Domů >  >  > Shu Tuocha 2003 > 

Shu Tuocha 2003

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 27.11.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [298] A 6089x
Shu Tuocha 2003
Shu Tuocha 2003 Shu Tuocha 2003 Shu Tuocha 2003
Shu Tuocha 2003 Shu Tuocha 2003 Shu Tuocha 2003

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: private production “Zhong Cha Gong Si” in Dayi

Výrobce: Menghai Tea Factory

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy: , ,

Popis:

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “ Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea factory).

Toto je skvelý, archívny, tmavý pu-erh. Uspokojí náročného čajomila ale určite zachutí komukoľvek. Prečo? Bol vyrobený vo veľkom množstve takže jeho konečná cena je veľmi prijateľná. Bol skladovaný celú dobu, 10 rokov na Taiwane a počas tejto doby sa transformoval do veľmi chutnej, piteľnej formy. Táto privátna produkcia nie je zaťažená slávnou značkou, takže ani cena tohto čaju nie je tým ovplyvnená. Taktiež nie je to typ investičného pu-erh-u, ktorý sa kupuje zo zámerom archivnej investície.


  •   Počet zobrazení: 6089  


Ondřej
11.12.2013 11:55:42
Ondřej

Krémová Tuocha

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Velmi pevně lisovaná tuocha. Po delším oplachu nechávám kousek čaje skoro minutu a nálev je světle hnědo červený. Spařený čaj voní oříškově zemitě.
První nálev má velmi jemnou chuť. Je v ní lehká zemitost, dřevitost zakončená sladkým dozvukem.

Čaj lehce klouže do žaludku, nálev je takový „krémový“. Velmi pohodová chuť.

U kořene jazyka zůstává po druhém a třetím nálevu jemná hořkost.
Příjemná, pohodová energie k nedělní siestě, když je venku zataženo a prší. Čaj mi zvedl náladu.

4g na 80ml gaiwan - oplach – 60s/10/15/20/25/40/60/90


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2015 Chawangpu kolekce

2015 Chawangpu kolekce
0.0 stars 0 hodnocení

Na jaře jsme si pořídili kompletní kolekci puerhů Cha Wang Shopu 2015 a postupně se jí...

2016 Chawangpu Bada Laoyu Raw Puerh Cake

2016 Chawangpu Bada Laoyu Raw Puerh Cake 400g
0.0 stars 0 hodnocení

Lao Yu (老妪) : old woman Material for this cake came from a small Bulang...

Shu 7581 - 2002

Shu 7581 - 2002
5.0 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si”. Čaj bol...

2008 Yi Wu Gu Shu

2008 Yi Wu Gu Shu
0.0 stars 0 hodnocení

2008 Yi Wu Gu Shu, jaro, směs z různých oblastí. Do roku 2015 zrál na Taiwanu.

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g
4.5 stars 2 hodnocení

"Zi Qi Dong Lai" : The Purple Air coming from the east -- a propitious omen (from the...

2012 Xiaguan FT Zi Yun Hao Raw Tuo 100g

2012 Xiaguan FT Zi Yun Hao Raw Tuo 100g
0.0 stars 0 hodnocení

This Xiaguan tuo shape raw puerh tea is made for Fei Tai (For Taiwan)" means this...


Citace - Pu-erh


„Podezřelé (Fishy), plesnivé (Mouldy) a suché chutě
Můžeme zapojit všechny smysly k hodnocení čaje, ale Fishy, pleasnivé (Mouldy) a suché chutě by měly být odhaleny čichem případně v chuti. Většina těchto problémů souvisí se špatnou kvalitou čaje nebo špatným skladováním.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q788] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Existuje, ale i pěstovaný čaj pu-erh , tady na svazích nad vesnicí Pank Cha, jsou už ženy v polovině sklizně. Sbírají pouze ty nejmladší a nejkřehčí výhonky. Po šesti měsících monzunových dešťů je jaro sušší a mimořádně slunečné. Pěstitelé se připravují na několik sklizní. Po první sklizni pupen opět vyraší a tak bude možné sbírat čajové lístky po osm následujících měsíců. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q334] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy