2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 16.11.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [458] A 3670x
2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g
2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g 2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g 2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g
2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g 2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: 05/2006

Výrobce: Changtai Tea Group

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , , ,

Popis:

Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti letech suchého zrání, koláč stále chutná trochu hořce. Přibližně půlku byl koláč uložen v Kunmingu, později přesunut to Guangzhou. Koláč příjemně překvapil svým vývojem a zráním!

Changtai licoval stejný blen dvakrát v roce 2006. Obal má stejný designou pro obě várky – „Drak a kůň“, ale v jiné barvě. První várka má hnědou barvu a druhá, kterou prodáváme, je červená. Medově zlatý a průzračný nálev. Plný a sladký v ústech s rychlým huiganem.

Původ: Yunnan širokolistý materiál
Váha: 400g


  •   Počet zobrazení: 3670  


Ondřej
25.11.2015 10:19:02
Ondřej

Drak a kůň - 2.várka

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Tento čaj je blendem Lancangu a Menghai. Prodejce nám upřesnil, že Menghai materiál je z Bulangu. Čaj zrál v sušším Kunmingu (4 roky) a pak ve vlhčím Guangzhou (5 let), kde se pěkně posunul.

Po vylití oplachovácího nálevu voní prázdný kalíšek sladce. Spařené lístky voní po datlích ovocně a svíravě. Barva nálevu je hnědá.

15s - První doušek – chuť je nasládlá s jemnou vyzrálostí v závěru. Další doušky více zvýrazňují vyzrálejší chutě. Sladkost se vrací nosem při polknutí. Žádná hořkost. Nic rušivého. To je zajímavé. Před rokem v čaji ještě byla vcelku nepříjemná hořkost.

12s - Druhý šálek – vyzrálejší chuť, hodně sladkosti, stále žádní hořkost. Nastupuju svíravost.

Spařené lístky v konvičce začínají vonět kafrově.

18s – třetí šálek – svíravost sílí a na jazyku se objevuje chladivý efekt. Žádná hořkost, jen vyzrálejší chutě.

25s – čtvrtý šálek – 35 – pátý – vůbec to není špatný čaj – 6, 7 & 8 – the end.

Hořkost, která v čaji ještě před rokem byla, je pryč. Dobrý, středně vyzrálý sheng. Cena před rokem byla $32 (2014), nyní je již na $54 (2015).


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake
4.2 stars 2 hodnocení

Popis od prodejce : This high quality ripe cake is made of spring large-leaf varietal...

2015 Spring Man Nuo Gu Shu Mao Cha 50g

2015 Spring Man Nuo Gu Shu Mao Cha 50g
0.0 stars 0 hodnocení

Man Nuo ancient tea gardens, at an altitude of 1266 meters. The tea trees are really...

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g
4.5 stars 2 hodnocení

"Zi Qi Dong Lai" : The Purple Air coming from the east -- a propitious omen (from the...

2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha

2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha
4.5 stars 1 hodnocení

Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is...

Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube

Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube
5.0 stars 1 hodnocení

Lao Banzhang 2004 is a pu-erh pressed into bamboo tubes. Mighty and rich tea soup...

2013 White 2 Tea New Amerykah

2013 White 2 Tea New Amerykah
4.5 stars 2 hodnocení

Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál...


Citace - Pu-erh


„Navštívili jsme tibetský dům. Od čínských domů se nápadně liší. Vnitřní výzdoba je do detailů propracovaná. Podle tradice připravují ženy čaj ve velkých bambusových tubusech. Čaj se rozdrtí na prášek, což si může vyžádat až 3 hodiny práce. “

cesta_caje_a_koni_obeti_cajem_zijici_budha
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q406] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Jarní sběr čaje v Sip Song Phan Na (Xishuangbanna) v jižním Yunnanu začíná obětním rituálem. Zde také zahajujeme naše dlouhé putování po starodávné čajové cestě. V údolí šesti čajových hor rostl divoký čajovník. Myšlenka louhovat jeho široké listy ve vařící vodě pochází rovněž odsud. To vše se odehrálo asi před třemi tisíci lety. Vzácný čaj pu-erh, pojmenovaný podle města v této oblasti je páteří zdejší ekonomiky. Vznikli tu plantáže a každá vesnice přišla s vlastními postupy produkce čaje včetně lisování ve tvaru cihel, aby se usnadnila jeho přeprava. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q400] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy