2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 04.06.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [370] A 2047x
2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g
2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g
2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g
2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g

Druh: Červený čaj

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: pozdní březen 2012, Simao, Yunnan

Datum výroby: Lisováno 5/2013

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: ,

Popis:

Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské oblasti Simao. Koláček byl pečlivě lisován v Menghai, má jednoduchý bílý obal. 10 koláčků je baleno v bambusovém tongu. Pěkný, tmavě čokoládový, voňavý, jemný a sladký s nádechem medu


  •   Počet zobrazení: 2047  


Ondřej
26.06.2014 09:57:28
Ondřej

Malý, roztomilý koláček červeného čaje :)

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Zajímavá myšlenka, proč ne. Uložení červenému čaji neuškodí, ba právě naopak. Jen bych ho neukládal k puerům ;) Jinak mi to přijde jako velmi praktické řešení. Poměrně dost cestuji a čaj si tak sebou stále nosím v batohu. Na vzorky, které nechci polámat, používám pevnou krabičku „lunche box“. Červené čaje zabírají v pytlících většinou hodně místa, ale tento 100g koláček se na cesty balí velmi dobře.

Suché lístky se ve vyhřáté konvičce pěkně sladce rozvoněly.

Plná chuť, lehce nasládlá s rychlým přechodem do svíravostí. V ústech zůstává velmi příjemná chuť. Barva nálevu je tmavá do červena.

V šálku zůstává sedlina z chmýří, kterým jsou pokryty čajové pupeny. Těch je v čaji mnoho a jsou zlaté barvy. Čaj také obsahuje větvičky i celé listy.
Čaj je uvolňující. Jsem po něm takový „gumový“, vláčný.

Jde o velmi slušný červený čaj s velkým obsahem tipsů. Samozřejmě - Jinggu Da Bai Hao - je o třídu lepší, nicméně taky dvakrát dražší.

Předehřát konvičku, vložit suchý čaj 6g - 80ml, nechat rozvonět – voda 95°C – 20s/5/10/15/20/25/30/35/45/60. Je to pití na celý den.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Červený čaj

2013 "Light Roast" Wild Tree Purple

2013 "Light Roast" Wild Tree Purple Varietal Black Tea of Dehong
4.0 stars 1 hodnocení

This is a lightly processed black tea that was hand-crafted using a wild tree purple...

2015 Yunnan Yi Wu Zheng Shan Ye Sheng

2015 Yunnan Yi Wu Zheng Shan Ye Sheng Hong Cha
0.0 stars 0 hodnocení

mimořádně zajímavý čerstvý (sklizeň říjen 2015) červený čaj sklizený z divoce...

Arya Tara Golden Tips 2014

Arya Tara Golden Tips 2014
4.5 stars 1 hodnocení

Špičkový čaj nádherného vzhledu vyrobený ze zlatých tipsů. Po zalití nám dává nálev...

2014 China Guang Dong Ying De Hong Cha

2014 China Guang Dong Ying De Hong Cha
5.0 stars 1 hodnocení

Tradičně a kompletně ručně zpracovaný červený čaj z původních zahrad. Dobře tvarovaný...

Sikkim Temi FTGFOP-1 Second Flush 2013

Sikkim Temi FTGFOP-1 Second Flush 2013
4.5 stars 2 hodnocení

Výborný čaj z jediné zahrady v Sikkimu, rozprostírající se v okolí vesnice Temi, v...

2014 Červený čaj z Čang-pching (

2014 Červený čaj z Čang-pching ( Zhangping Hong Cha )
5.0 stars 1 hodnocení

Neobvyklý ale vynikající červený čaj z málo známé oblasti Čang-pching. Jedná se o čaj...


Citace - Červený čaj


„V roce 1854 vláda vydala zákon o rozvoji pěstování čajovníku a nařizuje v něm pěstovat tuto kulturu na všech dosud neobdělávaných půdách. Právě tento zákon přispěl k rozvoji tzv. čajovníkových zahrad a napomohl urychlit pěstovatelské aktivity v Indii. Od roku 1870 nastává trvalý vzestup v pěstování a čajovník se stává nejdůležitější kulturní plodinou v této zemi. Oblast Assámu se stala největší pěstitelskou částí Indie s množstvím menších a větších čajovníkových plantáží. Nejznámější produkční oblasti Indie jsou Dvár a oblast Darjeelingu.“

povidani_o_caji_jozef_augustin
Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q311] [s42]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pití čaje Pu Er léčí záněty, eliminuje bakterie a ochraňuje zuby
Pu Er obsahuje řadu aktivních látek s bakteriostatickými účinky. Výzkumy a klinické testy dokazují, že čaj Pu Er odolává bakteriím, brání jejich množení. Důvodem je již zmiňovaný fenol z velkolistých čajovníků rostoucích v čínské provincii Yunnan. Čajovník získává fluor z kvalitní hlíny, ve které roste a sklizené čajové lístky tak zásadním způsobem pomáhají chránit a posilovat zuby. Čaj chrání před zubním kazem a pachem z úst.“

Zdroj Web: Zdravotní účinky čaje Pu Er[online]. Good Tea, s.r.o., 2013. s. 5. Dostupné z WWW: <http://www.dobrycaj.cz>. [q538] [s70]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy