2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 16.11.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [458] A 2484x
2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g
2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g 2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g 2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g
2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g 2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: 05/2006

Výrobce: Changtai Tea Group

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , , ,

Popis:

Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti letech suchého zrání, koláč stále chutná trochu hořce. Přibližně půlku byl koláč uložen v Kunmingu, později přesunut to Guangzhou. Koláč příjemně překvapil svým vývojem a zráním!

Changtai licoval stejný blen dvakrát v roce 2006. Obal má stejný designou pro obě várky – „Drak a kůň“, ale v jiné barvě. První várka má hnědou barvu a druhá, kterou prodáváme, je červená. Medově zlatý a průzračný nálev. Plný a sladký v ústech s rychlým huiganem.

Původ: Yunnan širokolistý materiál
Váha: 400g


  •   Počet zobrazení: 2484  


Ondřej
25.11.2015 10:19:02
Ondřej

Drak a kůň - 2.várka

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Tento čaj je blendem Lancangu a Menghai. Prodejce nám upřesnil, že Menghai materiál je z Bulangu. Čaj zrál v sušším Kunmingu (4 roky) a pak ve vlhčím Guangzhou (5 let), kde se pěkně posunul.

Po vylití oplachovácího nálevu voní prázdný kalíšek sladce. Spařené lístky voní po datlích ovocně a svíravě. Barva nálevu je hnědá.

15s - První doušek – chuť je nasládlá s jemnou vyzrálostí v závěru. Další doušky více zvýrazňují vyzrálejší chutě. Sladkost se vrací nosem při polknutí. Žádná hořkost. Nic rušivého. To je zajímavé. Před rokem v čaji ještě byla vcelku nepříjemná hořkost.

12s - Druhý šálek – vyzrálejší chuť, hodně sladkosti, stále žádní hořkost. Nastupuju svíravost.

Spařené lístky v konvičce začínají vonět kafrově.

18s – třetí šálek – svíravost sílí a na jazyku se objevuje chladivý efekt. Žádná hořkost, jen vyzrálejší chutě.

25s – čtvrtý šálek – 35 – pátý – vůbec to není špatný čaj – 6, 7 & 8 – the end.

Hořkost, která v čaji ještě před rokem byla, je pryč. Dobrý, středně vyzrálý sheng. Cena před rokem byla $32 (2014), nyní je již na $54 (2015).


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
4.8 stars 4 hodnocení

Tento koláč je jeden ze sady čtyř koláčů vyrobených mistrem Shi Kun Mu (Yiwu ,...

ManSa 2013 - blind tasting set 7

ManSa 2013 - blind tasting set 7
4.5 stars 1 hodnocení

kvetová, miestami medová, omamná vôňa, chuť taktiež prechádza do medových, sladkastých...

2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao

2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

高山流水 [gāo shān liú shuǐ] :lofty mountains and flowing water; -- referring to the harsh...

2015 Spring Xiao Hu Sai Old Tree Cake

2015 Spring Xiao Hu Sai Old Tree Cake 357g
0.0 stars 0 hodnocení

This cake is made by friend´s shop in small quantity just 150kg in total. First spring...

2015 Chawangpu Bada Lao Yu Xiao Bing

2015 Chawangpu Bada Lao Yu Xiao Bing
4.0 stars 1 hodnocení

Toto je třetí pokračování Lao Yu(老妪) : stará žena. Materiál pro tento...

2005 Yibang Old Tree Raw Puerh Brick

2005 Yibang Old Tree Raw Puerh Brick
4.0 stars 1 hodnocení

Tato nazrálá cihlička z Yibangu je vyrobena z jarního materiál roku 2005. Unikátní...


Citace - Pu-erh


„Každá vesnice má svoje výrobní tajemství , které se pečlivě střeží. Právě to dodá čaji z každé sklizně jinou a originální chuť. Listy se nejprve nahřívají , aby zvláčněli. Pak se odstraní přebytek vody, aby se zvýraznila chuť. Tuto práci vykonávají společně vesnické ženy. Pak se listy drtí rolováním. Musí se vyvinout přesný tlak, aby se porušili buněčné struktury listů, a tím se zajistila lepší fermentace. “

cesta_caje_a_koni_cajova_plantaz_kroje3
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q335] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Oprostit srdce od žádostí a myšlenek, být v prázdoně, znamená splynout s taem. Tao se nedá uchopit pomocí myšlenek. Musí být prožito přímo srdcem.“

Zdroj Kniha: WONG, Eva; ŽLÁBKOVÁ, Jana. SEDM TAOISTICKÝCH MISTRŮ: Čínský lidový román: O cestě návratu k podstatě. Praha : Pavel Dobrovský - BETA, 2006. s. 232. ISBN: 80-7306-247-X. [q306] [s6]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy