2006 Haiwan Certified Organic Pasha Mountain

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 24.06.2013 uživatelem sypalino, Stav čaje: [214] A 7008x
2006 Haiwan  Certified Organic Pasha Mountain
2006 Haiwan  Certified Organic Pasha Mountain 2006 Haiwan  Certified Organic Pasha Mountain 2006 Haiwan  Certified Organic Pasha Mountain

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: jaro 2006

Výrobce: Haiwan Tea Factory

Prodejce: Yunnan Sourcing

Yunnan Sourcing

Tagy: , , ,

Popis:

Popis od podejce:
Tall and straight forest - Meng Pasha Pasha in the Aini language means tall and straight forest. According to local people, Pusha was settled more than 300 years ago by people from the Jinghong and Damenglong area of Xishuangbanna. At that time this area had no villages or cultivated land within 10 kilometers and was dominated by vast mountains filledwith giant ancient tea trees. The Aini people, through foresight and diligent work,created their home on this land, relying on tea to earn a living.

Pasha Ancient Tea Mountain is located in Menghai county to the Southwest of Gelanghe tea mountain. The highest elevation is 1850 meters, with an average of 1700 meters (the sameas Lao Banzhang mountain). There are currently around 1000 acres of tea under cultivation. One hundred thirty years ago, the current Banzhang settlement was founded by residents of Pasha who moved there to cultivate tea.

Pasha Ancient Tea Mountain is shrouded in fog year-round and features abundant rainfall. The tea producing area lies between 1600 and 1800m elevation and is in an area of luxuriant growth with rich ground cover and fertile soil. Tea treegrowth is extremely productive, with an early budding period and long harvest periods,producing large healthy tea leaves with striking silver tips -- excellent quality tea.

Pasha organic arbor tea is made from selected ancient arbor leaves grown at an elevation of 1700 meters on Pasha Ancient Tea Mountain in Menghai county.
Harvested in early March, this tea is meticuluosly selected by Zhou Bing Liang and is produced under his strict supervision. It features prominent silver needles (in the shape of a full moon)producing a strong, fragrant, bright yellow tea with rich yet mellow flavor and a pleasantly sweet sensation in the mouth. It holds up well to multiple infusions. This an excellent quality tea, well-suited for storing, giving as a gift, or drinking immediately.


  •   Počet zobrazení: 7008  


sypalino
24.06.2013 11:10:59

oblíbenec

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: +2 / 0

Tento čaj z pohoří Pasha jsem si velmi oblíbil. Poprvé jsem ho ochutnal před více jak dvěma roky v mých puerhových počátcích, kdy mě velmi zaujal. Vloni jsem se k čaji vrátil, nejprve znovu pořídil vzorek a poté rovnou dva koláče.
Koláč je silněji lisovaný, suchý list voní ovocně a lehce tabákově. Po oplachu se čaj rozvoní krásně bylino - ovocnou vůní. Nálev je také, ovocně - bylinný, zpočátku příjemně natrpklý, s přibývajícími nálevy se hořkost vytrácí a převládá ovocná chuť. Lze připravit 9 až 10 velmi dobrých nálevů.
Tento čaj je velice citlivý na použitou vodu. Nejlépe vychutnat se mi ho podařilo za použití vody ohřáté v chaozhou kamínkách, při přípravě s vodou ohřátou v konvici na indukci je chuť plošší, ovocno - bylinné složky jsou potlačeny.

U tohoto čaje opravdu velice záleží na použité vodě.

4,5g / 85 ml yixing

oplach 10s/15,10,15,20,25,30,35,45,60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



sypalino
13.03.2015 09:39:01

Po delší době ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Tentokrát jsem použil jinou konvičku a větší množství čaje. Suchý list voní příjemně sladce, řekl bych že tabákovist už cítit není. Nálev má nyní světle oranžovou barvu, vůně nálevu koresponduje s chutí, ovocná, bylinno/květová, s příjemnou hořkostí a svíravostí. Ze spařených lístů ihned po slití je cítit docela výrazná hořkost, po schladnutí ale voní příjemně sladce. příprava: yixing 120 ml/cca 8g čaje oplach 10s a dále 20/10/25/30/30/45/60/80

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea 500g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z podzimní sklizně 2014 z oblasti Mengsong (Menghai) a jde o blend z...

2007 Xiaguan FT "Number 4" Premium

2007  Xiaguan FT "Number 4" Premium
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce : The #4 cake is produced from 1, 2 and 3 year old raw material and...

2003 Xiaguan Jiaji Tuocha in box

2003 Xiaguan Jiaji Tuocha in box
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: Classic Xiaguan green box JiaJi tuocha is replenished! Xiaguan...

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak
5.0 stars 1 hodnocení

Ženich - Drak z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Zheng Jia San Dui Xiao Beeng Cha)...

2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing

2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing Cha
4.5 stars 1 hodnocení

Výslovnost: Pu-lang Šan Banpen Čaj Šeng Ping ČchaPu'erový koláček o klasické...

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian stored)
4.0 stars 1 hodnocení

Čaj byl vyroben ve středních až pozdních 80-ých letech. Tyto koláče byly uloženy po...


Citace - Pu-erh


„Pití čaje Pu Er léčí záněty, eliminuje bakterie a ochraňuje zuby
Pu Er obsahuje řadu aktivních látek s bakteriostatickými účinky. Výzkumy a klinické testy dokazují, že čaj Pu Er odolává bakteriím, brání jejich množení. Důvodem je již zmiňovaný fenol z velkolistých čajovníků rostoucích v čínské provincii Yunnan. Čajovník získává fluor z kvalitní hlíny, ve které roste a sklizené čajové lístky tak zásadním způsobem pomáhají chránit a posilovat zuby. Čaj chrání před zubním kazem a pachem z úst.“

zdravotni_ucinky_caje_puerh_md
Zdroj Web: Zdravotní účinky čaje Pu Er[online]. Good Tea, s.r.o., 2013. s. 5. Dostupné z WWW: <http://www.dobrycaj.cz>. [q538] [s70]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čajový keř u nás poprvé popsal český botanik a biolog Jan Svatopluk Presl v roce 1864 ve svém díle „Všeobecný rostlinopis, čili popsání rostlin ve všelikém ohledu i škodlivých“. Autor popisuje celkem 25 druhů čajovníků, jejichž lístky jsou „osvěživé nebo obecně prospěšné“.“

Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q192] [s42]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy