Pu-erh tea shapes


pu-erh-factory-press
A press. In the past hand lever presses were used, but were largely superseded by hydraulic presses. The press forces the tea into a metal form that is occasionally decorated with a motif in sunken-relief. Due to its efficiency, this method is used to make almost all forms of pressed pu'er. Tea can be pressed either with or without it being bagged, with the latter done by using a metal mould. Tightly compressed bǐng, formed directly into a mold without bags using this method are known as tié bǐng (鐵餅, literally "iron cake/puck") due to its density and hardness.


Zdroj Web: Pu-erh tea shapes[online]. Wikipedia. Dostupné z WWW: <http://en.wikipedia.org/wiki/Pu-erh_tea>. [q859] [s63]




Čaje - Pu-erh

2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong

2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g
4.5 stars 1 hodnocení

Nezpracovaný materiál pro tento koláč pochází z vesnic Myanmaru (Barma), jde o severní...

2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh

2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake
4.7 stars 3 hodnocení

Vyrobeno výhradně z jarního materiálu 2002. Tento vlhčeji uložený koláč z oblasti Banna...

2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring

2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g
4.5 stars 1 hodnocení

Tento vysoce kvalitní čaj ze starých čajovníků pochází z malého obchůdku v Yongde. Byl...

2005 Yibang Old Tree Raw Puerh Brick

2005 Yibang Old Tree Raw Puerh Brick
4.0 stars 1 hodnocení

Tato nazrálá cihlička z Yibangu je vyrobena z jarního materiál roku 2005. Unikátní...

2015 Spring Xiao Hu Sai Old Tree Cake

2015 Spring Xiao Hu Sai Old Tree Cake 357g
0.0 stars 0 hodnocení

This cake is made by friend´s shop in small quantity just 150kg in total. First spring...

2012 Xiaguan JiaJi Tuocha In Box 100g

2012 Xiaguan JiaJi Tuocha In Box 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Klasická zelená Xiaguan krabička a klasická "Jia Ji" receptura! Tato Tuocha byla...


Citace - Pu-erh


„Píchání, brnění nebo znecitlivění
Ancinet tea trees – staré čajovníky jsou všechny stromy starší 100 let. Jejich schopnost odolávat přírodním problémům - nemocem či zamoření je přirozeně vysoká. Tento druh čajovníku existuje v tomto přírodním prostředí po tisíce let. Tyto stromy jsou všechny extrémně odolné a prostředí, ve kterém rostou, bylo převážně ponecháno beze změny. Čajoví farmáři nemají žádný důvod používat agro-chemii. Pokud však takové chemikálie byly přeci užity, bude to trvat 7 až 10 let než se všechny zbytkové chemické látky vytratí, tak aby byl čaj zase pitný. “

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q783] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„I když je pojmenování Camellia sinensis, stanovené v 19. století význačným botanikem sirem Georgem Wattem, všeobecně uznávané, přesto se ještě poměrně často můžeme setkat s názvem Thea sinensis, jenž dal čajovníku švédský botanik Linné (1707-1778). “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q131] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy