2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 04.06.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [370] A 2188x
2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g
2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g
2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g
2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g

Druh: Červený čaj

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: pozdní březen 2012, Simao, Yunnan

Datum výroby: Lisováno 5/2013

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: ,

Popis:

Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské oblasti Simao. Koláček byl pečlivě lisován v Menghai, má jednoduchý bílý obal. 10 koláčků je baleno v bambusovém tongu. Pěkný, tmavě čokoládový, voňavý, jemný a sladký s nádechem medu


  •   Počet zobrazení: 2188  


Ondřej
26.06.2014 09:57:28
Ondřej

Malý, roztomilý koláček červeného čaje :)

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Zajímavá myšlenka, proč ne. Uložení červenému čaji neuškodí, ba právě naopak. Jen bych ho neukládal k puerům ;) Jinak mi to přijde jako velmi praktické řešení. Poměrně dost cestuji a čaj si tak sebou stále nosím v batohu. Na vzorky, které nechci polámat, používám pevnou krabičku „lunche box“. Červené čaje zabírají v pytlících většinou hodně místa, ale tento 100g koláček se na cesty balí velmi dobře.

Suché lístky se ve vyhřáté konvičce pěkně sladce rozvoněly.

Plná chuť, lehce nasládlá s rychlým přechodem do svíravostí. V ústech zůstává velmi příjemná chuť. Barva nálevu je tmavá do červena.

V šálku zůstává sedlina z chmýří, kterým jsou pokryty čajové pupeny. Těch je v čaji mnoho a jsou zlaté barvy. Čaj také obsahuje větvičky i celé listy.
Čaj je uvolňující. Jsem po něm takový „gumový“, vláčný.

Jde o velmi slušný červený čaj s velkým obsahem tipsů. Samozřejmě - Jinggu Da Bai Hao - je o třídu lepší, nicméně taky dvakrát dražší.

Předehřát konvičku, vložit suchý čaj 6g - 80ml, nechat rozvonět – voda 95°C – 20s/5/10/15/20/25/30/35/45/60. Je to pití na celý den.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Červený čaj

Nepál Arya Tara Golden Tips 2015

Nepál Arya Tara Golden Tips 2015
0.0 stars 0 hodnocení

Nádherný čaj špičkové chuti, jeden z nejlepších zástupců druhých sklizní z...

Dooteriah SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush

Dooteriah SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush 2012
3.0 stars 1 hodnocení

bohatá, mierne 'bariková' chuť po dubových sudoch ako pri vínach, razatná a vyvážená...

2013 "Light Roast" Wild Tree Purple

2013 "Light Roast" Wild Tree Purple Varietal Black Tea of Dehong
4.0 stars 1 hodnocení

This is a lightly processed black tea that was hand-crafted using a wild tree purple...

Sourenee SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush

Sourenee SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush 2012 Organic
4.0 stars 1 hodnocení

ripe, sweet fruit, distinct darjeeling tones, wild honey, enjoyable aftertaste of...

Dooteriah Muscatel SFTGFOP SF 2012

Dooteriah Muscatel SFTGFOP SF 2012
5.0 stars 1 hodnocení

Suchý list farebne pestrého vzhľadu má bohaté zastúpenie strieborných tipsov, pričom sa...

2013 Wuliang Wild Hongcha

2013 Wuliang Wild Hongcha
4.2 stars 2 hodnocení

This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely...


Citace - Červený čaj


„V roce 1854 vláda vydala zákon o rozvoji pěstování čajovníku a nařizuje v něm pěstovat tuto kulturu na všech dosud neobdělávaných půdách. Právě tento zákon přispěl k rozvoji tzv. čajovníkových zahrad a napomohl urychlit pěstovatelské aktivity v Indii. Od roku 1870 nastává trvalý vzestup v pěstování a čajovník se stává nejdůležitější kulturní plodinou v této zemi. Oblast Assámu se stala největší pěstitelskou částí Indie s množstvím menších a větších čajovníkových plantáží. Nejznámější produkční oblasti Indie jsou Dvár a oblast Darjeelingu.“

povidani_o_caji_jozef_augustin
Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q311] [s42]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„煎茶 Senča (Sencha, sekaný čaj) - Nejrozšířenější typ japonského čaje. List, jehož oxidace byla zastavena napařením, je svinut do tenkých tmavě zelených jehliček. Sencha označuje způsob zpracování čaje, lze se tedy setkat s čaji velmi nízké kvality až po zcela ručně zpracované exkluzivní čaje, jejichž cena dosahuje takřka astronomických hodnot.“

Zdroj Web: Japonské zelené čaje[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/>. [q423] [s58]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy