Povídání o čaji - Jozef Augustín


„V roce 1854 vláda vydala zákon o rozvoji pěstování čajovníku a nařizuje v něm pěstovat tuto kulturu na všech dosud neobdělávaných půdách. Právě tento zákon přispěl k rozvoji tzv. čajovníkových zahrad a napomohl urychlit pěstovatelské aktivity v Indii. Od roku 1870 nastává trvalý vzestup v pěstování a čajovník se stává nejdůležitější kulturní plodinou v této zemi. Oblast Assámu se stala největší pěstitelskou částí Indie s množstvím menších a větších čajovníkových plantáží. Nejznámější produkční oblasti Indie jsou Dvár a oblast Darjeelingu.“

povidani_o_caji_jozef_augustin
Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q311] [s42]


Čaje - Červený čaj

2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g

2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské...

2015 Yunnan Yi Wu Zheng Shan Ye Sheng

2015 Yunnan Yi Wu Zheng Shan Ye Sheng Hong Cha
0.0 stars 0 hodnocení

mimořádně zajímavý čerstvý (sklizeň říjen 2015) červený čaj sklizený z divoce...

Sikkim Temi FTGFOP-1 Second Flush 2013

Sikkim Temi FTGFOP-1 Second Flush 2013
4.5 stars 2 hodnocení

Výborný čaj z jediné zahrady v Sikkimu, rozprostírající se v okolí vesnice Temi, v...

2013 Wuliang Wild Hongcha

2013 Wuliang Wild Hongcha
4.2 stars 2 hodnocení

This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely...

2013 Darjeeling Thurbo Moonlight First

2013 Darjeeling Thurbo Moonlight First Flush
4.5 stars 2 hodnocení

Legenda mezi pěstiteli pan J. D. Rai, hlavní teamaker slavné zahrady Thurbo vyrobil...

2013 "Light Roast" Wild Tree Purple

2013 "Light Roast" Wild Tree Purple Varietal Black Tea of Dehong
4.0 stars 1 hodnocení

This is a lightly processed black tea that was hand-crafted using a wild tree purple...


Citace - Červený čaj


„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q139] [s31]





Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Čaje

Late 1990s "Jin Gua Gong Cha" 500g

Late 1990s "Jin Gua Gong Cha" 500g
3.5 stars 1 hodnocení

"Jin Gua Gong Cha" nebo též "Tuan Cha", je speciální druh lisovaného čaje. Vypadá jako dýně a čaj se pak po...

2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh

2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams
4.5 stars 1 hodnocení

This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007, and 2008. This recipe...

Sencha Ohira 2013

Sencha Ohira 2013
4.5 stars 1 hodnocení

Vôňa zapareného, zahriateho listu je ako decentný, morský, vegetálny vánok. Osobne si japonské čaje...

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy