladkost se vrací nosem při polknutí. Žádná hořkost. Nic rušivého. To je zajímavé. Před rokem v čaji ještě byla vcelku nepříjemná hořkost.

12s - Druhý šálek – vyzrálejší chuť, hodně sladkosti, stále žádní hořkost. Nastupuju svíravost.

Spařené lístky v konvičce začínají vonět kafrově.

18s – třetí šálek – svíravost sílí a na jazyku se objevuje chladivý efekt. Žádná hořkost, jen vyzrálejší chutě.

25s – čtvrtý šálek – 35 – pátý – vůbec to není špatný čaj – 6, 7 & 8 – the end.

Hořkost, která v čaji ještě před rokem byla, je pryč. Dobrý, středně vyzrálý sheng. Cena před rokem byla $32 (2014), nyní je již na $54 (2015).


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2012 EoT Bulang Puer Tea 400g

2012 EoT Bulang Puer Tea 400g
5.0 stars 1 hodnocení

This tea was a bit of an experiment for us. We'd found 2 different maochas from Bulang...

Gao Shan Zhai 2012 Spring

Gao Shan Zhai 2012 Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: This is our favorite Tea Urchin pressing from the first batch of...

2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu

2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Our Yiwu gushu for this year comes from an old village in Mansa area - Zhang Jia Wan...

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw Puerh Cake 250g
4.0 stars 1 hodnocení

Název koláčku (razítko na obalu) : Qi Zi Yuan Tento koláček pochází z...

2016 Chawangpu Bada Laoyu Raw Puerh Cake

2016 Chawangpu Bada Laoyu Raw Puerh Cake 400g
0.0 stars 0 hodnocení

Lao Yu (老妪) : old woman Material for this cake came from a small Bulang...

NaKa 2013 autumn

NaKa 2013 autumn
5.0 stars 1 hodnocení

Kráľ z NaKa si dláždi svoju cestu s robustnou a špecifickou chuťou hoci je to jesenný...


Citace - Pu-erh


„Uhlazenost, jemnost a povaha čaje puerh
Čaj puerh je post-fermentovaný typ čaje. Pokud je uložen ve správném prostředí bude se s časem měnit, proto tedy post-fermentovaný čaj. V čaji dochází k pomalé transformaci hořkosti a svíravosti. Chuť se uhlazuje, vyzrává, stává se plnější, povaha čaje se stává kulatější a zralejší.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q793] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Zhang Ziyang říkal: „Cesta posilující alchymie je nejprostší a nejjednodušší, je jako kruh.“ Yu Yuwu říkal: ‚Co je kruh? Je to Absolutno z Knihy proměn. Když se dá Absolutno do pohybu, vytváří jin a jang. Když pohyb vyvrcholí, navrací se do klidu a v klidu vytváří jin. Když klid vyvrcholí, vrací se do pohybu. Pohyb a klid v neustálých proměnách jsou základem jeden druhého. To je zázrak Stvoření, přirozený běh Cesty.‘“

Zdroj Kniha: Cleary, Thomas. Practical Taoism. Shambhala Publications Inc, 1998. s. 112. ISBN: 978-1570622007. [q735] [s79]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy