3 a více hvězdiček





Sencha Ohira 2012

Sencha Ohira 2012
4.0 stars 1 hodnocení

Čajík je originálne balený v Japonsku a skladovaný pri nízkych teplotách na Slovensku, čo zaručuje výnimočnú čerstvosť. Balenie: vákuové, 50 gramov (balené v Japonsku). Nálev je hladučký a jemný, slané vegetálne chute či skorej mňamky, dokonale vyvážená chuť bez rušivých elementov, čaj sa rozplinie na jazyku ako ranná rosa, príjemná, osviežujúca a tak pominuteľná je táto chviľa rozkoše, prvý nálev a už len spomienka s mľaskajúcim dozvukom.

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
4.8 stars 4 hodnocení, 2 komentáře

Tento koláč je jeden ze sady čtyř koláčů vyrobených mistrem Shi Kun Mu (Yiwu , Manzhuan, Menghai a Yibang). Koláče mají stejný obal, ale lyší se pouze pečetí, která označuje příslušný název hory. Tchajwanský mistr Shi Kun Mu je slavný čajový výrobce těch nejkvalitnějších čajů Puerh. Vybírá si materiál osobně a monitoruje výrobní proces od začátku do konce. Tento koláč je vyroben z čistého, jarní starého arbor (stomy v čajových zhradách) materiálu z hory Yibang. Horská oblast...

2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha

2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
4.5 stars 1 hodnocení

Tato mao cha byla sklizena v jeden den v jedné čajové zahradě. Světle žlutý nálev s bohatou vůní divokých květů; postupný nástup uhlazené, jemné chuti v ústech; čerstvá delikátní chuť. Tento vzorek vám pomůže poznat čaj z oblasti Hekai.

2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake

2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake
4.0 stars 1 hodnocení

Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the strictest sanitary standard in Xishuangbanna. Boyou TF hire Master Huang An Shun who was fermentation workshop director working at the Menghai Tea factory since 1957 to be supervisor for fermentation process. 05 series ripe puerh is the first batch of products. Used 2005 fermented and matured materials, after more than six months storage, select eight grade material and blended into this...

2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake

2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake
5.0 stars 1 hodnocení

Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the strictest sanitary standard in Xishuangbanna. Boyou TF hire Master Huang An Shun who was fermentation workshop director working at the Menghai Tea factory since 1957 to be supervisor for fermentation process. 05 series ripe puerh is the first batch of products. Used 2005 fermented and matured materials, after more than six months storage, select 7th grade material and blended into this...

Wu Yi Da Hong Bao Traditional Oolong

Wu Yi Da Hong Bao Traditional Oolong
4.0 stars 1 hodnocení

Suchý list - vzhled: středně dlouhé lístky, lehce pokroucené a twistované, velmi tmavě zelené s nádechem do tmavě hnědé barvy. Suchý list - vůně: tóny ohně, kvalitní kávy, vyschlého tvrdého starého dřeva, těžší ovocný tón (tmavé kandované ovoce) Spařený list - vůně: výrazně ovocná, ovocný tón je spíše svěží, evokující čerstvé zralé zahradní ovoce (cítím tón rybízové marmelády), kořeněný tón (hřebíček), decentní tón ohně Nálev: temný až balzamický tón vzácných dřev, ohně a kakaa se po...

2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g

2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g
5.0 stars 1 hodnocení

The best ripe tuo cha this factory has ever made. The 801 product line is well known for the highest grade of leaves and mellow taste. Handpicked in high mountains (more than 2000 meters high mountain area in Wuliangshan), large leaf tea. Finely and traditionally processed. After 7 years aging, the tea produces sweet, smooth taste and aged fragrance of dried longan. A full deep ruby colored liquor with nice aroma. Very good storage in Kunming! Such a good tea is...

Shu 7581 - 1998

Shu 7581 - 1998
5.0 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si”. Čaj bol skladovaný po celú dobu v horskom regióne ostrova Taiwan. 7581 je číslo a označenie receptu pochádzajúceho z Kun Ming Tea Factory, podľa ktorého sa tento čaj vyrába od roku 1975. 75 označuje rok začatia používania tejto receptúry, 8 označuje kvalitatívnu triedu čajových lístkov, ktoré sú v tomto prípade väčšie s prípadnými stonkami, a jednotka je označenie Kunmingskej továrne CNNP...

Shu 7581 - 2002

Shu 7581 - 2002
5.0 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si”. Čaj bol skladovaný po celú dobu v provinci Guangzhou, bol premiesteny na ostrov Taiwan v Júli 2013. 7581 je číslo a označenie receptu pochádzajúceho z Kun Ming Tea Factory, podľa ktorého sa tento čaj vyrába od roku 1975. 75 označuje rok začatia používania tejto receptúry, 8 označuje kvalitatívnu triedu čajových lístkov, ktoré sú v tomto prípade väčšie s prípadnými stonkami, a jednotka je označenie...

Shu Tuocha 2003

Shu Tuocha 2003
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “ Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea factory). Toto je skvelý, archívny, tmavý pu-erh. Uspokojí náročného čajomila ale určite zachutí komukoľvek. Prečo? Bol vyrobený vo veľkom množstve takže jeho konečná cena je veľmi prijateľná. Bol skladovaný celú dobu, 10 rokov na Taiwane a počas tejto doby sa transformoval do veľmi chutnej, piteľnej formy. Táto privátna produkcia nie je zaťažená slávnou značkou, takže ani cena tohto čaju nie je...

Big Green Tree Yiwu 2001

Big Green Tree Yiwu 2001
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si” vo fabrike Day (Menghai tea factory). Obal originálneho ročníka 2001 od Day vyzerá trocha inak. Použité čajové lístky pochádzajú zo starých, stromových čajovníkov. Chuť čaju je už pekne vyprofilovaná, vyhladená ale stále ešte má poteciál sa posunúť ďalej, cítiť stále miernu horkosť, ktorá sa rokmi bude meniť na sladkasté tóny. Čaj bol po väčšinu svojho života archivovaný v čínskom...

2013 A few Single Trees (maocha)

2013 A few Single Trees (maocha)
4.5 stars 1 hodnocení

This tea is a blend of a few single tree teas from Bangwei and Bulang. These trees stand out from their neighbours as some of the biggest and oldest trees in their gardens. This is a very special tea. It is composed of a large proportion of buds, from the first flush of Spring. The taste is very pure, thick and with plenty of strength. There is a hint of taste from the wok, perhaps it wasn't cleaned properly between batches during hand-processing, but this should settle over the...

YiWu 2012 - autumn

YiWu 2012 - autumn
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: tradične lisované kamenným lisom do 250 gramových koláčikov, jesenný materiál. Masívna sladkosť v hrdle, ovocné tóny, sušienkovo-maslová textúra. Presna poloha tejto čajovej záhrady je utajená. Je to preto, aby sa tam neprivalili davy nadšencov a nezničili voľne rastúci ekosystém prílišným zberom lístkov a hnojením.

2012 EoT Bulang Puer Tea 400g

2012 EoT Bulang Puer Tea 400g
5.0 stars 1 hodnocení

This tea was a bit of an experiment for us. We'd found 2 different maochas from Bulang mountain, which were each excellent, but in different ways. One was old trees from around Manmu village, while the other was old trees from a few km away. We went back and forth, trying to choose one of them to press into cakes, and in the end decided to blend the two teas. The Manmu was very pure in flavour with a strong qi and strong ku (pleasant bitterness), the other was thicker in the mouth and more...

2006 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Raw 250g

2006 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Raw 250g
4.5 stars 1 hodnocení, 1 komentář

Raw Jin Cha (houba) je určena zejména pro tibetský trh, používá se smíchána s mlékem, to je velmi užitečné pro trávení. Tato Jin Cha je vyrobena z na slunci sušeného velkolistého materiálu z hory Bulang. Čajový nálev je výrazně zlatavé barvy a vůně. Velmi stimulující, bohaté chuti v ústech s květinovou sladkou dochutí. Tuto Raw Jin Cha může také připravovat na tibetský způsob čaj s mlékem, máslem a solí (nebo cukrem).

«« 1 ... 3 4  5  6 7 ... 10 »»

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj je velice náchylný k vstřebávání nejrůznějších vůní i pachů. Proto se při jeho výrobě až úzkostlivě dbá na vyloučení všech možných nežádoucích vlivů. Lidé, kteří pracují při sběru lístků a v čajových továrnách, nesmějí používat parfémy nebo jíst silně aromatická jídla.
Této vlastnosti čaje se využívá k jeho dodatečnému upravování. Rozlišujeme tři druhy takto upravených čajů:

1. čaje aromatizované přírodními vůněmi (ovoněné) - zpracované tradiční metodou za pomoci čerstvých květů jasmínu, magnólie, pomerančovníku, lotosu, růže, ibišku, chryzantémy…
2. čaje aromatizované esencemi - ať už přírodního či chemického původu
3. čaje ochucené - částmi sušených plodů nebo kořením, například mandlemi, sušenými jablky, rozinkami, zázvorem, kokosem, skořicí, hřebíčkem…“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q317] [s31]

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy